Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Λαρισινες αζαλεες

Τι ωραια που ηταν αληθεια!
Δοκιμασαμε ακριβα κρασια και το γυρισαμε σε ενα φθηνο λευκο σε ενα άλλο μαγαζι που πριν κλεισει επαιζε Zaz και Historia de un amor και Edith Piaf. Περπατησαμε σε ερημικα πλακοστρωτα ξημερωματα επιστρεφοντας σπιτι. Το αρωμα απο το σπιτι της ηταν τοσο βγαλμενο απο μια κοινη ζωη καποτε, που αν δεν ηταν αγενες, θα σου ελεγα οτι το σπιτι της ειναι και δικο μου. Ισως μυριζει και λιγο απο εμενα. Κι ας μην εχω ξαναπαει. Δεν ειναι σαφες που σταματουσε το δικο της αρωμα και που ξεκινουσε το δικο μου στο σπιτι της Constanta. Θυμηθηκαμε τα αρωματικα "πατσουλι" που αναβαμε και μυριζε ολη η πολυκατοικια. Φτιαξαμε μια καταπληκτικη μακαροναδα με μανιταρια, σκορδο και σαλατα ντακο. Πηγαμε για φαγητο σε ενα μαγαζακι με διακοσμηση βγαλμενη απο παραμυθι, μετα καλοκαιρινο ποτο εκει στην "Edith Piaf" και μετα σε ενα σκοτεινο χειμωνιατικο στεκι που ζητουσαμε Καββαδια και Χατζηδακι. Και ξημερωσε κι εμεις επιστρεφαμε προσπαθωντας να θυμηθουμε τον τιτλο απο το "Un ano de amor" για να το ψαξουμε στο ταμπλετ. Και τα πρωινα καφεδακια στο υπεροχο αυτο μπαλκονι με τις ανθισμενες αζαλεες και ενα απαλο αερακι.
Τι ομορφα που ηταν αληθεια!
Το ζηλεψα το τακτοποιημενο σπιτι της Τζενης μου. Τα καταφερα τελικα. Πηγα και ολο το ταξιδι ηταν παραλληλα με τον χρονο.


4 σχόλια:

  1. Νομίζω καταλαβαίνω την αίσθηση: νεότητα μου "μύρισε" η περιγραφή σου, ταξίδι πίσω στον χρόνο και στα ανέμελα φοιτητικά χρόνια (που πια τα αντιμετωπίζει κανείς με μια εκτίμηση διαφορετικού τύπου από εκείνη που τους είχαμε τότε, πιο... συνειδητοποιημένη). Ομολογώ πως ζήλεψα τον τρόπο με τον οποίο πέρασες τον χρόνο σου, με τη φίλη σου παρέα. Πόσο ανάσες είναι κάτι τέτοια. ..
    [Το μπαλκόνι της "Τζένης σου" μου άρεσε πολύ, μού έδωσε μια εντύπωση παριζιάνικης σχεδόν κομψότητας. Και πήρα μια καλή ιδέα για το επόμενο λουλούδι που θα προσθέσω στο μπαλκόνι μου (αν αντέχει τον ήλιο): αζαλέα! :-)]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, εχεις δικιο. Καπως αλλιως την κοιταμε απο μακρυα την καθε ιστορια μας :) Περασα μαγικα Διονυσια μου. Και, αν και ξενυχτισαμε πολυ, οι ωραιοτερες στιγμες ηταν στο μπαλκονακι με καφεδακι και χαλαρωση :)

      Η αζαλεα της Τζενης ηταν πολυ ομορφη. Αλλα δεν γνωριζω καθολου για την φροντιδα των φυτων.

      Μια ομορφη μερα σου ευχομαι!

      Διαγραφή
  2. Περνάς τόσο καλά αφού...κάν'το και ξανά κάν'το λοιπόν!
    Φιλιά φιλενάδα και καλό ΣΚ!

    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου

      ηταν πολυ ομορφα και χαλαρωτικα!
      Ακομη και τωρα που τα καταφερα και πηγα μετα απο 6 χρονια που με παρακαλουσε, ενω ειναι 1μιση ωρα αποσταση, το θεωρω πολυ δυσκολο να ξανακανονιστει. Ειναι τοσα που εχω να παλεψω πριν και μετα απο μια αποδραση.

      Μια ομορφη εβδομαδα να εχεις Νατασσα μου!

      Διαγραφή