Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

καλοΚαιρι

Καλοκαιρι ....... 
καρπουζι με φετα, μεσημερια στην Τανια, καφεδακια στην παραλια και δροσερες βραδιες στο Αλλατινη. Περιοδικα και σταυρολεξα, ενυδατικες μασκες και καλοκαιρινα βερνικια νυχιων. Λιγοστο μακιγιαζ. Παγωτα και δροσερα κοκτειλς. Φραπε στην παραλια και σκαρφαλωμα στα βραχακια. Μεσημεριανες σιεστες στο μπαλκονι του χωριου πισω απο την κληματαρια. Θερινο σινεμα στα Νεα Ροδα και ποδηλατο ολη την μερα. Βολτες στα νησια και καλαμαρακια τηγανιτα.

Η καθημερινοτητα με ρουφαει πισω. Λιγες σταγονες ιδρωτα μυριζουν καλοκαιρι πια. Μα ο φετινος χειμωνας ηρθε και αφησε σημαδια. Δεν θα χασουμε ουτε ενα μπανιο φετος. Το καρπουζι μου θα το τρωω παντα με φετα και θα παω επιτελους ξανα θερινο σινεμα .

"Little things means a lot" λεει η φωτογραφια που αγαπησα τελευταια και κοιτωντας πισω ειδα οτι ειχα αφησει πολλα μικρα θαυματα να χυθουν μεσα απο τις παλαμες μου ασκοπα στο πατωμα. Ειχα ξεχασει να επενδυω στις αναμνησεις μου για να μην ξεβολεψω ανθρωπους που αγαπω. Μεσα σ'αυτους εβαλα κι εμενα και λεω να μην ξεβολευτω.

Δεν προβλεπονται διακοπες και δεν με πειραζει καθολου. Αρκει τα Σαββατοκυριακα να τα γεμισουμε αλμυρα, αντηλιακα, παιχνιδια στην αμμο και γελια με παρεες.... καλοκαιρι. Δεν φαινεται πουθενα οτι γεννηθηκα καλοκαιρι, στις συνηθειες μους, στις αδυναμιες μου, στα μερη που ονειρευομαι. Rock and roll λιγακι φετος, ας γλιστρισουμε στην καθε εποχη κι ας δεχτουμε ο,τι μας προσφερει χωρις γκρινιες.
Την Κυριακη θα κανουμε το πρωτο μας μπανιο!


21 σχόλια:

  1. καλησπέρα ... χαίρομαι που είσαι αισιόδοξη ... θα κλέψω κι εγώ λίγη από την αισιοδοξία σου μήπως και αλλάξει η διάθεσή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασω μου πεισμωμενη ειμαι περισσοτερο, παρα αισιοδοξη :)

      Καλο απογευματακι!!

      Διαγραφή
  2. Τέλεια!!! όλες αυτές οι υπέροχες αναμνήσεις είναι εμείς...κι έχεις τόσο δίκιο να μην τις αφήνεις πια να χάνονται για χάρη κανενός...Είμαι μαζί σου σε αυτό.Στις καλοκαιρινές γεύσεις και τα χρώματα και τις αισθήσεις...σε όλα όσα σημαίνουν καλοκαίρι...Καληνύχτα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινα μου

      καποιος πρεπει να νταντεψει κι εμας, ετσι δεν ειναι; Τα λεγαμε και σε μια παρομοια αναρτηση που περιεγραφες την γυναικα ως ελβετικο σουγια πριν λιγο καιρο :):):)

      Πρεπει να μην ξεχναμε να μας φροντιζουμε, εγω το ξεχνα συχνοτατα δυστυχως.

      καλημεραααα

      Διαγραφή
  3. Εξαιρετικά αισιόδοξο ποστ. Αν πάρουμε επιστροφή φόρου, ίσως εμείς πάμε μερικές μερούλες κάπου στη Χαλκιδική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχει ακομη επιστροφη φορου;;;; Στο ευχομαι ολοψυχα δειμε μου και να καταφερετε να πατε να παιξουν τα παιδακια και να ξεκουραστειτε κι εσεις.

      Καλημεραααα

      Διαγραφή
  4. Κανείς δεν θα μας πάρει το καρπούζι μας, το φραπεδάκι μας, την κρύα μπυρίτσα μας..τα πιο καλά κοστίζουν τα πιο λίγα!
    Καλό μπανάκι την Κυριακή! Κάνε κι ένα μακροβούτι και για μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κανω βουτιες και για εσας Βερα μου :)

      Καλο Σ-Κ!!!!

      Διαγραφή
  5. Τι ομορφη αναρτηση... Με γεμισες νοσταλγια και αδυμονια για το σ/κ που ερχεται! (να σου πω ενα μυστικο?μαλλον θα κανουμε κι εμεις το πρωτο μας μπανακι!!!χιχιχι) ;ο)
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουπς! "αδημονια" ειναι το σωστο,ε? χιχι!

      Διαγραφή
    2. Ευχομαι να καταφερετε κι εσεις να πατε για μπανακι :)

      Οσο για τα ορθογραφικα, μη σκας, κανουμε συνεχεια απο βιασυνη εδω μεσα :):)

      Ενα υπεροχο Σ-Κ ευχομαι!!

      Διαγραφή
  6. Αχ μύρισα πρωί πρωί το καρπούζι...πρέπει να πάω Λαική να πάρω λίγο, φάγαμε προχθές το πρώτο καρπούζι του καλοκαιριού και μάλιστα ελληνικό!! πεντανόστιμο, αναρωτιόμουν αν ήταν αλήθεια ή επειδή το γεύτηκα στη Σουηδία, έχει καλύτερη γεύση...
    με φέτα έχω να το συνδυάσω από μικρή που έτρωγε η γιαγιά μου...φέτα έχω να φάω 6 μήνες, μου έλειψε...αλλά πολυτέλεια πια...
    Να απολαύσεις Dee Dee μου όλα τα ΣΚ και να κάνεις και κάνα μπάνιο για μας που είμαστε στα βόρεια!! Ένα πράγμα που μου λείπει πάρα πολύ είναι τα μπανάκια στην θάλασσα, πάνω από 50 κάναμε πέρσυ...ήταν η μόνη μας έξοδος και διασκέδαση!!
    Μικρές στιγμές καλοκαιριού, σπουδαίες αναμνήσεις!!
    φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψαξε καλα τα σουπερ μαρκετ, ολο και καπου θα βρεις ελληνικη φετα. Απλα δεν ξερω αν θα σου αρεσει η συγκεκριμενη επειδη σιγουρα δεν θα εχει ποικιλια.
      Φετα με καρπουζι ετρωγε και η δικη μου γιαγια, ετσι το εμαθα :):):)

      50 μπανιαααα;;;;;;;;;;; Νομιζω εχεις προεφοφλησει και τα φετινα μανταμ :):) Εμεις περσι καμια 20αρια και φετος 1 :):):) Υπομονη Χριστινα μου, θα ερθει η στιγμη που τα καλοακιρια θα μπορειτε να ερχεστε διακοπες στην Ελλαδα!!

      Καλη εβδομαδα :)

      Διαγραφή
    2. φέτα έχει, λεφτά δεν έχει...:) Τότε δεν παραπονιέμαι για τα μπάνια, :)...σε νησί ζούσα, τι να έκανα? μακάρι, όλα θα στρώσουν, δεν μπορεί. φιλιά!!

      Διαγραφή
    3. Χριστινα μου, ετσι ειναι οι μεγαλες αλλαγες. Θελει να κανετε λιγακι υπομονη επειδη ειναι η αρχη και ολα θα ειναι καλυτερα στο μελλον. Σκεψου οτι αν ησουν εδω ισως να εκανες μπανια αλλα δεν θα ειχες και πολλες ελπιδες για ενα καλυτερο μελλον :) Ολα καλα θα πανε!!! :)

      καλημερααααα

      Διαγραφή
    4. έτσι είναι όπως τα λες!!
      Υ.Γ (για τις ραγάδες, να είναι καλά το photoshop!xixi)

      Διαγραφή
    5. Δεν το σκεφτηκα το photoshop οταν ημουν εγκυος. Ισως δοκιμαζα να βγαλω κι εγω καμια :):)

      Διαγραφή
  7. Ένα από τα τραγούδια που με ταξιδεύουν σε αυτό που περιγράφεις........... στο ελληνικό καλοκαίρι σε όμορφες παιδικές αναμνήσεις : http://www.youtube.com/watch?v=tyCpNwU7XpM
    Αχ βαχ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό, όμορφο, γεμάτο, μυρωδάτο, χρωματιστό, ζεστό και δροσερό, ρομαντικό, αγαπησιάρικο, ξέγνοιαστο, απολαυστικό καλοκαίρι Dee Dee μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιτσακι μου

      σε ευχαριστω πολυ για την τοσο χορταστικη ευχη σου :):) Σου ευχομαι ακριβως τα ιδια, με καλυψες :):):)

      καλημερααα

      Διαγραφή