Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

"ελληνικος" καφες

Πριν σχεδον εναμιση χρονο, η αγαπημενη μου ωρα της ημερας ηταν στις 7 το πρωι. Ξυπνουσα και κατεβαινα τα σκαλια σκουντουφλωντας, να ετοιμασω τα καφεδακια μας. Εναν σκετο ελληνικο κι εναν με ολιγη, για τον Δημητρη μου. Η μυρωδια του καφε, μου εφτιαχνε τη διαθεση. Τα εβαζα σε εναν δισκο, εβαζα και μια κουταλια μελι με καρυδια, που ηταν το δυναμωτικο μας, και ανεβαινα να ξυπνησω τον Δημητρη.

Καθομασταν σχεδον μια οληκληρη ωρα και απολαμβαναμε το καφεδακι μας. Χαζευαμε και καποια ενημερωτικη εκπομπη, σχολιαζαμε τα γεγονοτα, λεγαμε τα νεα μας και κατα τις 8 και κατι ετοιμαζομασταν και φευγαμε για τις δουλειες μας.
Τα πρωινα μου ειχαν το αρωμα του ελληνικου καφε και το απολαμβανα πολυ!
Οταν εκοψα το τσιγαρο πριν 2 χρονια, αντι να κοψω και τους καφεδες, αρχισαν να μου αρεσουν περισσοτερο. Τους μυριζα και τους γευομουν καλυτερα πλεον! Ολων των ειδων οι καφεδες.... ελληνικο παντα το πρωι και μετα στο γραφειο ετοιμαζα αλλες φορες γαλλικο, αλλες φορες νες κι αλλες φορες καπουτσινο.
Και υστερα ηρθε η εγκυμοσυνη. Ο Δημητρης σταματησε να καπνιζει στο σπιτι. Καπνιζε σε ενα γωνιακο παραθυρο. Εβγαζε το φλιτζανακι του και το τασακι στο περβαζι του παραθυρου και περνουσε εκει το πρωινο του. Και ολο το καλοκαιρι δεν ηπιαμε ουτε μια φορα το καφεδακι μας μαζι στο μπαλκονι μας. Ολα τρεχοντας. Ετσι , ασυνειδητα, σταματησα να πινω ελληνικο καφεδακι τα πρωινα. Χαθηκε η απολαυστικη μια ωρα που περνουσαμε με τον Δημητρη τα πρωινα. Η κακη οργανωση μας την εκλεψε και αρχιζουμε την μερα τρεχοντας.
Στο καινουριο σπιτι κανω ονειρα να ξαναρχισω αυτη τη συνηθεια. Ο Δημητρης αν θελει ας βγαινει εξω να καπνιζει. Εγω θα καθομαι στο τραπεζι της κουζινας και θα απολαμβανω το καφεδακι μου τα πρωινα, τουλαχιστον για μιση ωρα. Μου λειπει η προετοιμασια του καφε στο σπιτι.
Εδω κι ενα χρονο , ισως και παραπανω, ψαχνω να βρω φλιτζανακια του καφε . Δεν βρισκω τιποτα να μου αρεσει αρκετα. Ισως να ειμαι εγω παραξενη. Μου εχουν ραγισει δυο απο το σετ που εχω τωρα και θα ηθελα να το αλλαξω. Ειχα δει καποια που μου αρεσαν στο ZARA HOME, αλλα μεχρι να το παρω αποφαση να τα παργγειλω ειχαν εξαντληθει. Τωρα εφεραν τα νεα σχεδια αλλα δεν μου αρεσε καποιο ιδιαιτερα.
Εξαλλου με τα εξοδα του γαμου δεν θα τα αγοραζα ουτε αν εκαναν 10 ευρω το σετ :).
Μπηκαμε στην τελικη ευθεια και ανυπομωνω να ερθει εκεινη η μερα. Μου φαινεται υπερβολικο να προετοιμαζομαστε επι ενα χρονο για ενα και μονο βραδυ!!! Θελω να ερθει εκεινη η μερα να το γλεντησω, δεν θελω να περιμενω αλλο.
Χθες βραδυ μου ηρθε περιοδος.
Δεν καταλαβα ποτε γιατι λεμε "αδιαθετησα" και οχι "μου ηρθε περιοδος". Το "αδιαθετησα" το ειχα ακουσει για πρωτη φορα στην Ρουμανια, απο μια φιλη μου. Και νομιζα οτι οντως αδιαθετησε. Ο,τι ειχε χασει δηλαδη την διαθεση της, οχι οτι της ηρθε περιοδος. Και μου εκανε εντυπωση που το δηλωσε ετσι :):) Μετα διευκρινηστηκε τι εννοουσε. Ανουσιος εκλεπτισμος.
Τα πρωτα χρονια που ειχα περιοδο, ημουνα του θανατα τις πρωτες 2-3 μερες. Με κοκτειλ απο παυσιπονα που τα αλλαζα ανα διαστηματα για να "αιφνιδιασω" τον οργανισμο μου, μηπως και ηρεμησω. Για πολλα χρονια. Τα τελευταια χρονια ως φοιτητρια αρχισε τον ενα μηνα να με ενοχλει εντονα η περιοδος και τον επομενο μηνα οχι. Μεχρι που πλεον απλα νιωθω λιγακι πιο εξαντλημενη τις πρωτες μερες της περιοδου μου και τιποτα αλλο. Εχω και λιγα πονακια, αλλα δεν παιρνω καν παυσιπονο. Ομορφη εξελιξη ε; Ο οργανισμος μου αποφασισε να μην ανεχτει αυτο το καθηλωμα στο κρεβατι καθε μηνα, ευτυχως!

Πως κατεληξα απο τον καφε στην περιοδο;;
Τα κανω κατι τετοια..... συνειρμικα ζω.
Διαβασα καπου ενα σχολιο της maya , που ελεγε οτι ο "ελληνικος" καφες, δεν ειναι ελληνικος αλλα τουρκικος. Και καλα θα κανουμε να παιζουμε με τα δικα μας κουβαδακια και να μην τα θελουμε ολα. (Αν αντεξετε να διαβασετε οοοολα τα σχολια - πανω απο 150- για να βρειτε που λεει για τον καφε, μπραβο σας!- καπου στην μεση ειναι, για να βοηθησω οσους το επιχειρισουν) Και συμφωνω μαζι της. Εχω παρακολουθησει και καυγα για το αν αυτος ο καφες ειναι ελληνικος ή τουρκικος.... οπως και ο μπακλαβας. Ειμαστε λιγακι καλομαθημενος ως λαος :)
Την αλλη Τεταρτη εχει γεννεθλια η μπεμπα μου! Περασε ενας χρονος, το πιστευετε;;;;!!!
Σκεφτομαι να φτιαξω τουρτιτσα μονη μου. Ηθελα να φτιαξω και για τον Δημητρη, αλλα η ιδεα μου ηρθε αργα και δεν ειχα τον χρονο και τα υλικα που χρειαζομουν. Θα κανω μια μικρη για το μικρο μου βατραχακι. Πρωτη φορα θα κανω τουρτα :) Ποσα πραγματα εχω κανει για "πρωτη φορα" φετος;;;; !
Σας ζαλισα με την ημερολογιακη μου διαθεση. Και να φανταστειτε ηταν μια πολυ γρηγορη αναρτηση. Οι φωτογραφιες περιμεναν καιρο σε εναν φακελο και τα υπολοιπα απλα γλιστρησαν απ' το συρταρι :)
.-

16 σχόλια:

  1. Dee-dee μου περιμένουμε αφιερωματάκι με τα γενεθλειάκια της μπέμπας κ της τούρτας..:-p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οσο μεγαλωνουμε μεγαλωνουν και οι υποχρεωσεις και καποιες στιγμες καποιες συνηθειες αλλαζουν.Καλο ειναι οσο μπορουμε να αντιστεκομαστε γιατι αυτες οι στιγμες ειναι πολυτιμες.Σου ευχομαι γρηγορα να ξαναρχισεις να απολαμβανεις τον πρωινο σου καφε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να σχολιάσω τώρα?Τους συνειρμούς σου?
    Κι ύστερα λές οτι δεν είσαι σουρεάλ ε?
    Είναι σουρεάλ ο τρόπος που ενώνεις στο μυαλό σου τις σκέψεις σου κορίτσι μου αυτό δεν τόχεις καταλάβει?Πρόσεξε όμως τι λέω ε?
    Ο τρόπος που ενώνεις τις σκέψεις σου όχι οι σκέψεις σου.
    Κι ο τρόπος που ενώνουμε τις σκέψεις μας έχει μεγάλη σχέση με την μνήμη μας αφ ενός και με τα αρχέτυπα που έχουμε όλοι μέσα μας.
    Δεν είναι καθόλου τυχαίο που εδω σ αυτό το τόσο κατα τα άλλα ημερολογιακό σου κειμενάκι όλα έχουν να κάνουν με κοιλότητες και υγρά στοιχεία.Για σκέψου τι και ποιούς αναφέρεις απο πράγματα οπως τα φλυτζανάκια που περιέχουν υγρό στοιχείο μέχρι τα πρόσωπα.

    *ενα άλλο που ήθελα να σου πω είναι οτι ο πόνος στα έμμηνα της γυναίκας εξαρτάται πάρα πολύ απο την ψυχολογία της και την καλη σεξουαλική της ζωή.Και δεν εννοώ μόνο την συχνότητα αλλά κυρίως την ποιότητα.Και βέβαια καθόλου το τί κάνει ο σύντροφός της για να επιτευχθούν όλα αυτά αλλά το πόσο συνειδητά και χαλαρά αποδέχεται η ίδια μέσα στο μυαλό της την σεξουαλική συνεύρεση.

    Αυτάααα...τώρα μπορείς κι εσυ σύμφωνα με το σχόλιό μου να μου πείς άλλα τόσα για τους δικούς μου συνειρμούς φυσικά...χαχαχααα!!!Ντιντίκα μου !!!!
    φιλάκια μυρωδάτα απο τον 6ο καφέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραία ανάρτηση...το φλυτζάνι το πορτοκαλί...στην 7η φώτο,το είχα στο μαγαζάκι μου...έχουν μείνει μόνο 2 και τα έχω πάρει σπίτι,είναι τέλεια!
    περιμένουμε την τούρτα της μικρής σου,να την χαίρεσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναρτηση λιγο απ' ολα, και θα συμφωνησω με το σχολιο της faraona περι σουρεαλ.

    Για την περιοδο δεν εχω να πω παρα μονο οτι συμφωνω οτι μου τη δινει το να λετε "αδιαθετησα" (και πολλες φορες την παταω και δεν καταλαβαινω οτι εννοειτε την περιοδο).

    Ποτε περασαν κιολας 2 χρονια που εκοψες το καπνισμα;;;

    Οσο για φλυτζανακια, παντα μου αρεσαν αυτα απο το Coffeeway.

    Για τουρτα, φτιαξε ενα μωσαϊκουλι που ειναι πανευκολο.

    Φιλια, καλημερα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα πορτοκαλί φλιτζανάκι είναι τρέλα!!! Ο ελληνικός καφές μου αρέσει κι εμένα πολύ.

    Άλλη μια φράση που με εκνευρίζει σχετικά με την περίοδο είναι "έχω τα ρούχα μου". ΕΛΕΟΣ. Όλοι έχουμε τα ρούχα μας!!! Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί να προέκυψε η φράση αλλά μου τρυπάει τον εγκέφαλο όποτε την ακούω.
    Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ντροπή ή ταμπού να πεις ότι έχεις περίοδο. Είναι το πιο φυσιολογικό και καθαρό πράγμα σε έναν γυναικείο οργανισμό. Χωρίς αυτό δε θα είχε γεννηθεί κανείς μας.

    Πλησιάζει Σαββατοκύριακο... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. neni μου

    θα σας βαλω φωτογραφια απο την τουρτα μου......αφηνω τιποτα προσωπικο;;; ολα τα ανεβαζω εδω :):)

    Καλημεραααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρεβεκκα μου

    εχεις απολυτο δικιο. Αλλαζουν οι πρωτεραιοτητες μας και αλλαζουμε κι εμεις το προγραμμα μας. Μοιραζουμε διαφορετικα την πιτα και καποιες φορες ξεχναμε να κοψουμε ενα κομματι για μας. Κι αυτο δεν ειναι μεγαλοσυνη, ειναι κακο παραδειγμα για τα παιδια του αυριο :):):)



    Καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαραωνα μου

    δεν εχω κατανοησει πληρως τον σουρεαλισμο για να διακρινω αν ειμαι μεσα η οχι :) Για να το λες εσυ, μαλλον καποιες φορες τον αγγιξα και δεν καταλαβα :)


    Δεν το εχω ξανακουσει αυτο για την περιοδο της γυναικας. Ευτυχως που διευκρινησες το οτι δεν φταιει ο συντροφος, γιατι ειμαστε ικανες να μας φταινε παντα οι αλλοι σε ο,τι μας παει στραβα :)
    Παντως ισως να ισχυει, τωρα που σκεφτομαι την προσωπικη μου ζωη εκεινα τα χρονια που πονουσα. Τα μυαλα μου ηταν πανω απο το κεφαλι και οι ανασφαλειες χτυπουσαν κοκκινο :):)


    και τελος ....6ο καφε;;;;; Θα σε μαλωσω!! Κι εμενα μου αρεσει ο καφες, αλλα προσπαθω να μην ξεπερνω τους 2 ημερησιως. Προσπαθησε κι εσυ να τους μειωσεις λιγακι, ναιιιι;;;;;;;;

    Καλημερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστινα μου

    αν ειναι και το πιατακι του σκετο πορτοκαλι σκουρο, οπως το φλιτζανι, ειναι υπεροχο!!! Ηξερες τι επαιρνες στο σπιτι εσυ :):)

    Θα βαλω την τουρτιτσα εδω, να εισαι σιγουρη. Θα ετοιμασω σουπερ αναρτηση :)

    Καλημερααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντωνη μου

    δεν κατεχω πληρως τον σουρεαλισμο, ισως και να εχετε δικιο :)

    α ωραια, αρα υπαρχει κι αλλος που μπερδευτηκε, εκτος απο μενα , με την εκφραση "αδιαθετησα". Εχουμε δημιουργησει κομπλεξ στον κοσμο, εκει που δεν θα επρεπε να υπαρχουν :):):)

    15 Σεπτεμβριου 2008 εκοψα το τσιγαρο , περασαν κιολας δυο χρονια. Αλλα θα μου πεις, περασε ενας ολοκληρος χρονος που ζει η μπεμπουλα μου. Κι αυτο απιστευτο μου φαινεται :)

    http://katkag.blogspot.com/2008/09/blog-post_18.html

    Φλιτζανακια υπεροχα εχει το μαγαζι μιας φιλης μου στην Αθηνα. Οταν κατεβαινω παιρνω παντα. Νομιζω Ψυχικο ειναι η περιοχη και το μαγαζι λεγεται coffee choice. Το εχει η μαμα μια συμφοιτητριας μου, πολυ καλης μου φιλης!! Αν εισαι κοντα να το επισκευτεις :) Εχει και ωραιες γευσεις καφε, αν εισαι κι εσυ λατρης του ειδους :):)
    Να της δωσεις και φιλια απο μενα, αν πεις Κατερινα απο την Ρουμανια θα καταλαβει :):)

    Μωσαικο φτιαχνω πεντανοστιμο, απο μια πολυ απλη συνταγη που μου ειχε δωσει η συγκατοικος μου. Αλλα θα ηθελα να κανω κανονικη τουρτα αυτη τη φορα, με παντεσπανι :):) Θα ψαξω στο ιντερνετ για συνταγες για αρχαριους :)

    Καλημερα Αντωνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λενα μου

    συμφωνω μαζι σου. Μου φαινονται πολυ χαζες αυτες οι εκφρασεις. Οχι επειδη ειναι κατι φυσιολογικο, και το οτι παμε τουαλετα ειναι φυσιολογικο αλλα συνηθως το λεμε με εκλεπτισμενες εκφρασεις :):):)
    Απλα στην εκφραση "εχω περιοδο" δεν βρισκω καμια λεξη ακαταλληλη!
    Οπως το ειπες, δημιουργουμε αδικα ταμπου εκει που δεν χρειαζεται!

    Καλημερα κοριτσαρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα Dee-Dee! Υπέροχες οι όλες οι φωτο με τα φλιτζανάκια, είμαι και εγώ λάτρης του καφέ. Σου εύχομαι να ξαναποκτήσεις την συνήθεια του ελληνικού καφέ το πρωί. Όσο για την τουρτίτσα θέλω φωτο! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νεφελλη μου

    θα βαλω φωτο απο την τουρτα την αλλη εβδομαδα.... ακομα ψαχνω συνταγες :)

    Καλησπερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε νιώθω απόλυτα... Περνάνε οι μέρες, χάνονται κι εμείς τρέχουμε να τις προλάβουμε... Λες να φταίει πράγματι η κακή οργάνωση? Δεν ξέρω.. Ξαφνικά είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά πώς ζούσαμε πριν που δεν τα κάναμε? Να το χαίρεσε το κοριτσάκι σου!!! Πότε πέρασε ένας χρόνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. olivetreegirl μου

    θελω να πιστευω οτι φταιει η κακη οργανωση.... αλλιως θα αρχισω τα ψυχοφαρμακα :):):)

    Περασε ενας χρονος κι ομως :):):)

    Καλο απογευματακι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή