Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Οταν ξεπερναμε τα ορια ...

Ερχονται στιγμες που κανουμε πραγματα που δεν μπορουμε να εξηγησουμε ουτε στον εαυτο μας!



Μου τηλεφωνησε μια φιλη και πανικοβλητη προσπαθουσε να μου πει τι συνεβει χθες το βραδυ. Ειχε τοσο αναγκη να βγαλει ολες τις τυψεις απο μεσα της. Νιωθουμε σαν τους χειροτερους ανθρωπους του κοσμου καποια πρωινα. Κλεινουμε τα ματια και παρακαλαμε να ηταν ονειρο και να μην γιναμε τοσο μικροι με τη δικαιολογια του αλκοολ, της ανασφαλειας, της αναγκης ....

Μα αν δεν αγκαλιασουμε εμεις πρωτοι τον θνητο εαυτο μας ποιος θα το κανει. Ξερουμε πολυ καλα ποτε εχουμε ξεπερασει τα ορια. Μα ποια γυναικα δεν θα γοητευοταν απο μια πολυ προσεγμενη προσεγγιση απο εναν πολυ γοητευτικο αντρα;; Ξαφνικα νιωθεις καθημερινα ελκυστικη... υπεροχο συναισθημα!

Μη βιαστουμε να ριξουμε ευθυνες στον νομιμο συντροφο που δεν λεει καθημερινα ποσο μας αγαπαει, ποσο ομορφες ειμαστε και ποσο ερωτευμενος ειναι μαζι μας. Ε δεν ειναι και ο Τζον Τζον ουτε εμεις η Μπαρμπι.... ευτυχως δηλαδη. Φανταζεστε να ειχαμε εναν τετοιο γλυκαναλατο αντρα διπλα μας;; Βεβαια ουτε το αλλο ακρο ειναι ο,τι καλυτερο.... αν εχει πολυ καιρο να μας πει γλυκολογο, ε, παει και λιγο γυρευοντας :)

Κι επιστρεφουμε στη δικη μας ατασθαλια. Τι να δικαιολογησουμε στον εαυτο μας που ξερει την πασα αληθεια; Κλεινουμε σφιχτα τα ματια μηπως δουλεψει η μεθοδος του στρουθοκαμηλισμου, αλλα απο μας δεν μπορουμε να κρυφτουμε με κανενα μαγικο. Η μονη επιλογη ειναι να κοιταχτουμε στον καθρεφτη και να πουμε αργα και καθαρα "Εκανα μαλακια!". Ενας συνδιασμος πραγματων με οδηγησε κι ερχομαι τωρα απεναντι μου να με ρωτησω " Τι ακριβως νιωθω για τον ανθρωπο μου; Ποια θα ηταν μια εντιμη αντιμετωπιση του θεματος;"

..... κι εδω αρχιζει αλλος λαβυρινθος. Δεν ειναι multiple choice το διαγωνισμα της ζωης ομως. Και δεν μπορει και κανεις να μας βοηθησει να αντιγραψουμε ..... ειναι πολυ ξεχωριστο το "γραπτο" μας. Και τις συνεπειες θα τις επωμιστουμε ολομοναχοι! Η απαντηση παντως δεν ειναι ευκολη. Το να πεις την αληθεια και να ρισκαρεις μια τοσο ομορφη σχεση, οταν δεν νιωθεις οτι εισαι συναισθηματικα αλλου, ειναι κριμα. Κι αν καποιοι κριτες του καναπε αποφανθουν ετσι αβιαστα, οτι, αν δεν ησουν συναισθηματικα αλλου, δεν θα ησουν και σε αυτη τη θεση τωρα , τους ευχομαι να μη βιωσουν ποτε εμπειρικα αυτη την κατασταση!

Η επομενη μερα ειναι η χειροτερη ολων.... απο αυριο θα ειναι ολα πιο καθαρα.
Και ειναι αγκαθι αυτο.... που θα μεινει στην ψυχη της φιλης μου αν αποφασισει να μη ρισκαρει λεγοντας την αληθεια. Ξερω και τον χαρακτηρα της. Η τιμωρια ειναι αυτοματη και θα κρατησει πολυ. Βεβαια κανεις δε θα της πει μπραβο ουτε προσπαθω να την δικαιολογησω με αυτη μου την αναρτηση. Τις σκεψεις μου καταγραφω μονο.

Ο θνητος εαυτος μας ειναι εν δυναμει ..... τα παντα !

14 σχόλια:

  1. η φιλη σου δεν εχει αναγκη απο καμια δικαιολογια
    κανενος

    πω

    για μενα αυτο που μετραει ειναι να εισαι ενταξει με τον ιδιο σου τον εαυτο!

    επισης δε θεωρω λαθος μεγαλο
    "το κερατο"
    καθε αλλο

    το θεωρω φυσικο και επομενο οταν υπαρχουν γυρω χιλιαδες πειρασμοι
    χιλιαδες ευκολες δικαιολογιες
    και οταν δω σοβαρα την ανθρωπινη φυση η οποια ειναι ελευθερη !

    πρεπει να ειναι !

    Λαθος μεγαλυτερο
    αυτοκαταστροφικο σχεδον θεωρω τον αυτοεγκλεισμο σε εναν γαμο
    με την εννοια της "αιωνιας πιστης"

    τη θαυμαζω και τη σεβομαι

    αλλα οι χιλιαδες γκρεμισμενες πορτες γυρω μου

    μου δειχνουν πως απλα ειναι ακριβοθωρητη !

    Οταν αυτη λοιπον υπαρχει υποκλινομαι

    ολα τα αλλα ειναι υποκρισιες η πολυ πολυ αισιοδοξες σκεψεις
    ανυπανδρων νιοπανδρων ή φρεσκοχωρισμενων!

    Τελος ξερω πολλους που αγαπουν
    τον ιδιο ανθρωπο χρονια και χρονια
    ολοκληρη
    και απλα ενα κερατο
    τους εκανε να εκτιμησουν διπλα αυτο που εχουν

    κι αλλους
    που τους εκανε πολυ δυστυχεστερους απο οτι ηταν

    μπλα μπλα μπλα
    σταματα με
    μπορω να γραφω μερες γι αυτο..

    ετσι απο αντιδραση και μονο σε ολη αυτη την υποκρισια του γαμου ετσι οπως εχει καταντησει..
    μπλα μπλα μπλα


    Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ

    κερατο δεν υφισταται οταν εισαι ψυχη και σωματι δοσμενος καπου

    για μενα! (δεν μπαινεις καν στην διαδικασια...)
    αυτο δε σημαινει ομως οτι θα εισαι μια ζωη

    ουτε οτι εχεις υπογραψει συμβολαιο με το πεπρωμενο ..

    μπλα μπλα μπλα

    πες της φιλης σου να κανει οτι νιωθει η ψυχουλα της
    και οτι αντεχει

    κι οτι υπαρχουν πολυ χειροτερες αμαρτιες

    μια απο αυτες ειναι να κοροιδευεις τον ιδιο σου τον εαυτο
    χχχχχχχ


    μπλα και τελος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Φρίντα Κάλο, λέει στον Ντιέγκο. “Δεν σου ζήτησα να μου είσαι πιστός, σου ζήτησα να μου είσαι αφοσιωμένος»
    το διάβασα πρόσφατα σ ενα καταπληκτικό πόστ μιάς αλλης Κατερίνας.
    Αξίζει να το διαβάσεις μαζί με τα σχόλια...μιλάει για την απιστία.
    εδω

    Ευχομαι ολα να πάνε καλά γα την καλή σου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαίδη μου
    συγγνώμην για να μην ψάχνεις σου γράφω ακριβώς το πόστ.
    here

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεγάλη κουβέντα άνοιξες..
    θα συνφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με την Talisker
    Κάποτε κατέκρινα τις φίλες μου που έμπαιναν στον πειρασμό.. και αναρωτιώμουν "μα πως μπόρεσαν;" μέχρι που μπήκα και εγω.. και τότε κατάλαβα..
    Εγώ προσωπικά δεν μίλησα..
    ίσως γιατί φοβήθηκα..
    ίσως γιατί δεν θα άλλαζε τίποτα..
    ίσως γιατί δεν βρήκα τον λόγο..
    Αλλά και άλλες που το έκαναν τι κατάλαβαν; τους κυνηγάει μια ζωή κάτι που υπό άλλες συνθήκες ούτε που θα θυμούνταν...
    Για μένα .. πρώτα θα πρέπει να είσαι πιστή/ός στον εαυτό σου και μετά στον σύντροφο σου..
    Τις Καλημέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι να πω εγώ εδώ; ότι και να πω θα με πυροβολήσετε γιατί τα ..πιστεύω μου είναι διαφορετικά και οι ιδέες μου ανάλογα με τις εμπειρίες και την ιδιοσυγκρασία μου.Σας καταλαβαίνω ..μιλάνε τα χρόνια σας και ο ενθουσιασμός σας, μιλά η ανάγκη σας για το απρόσμενο..εγώ ανήκω στους "κριτες του καναπε" και είμαι απο αυτές που δεν μπορώ να στυρίξω την ευτυχία μου στη δυστυχία ενός άλλου, που δεν μπορώ να δω τα άσχημα του χωρίς να δω πρώτα τα καλά του, που δεν πιστεύω σε όσους σου προσφέρουν στο πιάτο τη τελειότητα εκμεταλευόμενοι τη δική σου άρνηση να ζωντανέψεις μια σχέση.Αναχρονιστική καλή μου θα πεις ..το ξέρω , βολεμένη και τυχερή ..μα ο γάμος είναι αγώνας, υπομονή και επιμονή.Δεν μένω αδιάφορη μπροστά στη φίλη σου, δεν της δίνω ευκαιρία να δικαιολογήσει πρώτα στον εαυτό της τις τυχών τύψεις της μα της εύχομαι το καλύτερο ( πίστεψε με)όσο κι αν τα πιστεύω μου και οι αντιρρήσεις μου είναι διαφορετικά λόγω πείρας.Συμβουλή μιας γιαγιάς: μιλάς σε μια φίλη, σε όσους αγαπάς και ενδιαφέρονται για σένα ..πριν ..σπάσει η στάμνα στη διαδρομή ώστε να μην έχεις τη δικαιολογία οτι ..κοίτα ..η στάμνα έσπασε και το νερό χύθηκε! Καλημέρα χρυσό μου, φιλιά στο μωράκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tali μου

    μερικες φορες δεν ειμαστε ενταξει ουτε με τον ιδιο μας τον εαυτο. Νιωθει να προδωσε τα δικα της πιστευω.

    Υπαρχουν ζευγαρια που ειναι πιστοι ο ενας στον αλλον αλλα για λαθος λογους και ζουν δυστυχισμενοι μεσα στον μικροκοσμο τους. Υπαρχουν και αλλα που ενω κρυβουν ενα μικρο αγκαθι ειναι πιο ευτυχισμενα γιατι εχουν συνειδηση που θελουν να βρισκονται και ειναι απο επιλογη εκει! Ουτε εγω θεωρω "ευτυχισμενα" τα αψεγαδιαστα ζευγαρια.

    Αλλα (αυτο το αλλα μας τα χαλαει παντα) οταν εισαι σε μια ομορφη σχεση 2-3 χρονια και ξαφνικα νιωθει αδυναμη και ενδιδεις σε ενα φλερτ νιωθεις λιγακι να ακυρωνεις τον εαυτο σου πρωτα απο ολα και μετα νιωθεις και ενοχες για τον συντροφο σου. Να διευκρινησω οτι το ατοπημα ηταν δυο φιλια μονο, τιποτα παραπανω. Δεν παυει ομως να κλονιζει τα θεμελια της σχεσης σου και το αν αντεξει εξαρταται απο το ποσο γερα ειναι τα θεμελια!

    Βεβαια δεν θεωρω οτι ειναι ακατορθωτο να μεινεις πιστος σε μια σχεση.... αρκει να ειναι για τους σωστους λογους!

    Ο,τι και να πω γι' αυτο το θεμα μου φαινεται λιγο. Ο χρονο θα απαλυνει τις τυψεις της και οπως της ειπα, ο χρονος ειναι κι αυτος που θα δειξει ποσο "σημαντικο" ηταν το ατοπημα!

    Καλη εβδομαδα φιλεναδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαραωνα μου

    δεν καταλαβαινω ακριβως τι εννοει οταν λεει "αφοσιωμενος". Δεν διαβασα ακομη το ποστ που μου εδωσες, θα το διαβασω αργοτερα που θα εχω χρονο και θα σου πω τη γνωμη μου :)

    Καλη εβδομαδα Νατασσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Katerina μου

    το παραξενο με μενα ξερεις πιο ειναι; Πριν τον αντρα μου, ημουν πολυ "ζωηρη" σε ολες μου τις σχεσεις. Απο ανασφαλεια, απο ανωριμοτητα, απο διαφορους λογους.

    Το να εισαι σε μια μακροχρονια σχεση και να απιστεις δεν ξερω πως ειναι. Με τρομαζει και μονο η ιδεα. Αυτο ομως δε σημαινει οτι μπορω αβιαστα να κρινω καποιον που το εκανε...... γιατι οπως εγραψα στο τελος, ολοι ειμαστε εν δυναμει απιστοι κατα τη γνωμη μου. Ισως να ημουν κι εγω επιρρεπης αν ημουν στη θεση της φιλης μου. Το σιγουρο ειναι οτι εκανε βλακεια..... αλλα ακομα και στην βλακεια δεν εχουμε ολοι δικαιωμα ;; :)

    Καλημερααα και καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αχτιδουλα μου

    κανεις δε θα σε πυροβολησει :) Δεν χρειαζεται να συμφωνουμε. Και βεβαια κρινουμε αναλογα με την ηλικια του ο καθενας. Ουτε μπορω να υποστηριξω οτι στα 40 μου και στα 50 μου θα εχω τις ιδιες αποψεις.

    Ο αλλος (ο τριτος) ειναι ο τελευταιος που φταιει σ' αυτη την υποθεση. Δεν εχει καμια υποχρεωση σε κανεναν.... ουτε προσφερει καμια τελειοτητα στο πιατο, μονο τον εαυτο του προσφερει! Δεν μπορει να ειναι υπευθυνος αν εγω ενδωσω, γι' αυτο θα επρεπε να ειμαι υπευθυνη εγω!

    Δεν μιλαω για γαμο στην ιστορια μου. Αναφερομαι για μια σχεση που ειναι και απο αποσταση και ισως και γι' αυτο ηταν πιο ευκολο να υποκειψει στο φλερτ καποιου αλλου που ηταν εδω, κοντα της και τον εβλεπε συχνα στην δουλεια.

    Και κανεις δεν υποστηριζει οτι αυτο που εκανε η φιλη μου ειναι σωστο!!! Αλλα ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω :)
    Ολοι εχουμε δικαιωμα και στα λαθη ..... αρκει να μην ειναι επαναλλαμβανομενα.

    Ξερω οτι στη θεση της μαλλον δεν θα ελεγα την αληθεια στον συντροφο μου (αν δε με προδιδε ο εαυτος μου επειδη δεν μπορω να λεω ψεματα). Δεν θα ηθελα να ρισκαρω τη σχεση μου για ενα μου λαθος. Γιατι ξερω οτι αν μου ελεγε κατι αναλογο ο Δημητρης ισως και να μην μπορουσα να το δεχτω. Θα τον συγχωρουσα αλλα δεν ξερω αν θα μπορουσα να συνεχισω να ειμαι μαζι του.

    Δυσκολα διλληματα!

    Καλη εβδομαδα αχτιδουλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα συμφωνήσω με την οικοδέσποινα και την Τάλι σε πολλά.

    Ό,τι έχω κοροϊδέψει ή κατηγορήσει στη ζωή μου, σχεδόν πάντα μετά το έχω λουστεί.

    Και πιστεύω οποιοσδήποτε άνθρωπος από μια ηλικία και πάνω με στοιχειώδεις εμπειρίες, μπορεί να καταλάβει τι λέω.

    Δεν κρίνω κανέναν. Ούτε μπορεί κανείς να με κρίνει. Γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ όλες τις συνθήκες και τις παραμέτρους που οδηγούν σε μία σκέψη ή μία πράξη.

    Η ατάκα κλειδί, είναι η τελευταία της ανάρτησης. Το πιστεύω ακράδαντα. Όλοι είμαστε ικανοί για όλα. Η "δοσολογία" των καταστάσεων που χρειάζονται για να σε οδηγήσουν κάπου, αλλάζει ανάλογα με τον ψυχισμό του καθενός. Αλλά για τον καθένα υπάρχει η "ιδανική" συνθήκη που θα μπορούσε να τον οδηγήσει κάπου που δεν θα το πίστευε ποτέ για τον εαυτό του.


    Καλημέρες σ' όλη την όμορφη παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στελλα μου

    συμφωνω απολυτα οτι κανεις ποτε δεν μπορει να ξερει ολες τις συνθηκες της στιγμης!!

    Αλλα ακομα κι αν τελικα ηταν οντως λαθος η πραξη σου, αν δεν ειναι κατα συρροη το εγκλημα, νομιζω αξιζει να αθωωθεις.

    Εμενα μου εχει τυχει να κανω βλακειες χωρις καν να εχω μια δικαιολογια .... απλα και καθαρα λαθη :) Ετσι εφτασα ως εδω πιο συγκεκγριμενη στο τι ειναι αυτο που δεν θελω στη ζωη μου.

    Καλη εβδομαδα !!!!

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαραωνα μου

    διαβασα το ποστ. Οντως υπεροχο , ειδικα στο σημειο αυτο

    "Αν τον αγαπούσες θα ήσουν εσύ ο δικηγόρος του. Αν τον αγαπουσες, θα τον έσφιγγες στην αγκαλια σου να τον παρηγορήσεις γιατί ερωτευτηκε. Αν τον αγαπουσες ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ...

    Η φτιντα παλι δεν καταλαβαινω τι εννοει ακριβως.... τι εννοει οταν λεει αφοσιωμενος αραγε;;

    Καλο μεσημερακι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό ακριβώς που σου άρεσε εννοεί Λαίδη μου ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή