Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

με βελουδινα βηματα ο χρονος

Τελευταια μερα στη δουλεια. Προσπαθω να διαλεξω ποιο βιβλιο θα παρω μαζι μου και βαζω αγαπημενα τραγουδια. Ειδα την ταινια "Love is all you need" και ηταν μια καλη επιλογη νομιζω πριν απο τις διακοπες. Χαλαρη, ρομαντικη ταινιουλα. Με μια απλοτητα που σε κανει να θελεις να τα παρατησεις ολα και να πας να βρεις το νοημα καπου αλλου. Λες και η ζωη ειναι μια αγνωστη λεξη που σπαταλαμε τον χρονο μας σε λεξικα ψαχνωντας για την σωστη ερμηνεια.
Δεν σχεδιαζω πως θα περασω τις μερες μου στην Καρυανη. Τις φορες που προσπαθησα δεν τα καταφερα.
Σε λιγο θα κανω διαλειμμα για μεσημερι και θα με παω καπου ομορφα για εναν καφε με θεα. Αν βρω χρονο ισως περασω κι απο εκεινη τη σχολη χορου που λεγαμε να ριξω μια ματια. Καποτε μου ειχα υποσχεθει οτι μολις παρω το πτυχιο μου κι επιστρεψω Ελλαδα, θα γραφτω σε σχολη χορου. Νομιζω ειναι η μοναδικη υποσχεση που εχω αθετησει. Εχουμε περασει 12 χρονια απο τοτε. Κι ακομη δειλη με θεωρω. Αλλα δεν χανω τιποτα να ριξω μια ματια. Θα εχω κατι να ονειρευομαι οταν κανω ηλιοθεραπεια στην Καρυανη.

2012
2013
Το παλιο πυροβολειο μας αφηνει σιγα σιγα. Η θαλασσα αποφασισε να το κανει δικο της και καθε χρονο κερδιζει. Το '12 ητα σχεδον στην στερια, περσι λιγα μετρα μεσα και φετος ακομη δεν το φωτογραφισα. Θα γινουν ωραιο κολαζ καποτε αυτες οι φωτογραφιες. Οι βολτες σ'αυτη την παραλια ειναι απο τις ωραιοτερες αναμνησεις των καλοκαιριων μου. Δεκα μερες με τον Δ, την μικρη μας και μια καλη παρεα. Τα μετεωρολογικα μου υποσχονται οτι η υψηλοτερη θερμοκρασια δεν θα ξεπερασει τους 31 βαθμους και θα εχουμε και λιγες βροχες. Αντε φευγω λοιπον χωρις ουτε ενα πλανο στην τσεπη. Μονο μια τσαλακωμενη λιστα με οσα αχρηστα εχω αναγκη να κουβαλησω μαζι μου. Επιστρεφοντας θα ειμαι ετοιμη να εκπνευσω απολαυστικα το καλοκαιρι που περασε, να εισπνευσω το λατρεμενο μου φθινοπωρο, και να γεμισω ολες μου τις αισθησεις με Σεπτεμβρη. Σε καποιες εικονες μεσα στο μυαλο μου ηδη φοραω τα μποτακια μου.





8 σχόλια:

  1. καλα να περασεις μικρη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω την καλύτερη περίοδο πάτε! Που έχει μεν ζέστη, αλλά είναι και στα τελειώματα του καλοκαιριού. Που η θάλασσα θα είναι απόλαυση. Και σαν γυρίσετε, θα βρείτε τους υποδέλοιπους ήδη προσαρμοσμένους και πηγμένους και θάχετε εσείς ακόμα την αλμύρα και την ξεκούραση στα πρόσωπά σας.

    Τα φιλιά μου και όλες μου τις ευχές. Ζούπερ να τα περάσεις, καλή μου Dee Dee!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πτηνουλι μου αυτη η εποχη ειναι και κατα την δικη μου γνωμη η καλυτερη για διακοπες. Δεν μπορω την βαβουρα και την πολυκοσμια. Στις διακοπες μου εχω αναγκη λιγη ηρεμια και να μην στριμωχνομαι.
      Καλως σας βρηκα λοιπον, ξεκουραστη και μαυρισμενη ;)
      Θα ερθω απο σενα σε λιγο να ταξιδεψω μαζι σου. Κανε καφε κι ερχομαι :)

      Διαγραφή
  3. Να περάσετε καλά και να χαλαρώσετε αρκετά!
    Και με το καλό να επιστρέψετε και να φέρετε το φθινόπωρο που αγαπάμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρθαμε και λες και περιμενε ο θεουλης να τελειωσουμε τις διακοπες μας, ερχισε να βρεχει προχθες που επιστρεψαμε. Μετα απο δεκα μερουλες μακρυα ηταν υπεροχο να επιστρεφω στο σπιτακι μου και να βρεχει.
      Καλο φθινοπωρο Βερουλα μου και καλη μας "σχολικη" χρονια :)

      Διαγραφή
  4. Ελπίζω να είστε ακόμα διακοπές και να περνάτε όμορφα!
    Χρόνια πολλά και για τα γενέθλιά σου!
    Να είσαι πάντα γερή κι ευτυχισμένη και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιστρεψαμε την Τριτη Μαρια. Περασαμε ομορφα. Ειναι ωραια να μπορεις να φευγεις για αρκετες μερουλες και να σου λειπει το σπιτι σου μετα. Επιστροφη με το αγαπημενο φθινοπωρο στα ποδια μας. Καλο Σεπτεμβρη να εχουμε :)

      Διαγραφή