Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

μαυριλες

Η αληθεια ειναι οτι δεν τα βλεπω πολυ αισιοδοξα τα πραγματα τελευταια. Ειναι μερες που μας κυριευουν οι ανασφαλειες μας και τα βλεπουμε ολα τοσα δυσκολα...μην πω ακατορθωτα. Κι αυτες τις μερες, ξεχναμε εντελως τις αλλες, εκεινες τις μερες που ολα φανταζουν πιθανα. Ειπα να το ριξω στους πλανητες, στον ωροσκοπο μου, στο οτι περιμενω περιοδο αυτη την εβδομαδα. Γιατι θα μου περασει. Παντα μου περναει.
Κι ετσι αυτες τις μερες βλεπω και παλι τη ζωη μου λιγακι σαν θεατης. Σε καποιες κινησεις διακρινω μια επαναλληψη που με εκνευριζει. Τα ιδια και τα ιδια λαθη. Αλλα και καποια πολυ σωστα. Ισως λιγοτερα απο τα λαθη, αλλά πολυ σωστα για μενα. Πολυ φωναχτα σωστα για την ψυχη μου.
Την Κυριακη τα ξημερωματα πηγα τον αντρα μου στο αεροδρομειο και μετα με την μικρη για μπανιο. Ξεκινησαμε με την νονα της και τον νονο της, μα μαζευτηκαμε 11 ατομα τελικα. Τοσο διαφορατικα ατομα μεταξυ μας. Αντιπροσωπευτικα παραδειγματα νομιζω των 30+ και 40+ ηλικιακων ομαδων της χωρας μας. Ενιωθα πολυ διαφορετικη απο το μοτιβο αρχικα. Μετα ειδα οτι δεν υπαρχει μοτιβο. Ημασταν μια παρεα πολυ ποικιλομορφη. Με εντυπωσιαζουν οι σχεσεις. Πως ενας ανθρωπος που σχεδον τον αντιπαθησα απο την αρχη, κατελληξε να ειναι συμπαθητικος. Ποσο ευκολα κανουν παρεα τα παιδια, ακομη κι αν δεν μιλανε την ιδια γλωσσα. Εχουν μια international γλωσσα μεταξυ τους και συννενοουνται.
Σημερα ξεκιναω και αντιβιωση. Λογω αυτιου. Εχει μαζεψει υγρο κι εχει βουλωσει κι ελαφρως. Νομιζω ειμαι καπως
κουφη απο αριστερα. Πανω που βρηκα φρεσκο δυοσμο για μοχιτο εφυγε ο Δ και θα αρχισω και αντιβιωση.
Και ξερω οτι ζοριστηκες λιγακι να μου απαντησεις ποιο ειναι το φυσικο μου περιβαλλον γι'αυτο εξαφανιστηκες. Εγω νομιζω καπου κατελληξα αλλά δεν θα σου πω. Σου κραταω μουτρα. Ετσι για να διοχετευσω καπου την εσωτερικη μου γκρινια.


6 σχόλια:

  1. Συνηθισμένες καταστάσεις που είναι άνευ σημασίας.Καλό βράδυ Ντίντι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερριεττα μου, συνηθισμενες οντως :)
      Μα τιποτα δεν ειναι ανευ σημασιας, αν μας απασχολει.

      Μια ομορφη μερα ευχομαι!!

      Διαγραφή
  2. θα βοηθησει αν σου πω οτι δεν εισαι μονη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως οχι :) Αλλα εχω εμπιστοσυνη στον χρονο. Ποτε δεν ειναι οσο ασχημα τα φανταζομαστε τα πραγματα :) Να το θυμασαι κι εσυ αυτο, 'νταξει;; :)

      Μια ομορφη μερα να εχεις ευχομαι!

      Διαγραφή
  3. αγαπητη γκρινιαρα μας
    ολα γινονται για καποιον λογο σκεψου οτι αυτη η παρεα σε εκανε να δεις εσενα διαφορετικα και οτι μπορεις να εισαι με αγνωστους και διαφορετικους ανθρωπους...
    ηρεμια με το αυτη
    και διαβασε κατι νεο να μας πεις προταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωαννα μου με το ζορι διαβαζω λιγο απο δω και λιγο απο εκει, απο τα βιβλια που εχω ηδη ξεκινησει. Το καλοκαιρι το βαριεμαι λιγακι το διαβασμα.
      Με την παρεα την Κυριακη περασα πολυ ωραια. Φυσικα και ειναι ομορφο να συναναστρεφεσαι με ανθρωπους διαφορετικους απο εσενα. Σου δινει την ευκαιρια να δεις τα πραγματα με αλλο ματι :) Αλλες φορες σε εκνευριζει μια νεα προοπτικη, αλλες φορες σε ενθουσιαζει.

      Αν διαβασω καποιο νεο βιβλιο θα σε ενημερωσω :)

      Καλο απογευματακι....το παει για μπορα παλι ε;

      Διαγραφή