Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Μια Κυριακη στο σπιτι

Εχει μεινει μια σταλλια ακομη Αυγουστος. Κι οσο εγω βιαζομαι για τον Σεπτεμβρη που αγαπω, αλλο τοσο οι περισσοτεροι θελουν να ξεχειλωσουν τον Αυγουστο, να κρατησουν κι αλλο καλοκαιρι στη ζωη τους. Φανταζομαι ποσο εκνευριστικο ειναι να διαβαζουν για φθινοπωρο πριν μπει ο Σεπτεμβρης. Μη σου πω Οκτωβρης. Ελεγα να κανω αναρτηση στο facebook, αλλα εκει με διαβαζουν περισσοτεροι και σκεφτηκα να περιμενω· μη τους το χαλασω με ενα τραγουδι βροχης και στιγμες απο την πρωινη δροσια της Γερμανιας.
Τα πρωινα που φευγουμε για το σχολειο φοραμε τζιν μπουφανακι ή χοντρο φουτερ. Και συχνα φυσαει και σκεφτομαι οτι καλα θα ηταν να ειχα και το σαλι μου επιπλεον. Μεχρι το μεσημερι το θερμομετρο δειχνει λιγο πανω απο 20° C και σου θυμιζει οτι το καλοκαιρι δεν εφυγε. Το λατρευω αυτο. Στην Ελλαδα απο τα κοντομανικα πηγαιναμε κατευθειαν στα χειμωνιατικα, ξαφνικα, καποια στιγμη τελη Οκτωβρη. Με κανει πολυ χαρουμενη που εδω υπαρχει αληθινο φθινοπωρο. Εχει τοσα πολλα δεντρα παντου και χρυσοκοκκινιζει ολη η πλαση γυρω μου.
Ανυπομωνω λοιπον για τον Σεπτεμβρη. Ανυπομωνω να φορεσω τα πρωτα μου μακρυμανικα μπλουζακια, το σαλι μου και να βγαλω φωτογραφιες τα φυλλα που κιτρινιζουν, στον υπεροχο δρομο με ψηλα δεντρα, πηγαινοντας για το σχολειο της Ισμηνης.
Τα πρωινα ανοιγω πλεον ολα τα πατζουρια. Εδω και λιγες εβδομαδες δεν ανοιγα το μεγαλο πατζουρι του καθιστικου για να κρατησω τη ζεστη εξω απο το σπιτι.
Απο χθες πινω τον καφε μου στην κουπα απο το Βελιγραδι. Ο Δημητρης μου εφερνε κουπες απο τος χωρες που ταξιδευε κι εγω ανα μια δυο εβδομαδες αλλαζω και πινω για μερες στην ιδια κουπα τον καφε μου. Οταν βγαζω τον Φρεντυ τα πρωινα φτιαχνω προτασεις γερμανικες στο μυαλο μου. Ειμαι σιγουρη οτι οι μισες τουλαχιστον ειναι λαθος, εχουν πολυ αυστηρο συντακτικο, αλλα εχω αρχισει να μπορω να ξεχωριζω ηχητικα αν μια λεξη δεν ταιριαζει καπου. Χαζοπαιχνιδακια μεχρι να αρχισω μαθηματα.
Το πρωι ο Δημητρης κλαδεψε τον κηπο μπροστα. Καταλληξαμε να φαμε στις 4 μ.μ. μεσημεριανο και χωρις να καταφερω να κοιμηθω το μεσημερι, εβγαλα τον Φρεντυ, εκανα ενα μπανιο και τωρα ειναι 7:30 μ.μ. και περιμενω να περασει η ωρα για να παω για υπνο.
Καποια Σαββατοκυριακα περνουν και αφηνουν ενα σωρο υποχρεωσεις. Αυτη την εβδομαδα εχω πιο πολλα πλυντηρια, πιο πολυ σιδερωμα, πιο πολλες αγορες και υποχρεωσεις εδω κι εκει, πιο πολλα "to do" γενικα.
Εβαλα το αγαπημενο μου προσεκο με ροδι που ανακαλυψα εδω και λιγες μερες. Θα βαλω ξανα το τραγουδακι που σιγομουρμουριζω απο χθες βραδυ και ονειρευομαι ηδη ομπρελες και γαλοτσες και  καφεδακια κουκουλωμενη με το σαλι μου.
Καλη εβδομαδα!

8 σχόλια:

  1. Ααααααα ζηλεύωωωωωωω!!!Τρελαινομαι για φθινοπωρο και ακομα περισσοτερο για χειμωνα!Απο αρ ες Αυγουστου βαρυγκομαω και παρακαλαω για βροχες και μπουμπουνητα, για ξερά φύλλα ολουθε...δουλεια για εμενα εχει εκεί?Καθαριστρια να με βαλουν να μαζευω τα φυλλα μου αρκεί 😉ασε με τις δουλειες μια απο τα ιδια κι εγω....ολο στο ΣΚ τις αφηνω , αλλα ολο και μια φιλη μου με καλει για βολτα - όλο πως ειναι η τελευταια του καλοκαιριου- και μαζευτηκαν πολλες κο οπως λες κι εσυ , εδω το καλοκαιρι κρατα ως τον Οκτωβρη , με βλεπω να τραβαω τα μαλλια μου στο τελος 🤣😂🤣...πιο μικρη ημουν υστερικη με το να τελειωσω πρωτα τις δουλειες και μετά θα κανονιζα βολτες και διασκεδαση...τωρα κανω το ανάποδο 🤣😂 οπως λεει και ο σοφός λαός μας "η ζωή ειναι μικρή" και ποια ειμαι εγω να παω εναντια σε αιωνες σοφίας 🤣😂🤣😂 φιλια και καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νασια μου ελα εσυ και κατι θα βρουμε να κανεις. Αρκει να ξερεις τη γλωσσα :)
    Αφου σου αρεσει φθινοπωρο και χειμωνας, αν καποια στιγμη τελειωσει ολο αυτο και μπορουμε ξανα να ταξιδευουμε αφοβα, σου προτεινω να κανετε ενα ταξιδι προς τα δω. Θα μαγευτεις απο τα τοπια το φθινοπωρο. Οσο για χειμωνα, αρχες Δεκεμβρη που εχει διαφορες χριστουγεννιατικες υπαιθριες αγορες, ειναι επισης μαγικα. Αν και στην Ελλαδα υπαρχει πολυ περισσοτερος στολισμος παντου. Εδω κυριως σε κεντρικα σημεια.
    Το πρωι που εβγαλα τον Φρεντυ και κουμπωσα τη φουτερ ζακετα μου ως πανω επειδη κρυωνα, ηταν αλλη μια στιγμη που χαμογελασα και σκεφτηκα "Ναι, αγαπω την Γερμανια και τον καιρο της!" :) :)

    Οσο για τις δουλειες, δεν τελειωνουν ποτε. Κι αν ειναι να παω για καφε, ας τις αφησω, χαλαλι. Αλλα πολλες μερες μου φευγουν επειδη απλα καθομαι και δεν κανω τιποτα. Ετσι, απο τεμπελια. Κι εκει συγχιζομαι επειδη μαζευονται και τρεχω μετα σε ενας χαος :) :) :)

    Καλο Σαββατοκυριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Κατερίνα απο Ελλάδα.
    Έχουμε καιρό να τα πουμε.Παλαιότερα ανταλλάσαμε γνώμες για διάφορα θέματα και πολύ περισσότερο για μουσική.
    Εσύ Θεσσαλονίκη εγώ Αθήνα.Τώρα που είσαι στην Γερμανία όποτε έχω χρόνο έρχομαι στο blog σου και διαβάζω τα νέα σου.
    Και εγώ λατρέυω το φθινόπωρο αλλά περισσότερο τον χειμώνα!!!
    Μου αρέσει πολύ το κρύο.
    Χαίρομαι που είσαι ευτυχισμένη για την επιλογή σου και θα ήθελα να σε ενημερώσω για ένα ραδιόδωνο (Webradio) που οι επιλογές του θα σου αρέσουν σίγουρα.Εάν θέλεις να ακούσεις κάποια στιγμή.
    http://www.e-radio.gr/AK-Radio-Internet-Radio-i1975/live
    Εύχομαι ότι καλύτερο και πάντα με υγεία!!!
    Καλό φθινόπωρο,
    Μάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα Μαριε. Φυσικα και σε θυμαμαι με τις ωραιες μουσικες σου επιλογες :)
    Ο περσινος χειμωνας ηταν απαλος, απο ο,τι λενε εδω. Μονο μια μερα μας χιονισε. Στην Ελλαδα ειχα πετυχει περισσοτερο χιονι τα τελευταια χρονια :) Αλλα το φθινοπωρο ειναι μαγικο στα μερη αυτα!!
    Σου ευχομαι να εχεις ενα ομορφο φθινοπωρο. Για χειμωνα δεν ευχομαι ακομη. Θα τα ξαναπουμε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα.
    Φέτος είναι όλα παράξενα.Έχουμε αρκετή ζέστη κάθε μέρα.32 με 33 βαθμούς.
    Κουραστικό για φθινόπωρο αλλά και για εμάς που δεν έχουμε πάει διακοπές έστω 5 μέρες.
    Σου στέλνω μια μουσική επιλογή που πιστεύω οτι ταιριάζει με ένα φθινοπωρινό μέρος να ακούς τη βροχή να πέφτει και να απολαμβάνεις το καφέ σου παρέα με μουσική και τον αγαπημένο σου.
    https://www.youtube.com/watch?v=hlepGVzm9bw
    Καλό Σαββατοκύριακο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπεροχο. Ευχαριστω Μαριε!
    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα από Αθήνα.
    Πιστεύω ότι είσαστε όλοι καλά.
    Εδώ έχουμε πολλά νέα κρούσματα covid κάθε μέρα.
    Και την Κυριακή θα έχουμε μίνι-καύσωνα.36 βαθμούς πάλι.(Δυστυχώς).
    Καλό απόγευμα.Με μουσική όπως πάντα.
    https://www.youtube.com/watch?v=nPNOvIWiq_0
    Μάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαριε καλησπερα.
    Εδω τα πρωινα εχουμε γυρω στους 8 βαθμους αλλα καποια μεσημερια φτανει ως και 20 βαθμους. Τα σπιτια ομως εχουν κρυωσει, ανοιξαμε καλοριφερ και μυριζεις και καμμενο ξυλο εξω απο τις σομπες που αναψανε (συνηθως σομπες εχουν, οχι τζακι).
    Η μουσικη του Vangelis υπεροχη!
    Την ακουω ενω ετοιμαζω λιστες για να κατεβουμε Ελλαδα την επομενη εβδομαδα :)
    Καλο υπολοιπο Κυριακης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή