Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ενα βιβλιο

Ενα βιβλιο θα ηθελα, να με ρουφηξει απο την πρωτη σελιδα και να ταξιδεψω απνευστι μαζι του. Με ογκο μεγαλο, με εντονο συναισθημα, κατι πιο μαγικο απο οτιδηποτε εχω διαβασει.

Καθισαμε χθες λιγο πριν φυγει η πτηση σου, στο μικρο καφε εκεινο, εξω απο το αεροδρομιο της Θεσσαλονικης. Μια γαιδουροκυλιστρα ειναι αυτο το αεροδρομιο. Ετσι αποκαλει η πεθερα μου το μικρο σπιτι στη θαλασσα. Και φυσουσε πολυ κι εγω επινα εναν πολυ πετυχημενο esspresso freddo και τα μαλλια μου ηταν πιασμενα προχειρα στο πλαι, σαν να ειχα επιστρεψει μολις απο την θαλασσα. Κι οταν σε αγκαλιασα και σε φιλησα να σε αποχαιρετισω ενιωθα λιγακι μονη. Λιγα λεπτα μετα, οταν διεσχιζα το παρκινγκ με τα πουλμαν για να παω στο αυτοκινητο μου, φυσουσε τοσο πολυ που κρατουσα το φορεμα μου επειδη σηκωνοταν. Κι ενας οδηγος μεσα απο το πουλμαν μου εκανε νοημα να παρω το χερι μου απο το φορεμα και μου χαμογελασε. Δεν ανταπεδωσα το χαμογελο. Χαμογελασα μονη μου οταν τον προσπερασα. Μπηκα στο αυτοκινητο και εμεινα ενα δυο λεπτα να σκεφτομαι που ηθελα να παω. Οταν εχω την πολυτελεια να μην χρειαζεται να ειμαι πουθενα, δεν μπορω να αποφασισω που ακριβως θελω να ειμαι. Επεστρεψα σπιτι.


4 σχόλια:

  1. αχ πόσο όμορφο είναι το καφεστιατόριο του αεροδρομίου, μα πολύ ακριβό! μα είχες και τα τυχερά σου! ήταν τουλαιστον καλός ο νταλικιέρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι δεν ειναι καθολου ακριβο το καφε αυτο.
      Ο οδηγος ηταν.....δεν ξερω δεν απαντω :) Ασχημο δεν τον λες, αλλα ουτε και ωραιο για τα δικα μου γουστα. Συμπαθητικο τον λες παντως. Σε καλυψα;
      Καλη εβδομαδα !

      Διαγραφή
  2. Κι ενώ διαβάζω συνέχεια σαν τρελή, όταν με ρωτάνε τι να διαβάσουν κολλάω λες και δε θέλω να απαντήσω...περνάνε πολλά από το μυαλό μου, το ένα σπρώχνει το άλλο και μετά συμβαίνει το ακατανόητο, λες και θέλω να προστατεύσω τα πιο αγαπημένα δεν τα λέω καν...με το φόβο πως ο άλλος ίσως τα βρει απλά καλά!...ευτυχώς που εσύ δε ρωτάς!!
    Να είσαι καλά!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα Μαρια μου στην αρχη με μια τετοια ερωτηση τελειωνα την αναρτηση μου. Μετα σκεφτηκα οτι ηταν περιττη, γιατι αν καποιος θελει να μου προτεινει κατι, θα το κανει ουτως ή αλλως. Αλλα καταλαβαινω τι εννοεις. Κι εμενα μου συμβαινει να κολλαω αν μου ζητανε να τους προτεινω καποιο βιβλιο. Ακομη και να αμφισβητισω το ιδιο το γουστο μου. Δηλαδη μερικες φορες για ενα βιβλιο που μου αρεσε πολυ οταν το διαβασα, μετα οταν το σκεφτομαι να το προτεινω, μου φαινεται οτι δεν ηταν και τοσο ουαου τελικα :)

      Μια ομορφη μερα να εχεις!

      Διαγραφή