Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αποφασισα να κοψω την τηλεοραση!

Καποτε ο Δημητρης, αν περνουσαν πανω απο 5-6 μερες και βλεπαμε καθε βραδυ τηλεοραση, την εκλεινε κι εβαζε κρασακι με μουσικουλα. Τον εκνευριζε να καθομαστε αμιλητοι μπροστα σε ενα κουτι.

Τωρα δεν τον ενοχλει πλεον :( Ειναι και οι ωρες εργασιας τετοιες, που πολλες φορες δεν τον πετυχαινω τα βραδια, κοιμαμαι ηδη.

Πριν λιγο χαζευα παλι φωτογραφιες στον flickr. Ειδα ενα πολυ ομορφο καθιστικο. Ξυλινο με μεγαλες μπερζερες και φωτεινα παραθυρα κι ενα ομορφο μεγαλο τζακι στη μεση. Και προσεξα οτι δεν ειχε τηλεοραση. Και με εβαλε σε σκεψεις....

Τι ειναι αυτο που θα μου λειψει αν δεν εχω τηλεοραση, αναρωτηθηκα.
Και δεν μου ερχοταν ουτε μια εκπομπη στο μυαλο ή καμια σειρα ή κατι τελος παντων που να παρακολουθω και να νιωθω οτι θα μου λειψει αν δεν το δω. Μονο η εκπομπη του Παπαδοπουλου, το "Στην υγεια μας" καθε Σαββατο. Κι αποφασισα να κοψω την τηλεοραση. Για την ακριβεια, θα ελαχιστοποιησω την τηλεοραση.

Δεν τη θεωρω εντελως αχρηστη. Πιστευω υπαρχουν καποια ενδιαφεροντα πραγματα να δεις καποιες ωρες. Αν δεν εχεις ομως κατι πιο ευχαριστο να κανεις. Κι εγω εχω! Εχω να κανω κοσμηματα με χαντρες, να πλεξω, να ασχοληθω με το scrapbooking, να διαβασω καποιο βιβλιο και ολα αυτα ακουγοντας μουσικουλα. Γιατι τα βραδια μπροστα στην τηλεοραση περνανε πολυ γρηγορα χωρις να κανω ΤΙΠΟΤΑ. Λιγες φορες πλεκω, αλλα παλι δεν το ευχαριστιεμαι πολυ ετσι.

Πως δεν το ειχα σκεφτει μεχρι τωρα;!
Και παραπονιομουν οτι πλεον δεν εχω χρονο για δημιουργιες. Πως δεν εχω! Και βεβαια εχω!!!!!!

Χαρηκα τωρα :) Λες και ανακαλυψα την Αμερικη νιωθω :):)

7 σχόλια:

  1. Σωστηηηηηηηηηή!!!!!!
    Χειροκροτώ και επαυξάνω!
    Ετσι θα γίνεις και το καλό παράδειγμα για την μπέμπα!
    Γιατι τα παιδιά γίνονται κατα μεγάλο ποσοστό----αυτό που βιώνουν...!
    Φιλιά κούκλα μου .
    Σε χαίρομαι οταν ακούω τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά δε θα σου λείψει τίποτα! Μάλιστα, από ένα σημείο και μετά δε θα αντέχεις να βλέπεις, θα σου φαίνονται όλα τόσο ανούσια!! Το έχω κάνει κι εγώ και πραγματικά απελευθερώθηκα. Γενικά δεν είμαι της τηλεόρασης, όμως και το ίντερνετ εξάρτηση είναι και αυτό θέλει μέτρο (για μένα το λέω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαραωνα μου

    θα ηθελα να δειξω στην μπεμπα ο,τι καλυτερο μπορω. Το πιο σημαντικο απο ολα ειναι να μαθει να ειναι δικαιη, ηρεμη και να αγαπαει τους ανθρωπους, τα ζωα και την φυση!!

    Η τηλεοραση θα κλεισει για δικο μου καλο πανω απο ολα. Αλλα μια και το ανεφερες, πολυ χαιρομαι που ενα τετοιο παραδειγμα θα παρει και η μικρη μου. Δεν το ειχα σκεφτει :)

    Ας ελπισουμε να προσπερασει τα λαθη μου.... γιατι οπως θα φανταζεσαι, κανω και πολλα κι απο αυτα :)

    καλημερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανεραιδα μου

    εχεις δικιο. Και το ιντερνετ ειναι εξαρτηση. Επειδη μπαινω σε καθε διαλειμμα απο την δουλεια, σπιτι δεν μπαινω καθολου.

    Και στο γραφειο ομως, αν μου το κοβαν, μονο η παρεα των μπλογκς και οι φωτογραφιες στο flickr θα μου ελειπαν :)

    Μια μια τις απεξαρτησεις. Περσι εκοψα το τσιγαρο. Φετος το φαγητο και την τηλεοραση. Θα το σκεφτω του χρονου για το ιντερνετ :):):)

    καλημερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα έλεγα ότι τα πιο ενδιαφέρoντα στην TV είναι οι παλιές Ελληνικές ταινίες και ίσως μερικά παλιά Ελληνικά κωμικά sequels. Ορισμένα ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ έχουν ενδιαφέρον, αλλά το παρακάνει με τα φίδια και τις σαύρες! Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα χαίρεστε εσείς. Εγώ δεν θα πάρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επικουρε

    τα πολλα ντοκιμαντερ τα βαριεμαι. Στην αρχη εβλεπα ο,τι ντοκιμαντερ εβαζε το ΣΚΑΙ :) Τωρα βλεπω πιο επιλεκτικα.

    Η καλυτερη εκπομπη για μενα ειναι το "Στην υγεια μας" του Σπυρου Παπαδοπουλου στην ΝΕΤ. Το εχω πει πολλες φορες. Λατρευω την επιλογη των τραγουδιων και την πολυ ποιοτικη επιμελεια της εκπομπης.

    Ο καθενας με τα γουστα του ομως. Βλεπω πολυ συχνα κι αυτα τα αμερικανικα NCIS,CSI NY κτλ κτλ :):)

    Καλο απογευματακι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sou milaei ena junkie tis TV...megalosa kollimeni mprosta tis, to theoro to megalitero epiteugma mazi me to internet apla to deutero einai pio sigxrono opote i TV pernei ta skiptra de to sizito....apeires ores. mexri ta 24 pou metakomisa stin Albiona.

    exo 6 xronia na do tv kai den exo tv pleon. itan megali kai diskoli apeksartisi kai akoma pathaino kriseis panikou...alla tin paleuo.

    kai zo to idio kala opos kai prin. ola sinitheia einai sto telos na to ksereis.

    Lonely

    ΑπάντησηΔιαγραφή