Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Οκτωβρης

Ειναι ελαχιστες οι φορες που θα ηθελα τοσο πολυ να μην ειχα δουλεια το απογευμα και να καθομουν σπιτι με την μικρη μου. Της πονουσε το αυτακι και την πηρα πιο νωρις απο το σχολειο της. Την βρηκα ξαπλωμενη σε ενα ντιβανακι να ψιλοκοιμαται πιανοντας το αυτακι της, ενω τα αλλα παιδακια επαιζαν στην αυλη. Μου ηρθε η εικονα που ημουν εγω ξαπλωμενη στον καναπε στο πατρικο μου, στην ιδια ακριβως σταση με την Ισμηνη. Ποσο ανακουφιστικα ηταν τα χαδια και η αγκαλια της μαμας μου. Αληθινο παυσιπονο. Περασαμε μαζι το μεσημερι κι επεστρεψα στη δουλεια.


Ηρθε και ο Σαββας και μου ειπε οτι τα λεμονοκυπαρισσα μου δεν ειναι αρρωστα. Ειναι ολοζωντανα, απλα θελουν κοψιμο στο καταλληλο υψος για να τα βλεπει ο ηλιος. Ολοι θελουμε κλαδεμα και συντηριση στα σωστα επιπεδα για να ειμαστε υγιεις, ετσι δεν ειναι; Λιγο κλαδεμα θελω κι εγω. Τα δυο πρωτα δωματια του κουκλοσπιτου εχουν πλεον μια κ
αποια μορφη και ειναι και Παρασκευη. Κοιταζω στον τοιχο απεναντι και το κρεμασμενο ημερολογιο γραφει ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014. Το κερασακι στην τουρτα. Ο κυκλος παραμενει κλειστος.

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Περαστικά στη μικρούλα σου! πραγματικα τα ζουζουνισματα με τη μαμά ειναι το καλυτερο φάρμακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι τρομακτικο ποσο ευτυχια μπορουμε να τους δωσουμε με ενα χαδι :)

      Καλη εβδομαδα :)

      Διαγραφή
  2. Καλημερα Ιωαννα μου και καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο μισώ τις ημέρες που η μικρή μου είναι άρρωστη και πρέπει να πάω γραφείο...
    Σε νιώθω..
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελειωσα επιτελους και παω για αγκαλιτσες :)

      Καλη εβδομαδα Μαρθα μοθ

      Διαγραφή