Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

βροχη που ξεπλενει την σκονη

Ψιχαλιζε. Εβαλα το κοκκινο πουα αδιαβροχο, εβγαλα πρωτα την Φλαππυ και μετα τον Τσαρλυ. Η βροχη ξεπλυνε τη σκονη και οι παπαρουνες ηταν πιο κοκκινες, τα χαμομηλακια πιο λευκα, ολα τα λουλουδια πιο κιτρινα και μωβ. Ενα σκεπαστο μπαλκονι εκει πανω στην ανηφοριτσα ευχηθηκα να εχω. Η καμπανα δεν ειχε ξεκινησει ακομη να χτυπαει. Ησυχια! Εδω στην Ελλαδα ξυπνουν πιο αργα ολοι, μου φαινεται. Αρκει να ξυπνησεις νωρις και μπορεις να απολαυσεις και το πιο πολυσυχναστο μερος με την ησυχια σου.
Σε λιγα χρονια, εαν συνεχισει να ξυπναει τοσο νωρις η Ισμηνη και με θελει για παρεα θα πηγαινουμε υπεροχες πρωινες βολτες.
Ο Δ εφυγε για τη δουλεια κι εγω δε λεω να σηκωθω απο τον καναπε να κανω οσα εχω στο προγραμμα σημερα. Η Ισμηνη στενοχωριεται που δεν θα κανουμε πικνικ την πρωτομαγια λογω βροχης. Ο καθενας σ αυτη την οικογενεια με το δικο του βασανο.
Σηκωνομαι να τελειωνω με τα "πρεπει" για να εχω ενα ολοκληρο απογευμα για τα "θελω".
Ξεκινανε οι διακοπες σημερα. Εμφαση στα "θελω" της Ισμηνης, του Δ., τα δικα μου.
Η βροχη συνεχιζει. Οι παπαρουνες ειναι πιο κοκκινες, τα χαμομηλακια πιο λευκα κι εγω πιο Κατερινα.

4 σχόλια:

  1. Κατερινακι καλη Ανάσταση και καλο Πάσχα σου εύχομαι με υγεία και έμφαση μόνο στα θελω, καλα να περάσεις οτι κι αν κανεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστη μου Χριστος Ανεστη!
      Περασαμε ομορφα κι επιστρεψαμε στην ασφαλεια της καθημερινοτητας μας :)
      Εσεις; Ευχομαι να περασες υπεροχα!
      Πολλα φιλια

      Διαγραφή
    2. Αληθώς ο Κύριος! Τι όμορφο αυτό για την ασφάλεια της καθημερινότητάς μας, μεγάλη υπόθεση! Πέρασα ήρεμα και αυτό είναι θετικό. Καλή συνέχεια...

      Διαγραφή
    3. Ενα ομορφο Σαββατοκυριακο να εχεις Αριστη μου!

      Διαγραφή