Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

οι φετινες μου κουπες

Επιτελους πηρα τις φετινες μου κουπες. Ηρθε και η φιλη μου Νικολεττα πρωι πρωι και τις εγκαινιασαμε. Μου αρεσει να δημιουργω δικες μου παραδοσεις. Νιωθω να πλεκω εναν ιστο ασφαλειας γυρω μου ετσι.
Ο Δ εφυγε στο Αμστερνταμ κι εγω τον φανταζομαι να περπαταει στα ομορφα γεφυρακια και στα πλακοστρωτα στενα και να πινει ζεστο καπουτσινο σε ενα γραφικο καφε. Σημερα κλεινουμε 4 χρονια παντρεμενοι. Παλι το ειχα ξεχασει και για δευτερη χρονια μου το θυμισε το facebook. Στην βερα μου ακομη δεν γραφει καμια ημερομηνια. Ειχαμε το διλλημα να γραψουμε την ημερομηνια του γαμου ή της αρχης της σχεσης. Για μενα η αρχη της σχεσης μετραει. Απο τοτε ειμαστε μαζι. Σαν να μου πετας εξι χρονια απο τη ζωη μου αν γραψω την ημερομηνια του γαμου. Λες και αυτα τα χρονια μιλουσαμε απο το τηλεφωνο, δεν ζουσαμε μαζι, δεν μαλωναμε, δεν αγαπιομασταν, δεν βαριομασταν, δεν μοιραζομασταν το ιδιο σπιτι, την ιδια ζωη. Λεγε ο,τι θελεις. Για μενα εκεινη η ημερομηνια μετραει. Εκεινος ο Δεκεμβρης του 2004 ειναι το σημειο αναφορας μας.
Σημερα το προγραμμα εχει σουπερ-μαρκετ με την μικρη, αλμυρο κεικ με φετα και λουκανικο γαλοπουλας και καθαρισμο καμιναδας. Μου αρεσει το προγραμμα. Να εχω μια λιστα διαρκως στην τσεπη με 3-5 βουλιτσες με οσα εχω να κανω καθημερινα. Αυριο θα δω επιτελους την Κατερινα κι εχω να της πω ιστοριες που μοιαζουν να τις εζησα πριν πολυ καιρο. Μα δεν ειναι ετσι.
Με την Βικυ σκεφτομαστε τι advent calendar να κανουμε φετος στην μικρη. Μ'αρεσουν πολυ αυτες οι αμερικανιες. Φετος ειδα και μια αλλη υπεροχη ιδεα. Σε καποια δωρακια θα κρυβεται μια εκπληξη. Κατι του στυλ "Βολτα με τις πιτζαμες το βραδυ με το αυτοκινητο για να δουμε τα χριστουγεννιατικα φωτακια της πολης" ή "Βραδινη προβολη παιδικης ταινιας και υπνο στρωματσαδα στο καθιστικο". Θα ξετρελλαθει νομιζω. Αν εχεις καμια παρομοια ιδεα να μου την πεις!
Αγκαλιαζω την καινουρια μου κουπα να κλεψω την θερμοκρασια του γαλλικου. Καποιες μερες εχουν αρωμα απο γαλλικο φουντουκι, μελωδια απο Εdith Piaf και χρυσοκαστανα χρωματα. Θελω να σου πω οτι χθες οταν εβγαζα τα παπουτσια μου και ειδα μεσα στο πανερι τα καφεπορτοκαλι νηματα μου ηρθε η ιδεα να ξαναπλεξω κατι. Ισως κατι να θυμιζει για παντα το φθινοπωρο του 2014. Καπως ετσι φυλακιζουμε την μνημη. Ακριβη και παραλλαγμενη κατα τις αναγκες μας. Μοναδικα χναρια στον χρονο.

14 σχόλια:

  1. ΑΧ ΓΛΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΖΕΣΤΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ! ΕΣΤΡΩΣΕΣ ΤΑ ΧΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ; ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΕΝ ΑΠΟ ΙΚΕΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΡΟΠΥΛΑΙΝΕΙΟ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ! ΛΕΣ ΝΑ Τ ΑΝΑΠΝΕΟΜΕ ΟΜΩΣ; ΑΧ ΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟ ΑΡΕΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ελεγα με ξεχασες :)
      Καλη σου μερα και καλο στρωσιμο χαλιων

      Διαγραφή
    2. καλημερα :)
      καλό τριήμερο να έχουμε καλή μου γιατι δε πας κι εσύ στον ανδρούλη σου να του κανεις έκλπληξη;
      δε μου είπες όμως ποια η σμβουλή σου για το χαλί; εσύ τι χαλιά εχεις; θα το έπαινες αυτό το οικονομικό μα από πολυπροπυλαινιο χαλί;

      Διαγραφή
  2. αγαπητη ζουζουνα να εισαι καλα 100 χρονια μαζι να τα λετε ολα... εχεις σκεφτει οτι αυτα τα ταξιδια του δημητρη σου ανανεωνουν την σχεση; δεν προλαβαινεις να τον βαρεθεις και απλα τον πεθυμεις λιγο παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωαννα μου σ'ευχαριστουμε πολυ!!
      Τα ταξιδια του Δημητρη επιδρουν θετικα στη σχεση μας. Το μονο δυσκολο ειναι οταν τυχαινουν απανωτα, καποιες φορες και οταν πηγαινει σε "δυσκολα" μερη (Τατζικισταν για παραδειγμα). Τωρα ειναι Αμστερνταμ και ζηλευω πολυ :) :)

      Καλη σου μερα!

      Διαγραφή
    2. και εκεινος δυσκολα θα ειναι μακρια απο τις γυναικες του για δουλεια ειναι εξαλλου
      αν ξερει οτι τον αγαπατε γυρναει στην πιο ζεστη γωνια του κοσμου

      Διαγραφή
    3. Φυσικα για δουλεια ειναι. Ζηλευω που ειναι σε ενα τοσο ομορφο μερος και δεν μπορουμε να ειμαστε κι εμεις μαζι του :) Αυτο εννοουσα :)

      Διαγραφή
  3. Αυτο με τις κουπες............ λατρευω κουπες! και τωρα που το ειπες πρεπει να κανω μια αναδιαταξη στα ντουλαπια μου κ να τις κατεβασω!!! καιρο εχω να παρω και καμια πλακα πλακα!! αγαπω κουπες λεμε!!!
    Να ζήσετε με τον συζυγο σου και αν θες τη γνωμη μου οι ημερομηνίες μηδαμινή σημασία εχουν.:) εξαλλου μπορειτε να γιορταζετε δυο φορες το χρονο , δεν κακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα και δυο και τρεις φορες τον χρονο. Καθολου κακη ιδεα :) Του ευχηθηκα και χθες μωρε. Απλα πιο σημαντικη θεωρω την πρωτη ημερομηνια.
      Να υποθεσω οτι εισαι λατρης του καφε κι εσυ :) Δενομαι με τις κουπες μου. Η καθε κουπα μου θυμιζει πολλα. Για ενα διαστημα παντα πινω απο μια συγκεκριμενη κουπα καφε :) :) Κολληματα που εχει ο κοσμος χαχα

      Καλο Σαββατοκυριακο

      Διαγραφή
  4. Σχολιο απο το kittaro που προσπαθει αλλα του εχει θυμωσει ο μπλογκερ σημερα και δεν δεχεται το σχολιο του


    "ναι πλέξε κάτι… άλλωστε κάθε δημιουργία, τη γέννηση μιας ανάμνησης, σηματοδοτεί!!!

    μου άρεσαν οι κούπες σου, περισσότερο εκείνη με τις ρίγες… αν κι αυτές (λόγω της οριζόντιας θέσης τους), παραπέμπουν σε σωφρονιστικά ιδρύματα εντούτοις, ο χρωματικός πλουραλισμός τους, εκφράζει μια αίσθηση ελευθερίας και παραπέμπει σε ουράνιο τόξο…

    άραγε τι χρώμα… να έχει το οξύμωρο;;; :) "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθε δημιουργια σηματοδοτει τη γεννηση μιας αναμνησης. Δεν το ειχα σκεφτει! Κι εχω ιδιαιτερη σχεση με τις αναμνησεις μου :)
      Οι ριγες μου αρεσουν, οπως και οι κυκλοι, οπως θα καταλαβες. Εμενα τα χρωματα και τα σχηματα απο τις συγκεκριμενες κουπες, που τις αντιμετωπιζω ως ομαδα και οχι ξεχωριστα (μη γελας, σε βλεπω), μου φερνουν εντονα μυρωδια ελιας, κανελας, πολυ καλα περιγεγραμμενες σχεσεις και απτα ονειρα :)

      Ενα ομορφο Σ-Κ να εχεις γεματο απολαυστικες αισθησεις!!!

      Διαγραφή
    2. ορίστε σου έδωσα τροφή για σκέψη…

      όντως γελάω ναι, xαxαxα.

      Διαγραφή
  5. Κι εγώ το κάνω αυτό με τις κούπες αν και δεν το είχα συνειδητοποιήσει να σου πω την αλήθεια. Μόνο που νομίζω πια δε χωράνε στο ντουλάπι... :) Ήθελα κι εγώ να πιούμε μαζί καφεδάκι, αλλά πέφτω λίγο μακριά γαμώτο!
    Καλό Σαββατοκύριακο γλυκό κόριτσι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον επομενο "γυρω της Ελλαδας σε 30 μερες" που θα κανετε ελπιζω να καταφερουμε να πιουμε ενα καφεδακι. Θα το ηθελα κι εγω πολυ!!

      Ενα υπεροχο βραδυ σου ευχομαι ομορφη!

      Διαγραφή