Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Καλη χρονια

Ποτε δεν σκεφτηκα να κλεισω αυτο το μπλογκ. Κι ας υπηρχαν μακρα διαστηματα απουσιας μου. Διχως παντα καποιον επαρκη λογο. Σου γραφω απο το μικρο μου γραφειο στο καθιστικο του σπιτιου μου. Εκει πανω εχω τοποθετημενο ενα λιγο παλιο λαπτοπ που λειτουργει ως ακινητος υπολογιστης σχεδον. Ελαχιστες φορες το πηρα μαζι μου σε καποιο αλλο σημειο του σπιτιου, για να το χρησιμοποιησω. Ανα διαστηματα πανω στο γραφειο αφηνω διαφορα πραγματα πριν "τα συμμαζεψω". Λιγα παιχνιδια της Ισμηνης, κατι ρουχα που χρειαζονται μεταποιηση, κοκκαλακια για τα μαλλια και μπιζου, σημειωματαρια και φακελοι προς αρχειοθετηση, κατσαβιδια και μικροεργαλεια, πιονια απο επιτραπεζια κι ενα σωρο αλλα αντικειμενα.
Το μυστικο για ενα οργανωμενο σπιτι ειναι καθε φορα που χρησιμοποιεις κατι, να το βαζεις κατευθειαν ξανα στη θεση του. Θα το εχει μοιραστει και η δικη σου μαμα αυτο το μυστικο μαζι σου, ειμαι βεβαιη. Σε διαβεβαιωνω οτι και η δικη μου φροντιζει να μου το υπενθυμιζει συχνα. Προς απογοητευση της, δεν καταφερα ποτε να ειμαι συνεπης σ'αυτον τον κανονα. Κι εχω και τοσα πολλα πραγματα, που καποια για χρονια δεν εχουν "συγκεκριμενη θεση". Οσες φορες κι αν υποσχεθηκα να κρατησω τα τετραδια μου καθαρα και προσεγμενα στην αρχη της χρονιας, τοσες κατελληγα με τετραδια γεματα ζωγραφιες και τσακισεις. Δεν το 'χω, που λενε. Οπως αντιλαμβανεσαι, εχεις ελαχιστες πιθανοτητες να πετυχεις συμμαζεμμενο το σπιτι μου αν ερθεις ακαλεστος. Φυσικα ποτε δεν τολμησα να ονειρευτω να μενω σε ενα σπιτι που ειναι ολα στην εντελεια. Ελαχιστοι νομιζω επιθυμουν κατι τετοιο και ειναι εξισου στα παθολογικα πλαισια με εμενα, απλως στην αλλη ακρη του νηματος. Ειναι φορες ομως που θα ηθελα να ειμαι λιγο πιο συνεπης στις υποχρεωσεις μου. Παραδοξως αυτο το σπιτι το εχω απολαυσει περισσοτερες φορες καθαρο και συμμαζεμενο, απο το σπιτι που ειχα στην Ελλαδα. Κι ας ειχα και μια κοπελα που ερχοταν για καθαριοτητα μια φορα την εβδομαδα εκει. Κι ας ηταν λιγο μικροτερο εκεινο το σπιτι. Δυστυχως οχι οσες φορες θα το επιθυμουσα ομως. 
Στο μπλογκ μου μπαινω μονο απο το λαπτοπ. Οπως υποθετεις εδω κι αρκετο καιρο, τις φορες που επιδιωξα να καθισω στο γραφειο μου, η εικονα των πραγματων πανω του με αποθαρρυνε και δεν ανοιγα καν το λαπτοπ. Ηταν ξελιγωμενο κι απο μπαταρια για εβδομαδες λογω αχρηστιας. Θα υποθετεις επισης οτι αυτη τη στιγμη καθομαι σε ενα συμμαζεμενο γραφειο κι απολαμβανω μια ζεστη κουπα ζεστο εσπρεσσο καθως σου γραφω. Σωστα υποθετεις :)
Ειναι η πρωτη χρονια που δεν εχω φτιαξει τις καθιερωμενες μου λιστες. Παραδοξως δεν ειχα χρονο ουτε για απολογισμο της χρονιας. Και θα σε παρακαλουσα να μη φανταστεις οτι, εν μεσω καραντινας, εγω τριγυρνουσα δεξια κι αριστερα. Νομιζω μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου οι φορες που βγηκα απο το σπιτι αυτους τους μηνες. Μπορεις να με φανταστεις να διαβαζω μανιωδως καποιο βιβλιο ή να προσπαθω να λυσω τον κυβο του ρουμπικ σε λιγοτερο απο 2 λεπτα ή να παιζω με την Ισμηνη ή να βλεπω καποια ελληνικη ταινια με την οικογενεια μου. Δε χρειαζεται να εχεις και πολυ φαντασια λοιπον για να με σκιαγραφησεις :)
Θα επανελθω με απολογισμο χρονιας. Ισως να κοντευει Πασχα τοτε, ωστοσο τις εχω αναγκη τις λιστες. Κι αν για καποιο λογο τελευταια αποφευγω να συγκεντρωθω και να οργανωθω, επιτρεψε μου να το απολαυσω.
Σου ευχομαι μια ευτυχεστερη χρονια με υγεια, υγεια, υγεια και πολλη αγαπη.

6 σχόλια:

  1. Εχω την εντυπωση πως εκει εχεις λιγοτερες επισκεψεις γι'αυτο καιδεν ασχολεισαι τοσο με το συμμαζεμα...ισως ειναι και η ψυχολογια της ξενιτιάς ,αλλα το σημαντικοτερο ειναι να αισθανεσαι καλά και οχι αν το κατσαβιδι ειναι στη θεση του και να ξεκουραζεσαι οταν και οσο θες...η μανα μου ειναι μανιακη με την καθαριοτητα και την ταξη,τεσσερα παιδια στο σπιτι και δεν τολμουσαμε να κουνηθουμε...παντα τη θυμαμαι να βογκαει απο τις δουλειες......ξεκινησα σαν αυτη ,αλλα μετα τα διδυμα θυμηθηκα τα βογκητα της και χαλαρωσα,προτιμησα την απολαυση ,που λες κι εσυ...αντε να ληξουν οι καραντινες να απολαμβανουμε περισσοτερα με περισσοτερους 😍🥰Καλη Χρονια με υγεια κι απο εμενα ❤️❤️❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα και καλή χρονιά!!!

    Έχω και εγώ αυτό το θέμα με την τακτοποίηση των πραγμάτων στο σπίτι.
    Η γυναίκα μου πάντα μου λέει ότι δεν έχεις υπηρέτες να στα μαζεύουν.
    Θέλει πάντα να είναι όλα με τάξη....
    Το αντίθετο με εμένα.Όσο και αν έχω προσπαθήσει δεν το έχω καταφέρει ποτέ.
    51 χρόνια είμαι έτσι λές τώρα να αλλάξω;;;;

    Εύχομαι καλή χρονιά με ΥΓΕΙΑ και αγάπη!!!Και μουσική !!!!!
    ΥΓ : Μπορεί να γνωρίζεις ένα πολύ καλό ραδιόφωνο https://www.gradio.gr/
    Έχει κατά την άποψη μου ωραίες επιλογές.
    Θα με ενδιέφερε η άποψη σου όποτε μπορέσεις να ακούσεις και να μου πείς.
    Επειδή σκέφτομαι και εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο εάν είναι ολα καλά μέσα στο 2021.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νασια μου το σπιτι μου αρεσει να ειναι σχετικα συμμαζεμμενο και σχετικα καθαρο :) Το να ειναι ολα στην εντελεια ρουφαει και την ψυχη, τη ζωντανια, τη ζεστασια του σπιτιου. Οπως και να εχει εγω ειμαι ενα κλικ (ειδες ποσο συνετα τοποθετουμαι :) ) πιο τσαπατσουλα απο οσα θα επρεπε. Και ολως παραδοξως εδω εχω περισσοτερες επισκεψεις. Συνηθως βρισκομαστε σε σπιτια. Ειδικα στην καραντινα που εχουμε επαφες μονο με δυο ζευγαρια ελληνες που γνωρισαμε εδω, ειμαστε μια στο σπιτι τους μια στο σπιτι μας :)

    Ειναι καλο να μην γινομαστε υπερβολικοι προς οιαδηποτε κατευθυνση φιλεναδα, μια χαρα το χειριστηκες. Με διδυμα δεν νοειται να μην αναθεωρησεις πολλα στερεοτυπα χαχαχα

    Καλη και απολαυστικη χρονια λοιπον
    Σου στελνω τα φιλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε φιλε μου ειμαι 43, αλλα ακομη πιστευω οτι αν θελω να αλλαξω κατι μπορω να το αλλαξω. Οχι οσο ευκολα θα μπορουσα στα 30 και στα 20 μου, προφανως, αλλα μπορω :) Οποτε αγαπητε, ελπιζω που και που να κανεις μικρες εκπληξουλες στη γυναικα σου και να εκπλαγει που μετα απο τοσα χρονια για παραδειγμα θα πηγαινεις την κουπα του καφε σου στον νεροχυτη και θα την πλενεις εσυ (Ενα τυχαιο παραδειγμα εφερα. Διαλεξε εσυ κατι απλο κι ομως τοσο σημαντικο για εκεινη :) )

    Ακουω τον σταθμο που μου προτεινες εδω και ενα 20λεπτο. Πολυ ομορφες επιλογες. Μου αρεσουν πολυ τα country κομματια που επιλεγει. Και ομορφη η εικονα στη σελιδα. Αγαπω αυτες τις μεγαλες τζαμαριες με παρομοια θέα :)

    Καλη χρονια φιλε μου με υγεια, αγαπη και απολαυστικες μελωδιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα και καλή χρονιά απο Αθήνα.

    Διάβασα το κείμενο σου και πιστεύω ότι εάν δεν είμαστε καλά ψυχολογικά μπορεί να αφήνουμε λίγο ακατάστατα τα πράγματα μας.
    Το είχα συζητήσει με την ψυχολόγο μου στις πρώτες συνεδρίες και μου είχε πεί ότι όταν θα είσαι πιο ήρεμος και θα ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου θα δεις οτι θα σε ενοχλεί η ακαταστασία.

    Επειδή και εγώ δεν είμαι και πολύ της τάξης είχα προβλήματα με την σύζυγό μου τον πρώτο καιρό που μέναμε μαζί.
    Με υπομονή δική της γιατί είχε μάθει να είναι όλα μαζεμένα και δική μου επιμονή να μην αφήνω πράγματα απο εδώ και απο εκεί κάτι γίνεται.
    Προσπάθεια θέλει αυτόν τον καιρό που μας έχουν τρελάνει με τον Covid 19 και με όλα αυτά τα προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει (οικονομικα εκτος των άλλων).

    Ωραίος ο σταθμός που διάβασα πιο πάνω απο τον ανώνυμο.Εγω ακούω τον Gradio αλλά όχι αυτον που εχει μόνο country.Το Player που εχει κάτω αριστερά.
    Μάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαριε κι εγω τον κατω αριστερα player ακουσα. Επαιζε κι εκει αρκετα καντρυ κομματια.

    Σιγουρα οταν υπαρχει ψυχολογικη επιβαρυνση γινεσαι λιγο επιπλεον "τεμπελης". Εγω ειμαι ετσι εξ απαλων ονυχων :) :) :) Οταν ειμαι χαρουμενη ομως, η αληθεια ειναι οτι ειμαι πιοτερο ενεργη γενικα. Στο σπιτι, στη δουλεια (οταν δουλευα) κτλ.

    Ευχομαι ολα να πανε καλα και να αντεξουμε Μαριε. Ειναι πολυ δυσκολη η κατασταση και απο θεμα υγειας και οι οικονομικες και ψυχολογικες συνεπειες.

    Καλη χρονια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή