Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Περιμενοντας

Γινεται κατι κι απορεις αν αυτο που σου προκαλει ειναι αναστατωση ή ισορροπια. Και τα δυο μαζι ισως. Ισιωνουν λιγο οι γραμμες και νιωθεις οτι εχεις σιαξει με τις παλαμες σου καποιες τσακισεις και φαινεται πιο καθαρα το τοπιο. Ειμαι εδω. Ειμαι πιο εδω απο οσο ημουν πριν. Αυτες οι λιστες που σου εβαλα πριν ειναι το βηματομετρο μου. Κανω τσεκ και θυμαμαι οτι ειμαι στην τροχια που επελεξα. Να σου πω κι ενα μυστικο. Δεν ειναι η επιτευξη της λιστας ο σκοπος αλλα η χαρτογραφηση των θελω μου. Ξεχναω να θελω χωρις αυτες τις λιστες. Γελα, δε με ενοχλει. Την αληθεια μου σου λεω. Κι ετσι μετραω τα βηματα που κανω. Καποιες μερες διανυω λιγα μετρα, αλλες χιλιομετρα.
Και περιμενω. Παντα περιμενω. Διαβαζω γερμανικα και κοιταζω μπροστα εκει που θελω να φτασω. Και χαμογελω στους διπλανους και στους απεναντι και πλεκω τη ζωη μου με τη δικη τους. Και το εργοχειρο μοιαζει πολυτιμο και με ανταμοιβει. Σε καποιες γωνιες κρεμαω κροσσια απο το παρελθον. Αυτα κι αν ειναι πολυτιμα.
Να θυμασαι οτι ηθελα να ειμαι εδω. Ηθελα πολυ αυτο που ζω τωρα.
Μαζι με καποιους ανθρωπους διπλα μου που αφησα πισω. Νιωθω συχνα μονη. Ειναι στιγμες που θελω καποιον συγκεκριμενο διπλα μου. Αλλες φορες την Βασω, αλλες την Νικολεττα, αλλες φορες αλλους. Καθε στιγμη ειναι συγκεκριμενη, και ειμαι αυστηρα συγκεκριμενη κι εγω συχνα. Κι αλλες φορες θελω αυστηρα να φυγω μονη. Για λιγες μερες. Οχι πολλες. Να φυγω μονη. Να ταξιδεψω με τρενο σε ενα ομορφο μικρο μερος και να μεινω εκει μονη. Για λιγο.
Ειναι πιο καθαρα και τακτοποιημενα ολα τις τελευταιες μερες. Επιθυμιες, λιστες, σκεψεις, ραφακια, ονειρα, εργασιες.
Και περιμενω....


2 σχόλια:

  1. όλα τα αντέχεις αν θέλεις κάτι και όλα καλυτερευουν σιγά σιγά!
    Αυτό το ταξιδάκι μόνη μπορω να πω πως ειναι το μοναδικό που εχω βαλει σε λίστα χαχαχα θελω να παω στον Βορειο Πόλο,οπου και εκει ειναι μοναχικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βορειο Πολο;;;
    Ρε Νασια, μηπως ανεβασες πολυ τον πηχη;; :) :) :)

    Σου ευχομαι να τα καταφερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή