Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννα

Αυτες τις μερες παντα διαβαζουμε διαφορες αναρτησεις "χριστουγεννιατικες" και "αντι-χριστουγεννιατικες" :) Υποστηρικτες και πολεμιοι αυτης της γιορτης.

Αυτοι που αντιπαθουν αυτη τη γιορτη αναφερουν την υποκρισια που παρατηρουν. Την ψευτικη αγαπη που μοιραζεται παντου. Τα ακριβα δωρα, γιατι με βαση το ποσό κρινουμε και την αγαπη του αλλου. Την ξαφνικη συμπονια για τα απορα παιδακια, τον αστεγο, τον παραπληγικο, τους ηλικιωμενους! Ο Κωνσταντινος μου, φωναζει και για την υπερκαταναλωση ρευματος με τα χιλιαδες λαμπιονια που ντυνουν τις μοναξιες που κρυβονται πισω απο τα τζαμια.

Εγω ανηκω στους υποστηρικτες αυτης της γιορτης, οπως γνωριζεται οι περισσοτεροι, και οχι για θρησκευτικους λογους.





Αυτη η γιορτη με μαγευει ....

Επειδη ηρθαν ενα τσουρμο παιδακια σημερα στη δουλεια και ειδα μαζεμενες ομορφες φατσουλες να τραγουδανε μονο για μενα. Επειδη απο τη δασκαλα αυτου του νηπιαγωγειου εμαθα οτι υπαρχει ενα ιδρυμα που προστατευει τις αγαμες μητερες και οποιαδηποτε γυναικα εχει αναγκη απο βοηθεια (Ο Ευαγγελιστης Μαρκος )

Επειδη ξερω οτι στα ορφανοτροφεια, στα παιδικα χωρια και σε διαφορα ιδρυματα περιμενουν πως και πως αυτες τις γιορτες. Ακομα και απο ψευτικο ενδιαφερον αν καποιος δωρισει μια κουβερτα, αυτη θα ζεστανει πολλα παιδακια ολο το χειμωνα! Ναι θα μπορουσαμε να τα θυμομαστε πιο συχνα, δεν χρειαζεται ομως να καταργησουμε και να πολεμησουμε τη μοναδικη περιοδο που υπαρχει τετοια συμμετοχη για τετοιους σκοπους!

Επειδη θυμαμαι ενα μεσημερι που ειχαμε βρεθει με την παρεα μου στο cosmos (εμπορικο κεντρο στη Θεσσαλονικη), αρχισαμε με καφεδακι, το γυρισαμε σε κρασοκατασταση με φαγητο και καταλληξαμε να πινουμε ποτο ως τα ξημερωματα. Εκανα και καρουζελ που ηταν για χρονια μεγαλη μου επιθυμια.... με 2-3 κρασακια φευγουν οι αναστολες :) Ειχα περασει τοσο μα τοσο ομορφα που νιωθω λες και υπηρχε χρυσοσκονη στην ατμοσφαιρα :)

Επειδη τα χριστουγεννα στις Σερρες μπορει να φοραμε ακομη και πιτζαμες στο τραπεζι κι ομως η ατμοσφαιρα ειναι εορταστικη. Ενα μαγικο ραβδακι την κανει ξεχωριστη απο αλλες φορες που τρωμε ολοι μαζι.

Επειδη ο κοσμος γινεται για λιγο πιο καλος. Πολλοι απο υποκρισια, ειναι ομως και πολλοι που αφηνουν τις στεναχωρες σκεψεις σε ενα παλιο σεντουκι και αλλαζουν προσωπο, πιο ειλικρινα και πιο ουσιαστικα απο οσο φανταζομαστε. Κι αυτη η μεταλλαξη μερικες φορες ειναι μονιμη και ειναι μαγεια να συμβαινει αυτο!



Επειδη στελνω mail στον Αγιο Βασιλη μου καθε χρονο και δεν με εχει απογοητευσει ποτε. (Ακομα δεν του εστειλα την φετινη ευχη μου!!!)

Επειδη οταν τελειωνει καθε χρονια κανω εναν μικρο απολογισμο και προσπαθω να μαθαινω απο τα καινουρια μου λαθη!

Επειδη ειναι μαγεια να ακουω τον Nat King Cole στο Christmas song.




Και επειδη βρε παιδια, φετος υπαρχει μια ακομη ψυχουλα στην οικογενεια μου. Ενα μικρο βατραχακι που δεν καταλαβαινει τι ειναι υποκρισια, δεν φανταζεται οτι κατι μπορει να ειναι ψευτικο, γιατι στα ματακια της κρυβεται ολη η αληθεια του κοσμου και της Ζωης ........... και ειναι αδυνατο να μην γιορτασω γι' αυτο !


Μην κοιτατε γυρω σας να βρειτε την ουσια των γιορτων. Απο μεσα μας ξεκιναει η ακρη του νηματος !





29 σχόλια:

  1. SKROUTZAKO ΜΟΥ

    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

    ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω να σου πώ πολλά...
    Διαβάζοντας την ανάρτηση σου ένιωσα την ανάγκη να σου πώ μπράβο και ευχαριστώ...
    λίγη Χριστουγεννιάτικη αστερόσκονη απο μένα για σένα και την οικογένεια σου...
    Καλές γιορτές να έχετε Κατερίνα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να συμπληρώσω αν μου επιτρέπεις ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δούμε ανθρώπους, που όντως τους βλέπουμε 2-3 φορές το χρόνο. Όχι ότι δεν τους αγαπάμε, αλλά να που μας καταπίνει η καθημερινότητα και περιμένουμε τις γιορτές για να τους συναντήσουμε. Αυτό το χαίρομαι πιο πολύ από όλα στις γιορτές αυτές.
    Καλά Χριστούγεννα λοιπόν, όσο καλύτερα μπορεί ο καθένας. Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημέρα Dee-Dee μου!!! Καλά δεν έχω λόγια να πω για την ανάρτησή σου!!! Μπράβο και πάλι μπράβο, είσαί ένας άνθρωπος με πολύ βάθος που πολύ θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά αν και μένω Αθήνα!!! Σου εύχομαι ολόψυχα καλά και χαρούμενα χριστούγεννα!!! Να χαίρεσαι το μωράκι σου!!! Πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερινακι μου

    το "ευχαριστω" δεν το καταλαβα αλλα δεν χρειαζεται να τα καταλαβαινουμε και ολα σ' αυτη τη ζωη ε; :)

    Ευχομαι και σε σενα να περασεις υπεροχα! Ξερω οτι θα εισαι μακρυα απο το σπιτι σου και τους δικους σου ανθρωπους αλλα αν κοιταξεις καλα, ειμαι σιγουρη οτι κι εκει που εισαι υπαρχουν ανθρωποι που σε νοιαζονται και μπορουν να κανουν αυτες τις γιορτες ξεχωριστες!

    Καλες γιορτες να εχουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λενα μου

    ειναι πολυ σημαντικο κι αυτο που ειπες. Οντως αυτες οι γιορτες φερνουν και ανθρωπους που εχουν να βρεθουν καιρο, πιο κοντα! Οι τοσες υποχρεωσεις ολων μας κρατανε συχνα μακρυα απο ανθρωπους που αγαπαμε πολυ!

    Καλες γιορτες Λενα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νεφελη μου

    σε ευχαριστω πολυ για τα θερμα σου λογια :):)

    Σου ευχομαι να περασεις κι εσυ υπεροχα αυτες τις γιορτες! Να ειναι γεματες υγεια και μαγεια!!

    Πολλα φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλές γιορτές dee dee! Όντως η μαγεία υπάρχει μέσα μας, απλά να μην παραβλέπουμε όσα συμβαίνουν δίπλα μας.. Όλα αυτά θα ήθελα να τα είχαμε μέσα μας όλο το χρόνο, όχι μόνο λίγες μέρες.. να ζούσαμε με όλα αυτά καθημερινά.. Πίστεψε με το προσπαθώ να έχω μια καρδιά γεμάτη αγάπη, και να προστατεύω την μαγεία να την ξεχωρίζω, να μη χαθεί από τις σχέσεις μου..με τους αγαπημένους μου.. Καλώς ή κακώς για το σήμερα, έχω ακόμη παιδική ματιά και αυτή ξέρεις εύκολα πληγώνεται με όσα μπορεί να βλέπει, ή να της τύχουν.. Σε φιλώ ντιντικα να περάσεις αυτές τις μέρες πολύ όμορφα με πολύ αγάπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. artistaki μου

    να ειμαστε καθημερινα μεσα στην καλη χαρα, ακομα κι αν γινεται, δεν θα το ηθελα. Χρειαζεται και η ασχημια για να ξεχωρισουμε την ομορφια! Μπορουμε ομως πιο συχνα να βαζουμε λιγη χρυσοσκονη στη ζωη μας, πιο συχνα να δειχνουμε εμπρακτα την αγαπη μας στους αλλου, πιο συχνα να αγαπαμε, ακομη πιο συχνα να συγχωρουμε!

    Ενα τοσο κοινωνικα ευαισθητο ατομο σαν εσενα ειναι λογικο να πληγωνεται πιο ευκολα με την ασχημια που βλεπει γυρω του! Ας ελπισουμε σε καλυτερες μερες αρτιστακι μου, ναι;!

    Να περασεις υπεροχα φιλεναδιτσα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα τα Χριστούγεννα δεν τα βιώνω ως "μέσα στην καλή χαρά" εννοούσα για το πως πρέπει να βλέπουμε τη ζωή γύρω μας, τα συναισθήματα μέσα μας. Αυτά τα "πιο συχνά" που αναφέρεις! Φιλάκια και εσύ να περάσεις όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...Γλυκιά μου να σου ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και πάντα ευτυχισμένη και κυρίως γερή την νέα χρονιά...Να περάσετε πολύ όμορφα αυτές τισ Άγιες μέρες , άλλωστε νομίζω ότι φέτος για τα Χριστούγεννα έχετε το ομορφότερο και σημαντικότερο δώρο της ζωή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά Χριστούγεννα κοριτσάκι μου!!!! Υπέροχη ανάρτηση, με συγκίνησε πολύ. Εύχομαι να περάσεις υπέροχα, με την οικογένειά σου που μεγαλώνει σιγά σιγά! Πολλές ευχές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. artistaki μου

    γραψε λαθος, παρεξηγησα φαινεται :) Το παθαινω συχνα :):)

    Συμφωνουμε λοιπον!

    Πολλα φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. mariak μου

    το μεγαλυτερο, το πολυτιμοτερο, το ομορφοτερο δωρο εχουμε φετος !!! Ημασταν καλα παιδια και μας το αναγνωρισε ο Αγιος Βασιλης :):)

    Καλες γιορτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. olivetreegirl μου

    ευχομαι και σε σενα υπεροχες γιορτες κουκλιτσα!!! Θα πας Κυπρο ή στην Αθηνα θα γιορτασετε;; Οπου κι αν ειστε να περασετε υπεροχα με τον αντρουλη σου!!!

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χωρίς επειδή και τα λοιπά.

    έτσι απλά,φιλενάδα
    να τα ζεις
    .....

    χχχχχχχχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι για όλα αυτά τα επειδή...
    να έχεις μαγικές στιγμές και φέτος με το πανέμορφο πλασματάκι σας!
    Καλά Χριστούγεννα Deedeeka!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είμαι κι εγω στο πλάι σου γιατί μου αρέσει να μπορώ να σπάω την μονοτονία της καθημερινότητας με όποιο τρόπο.

    Τα Χριστούγεννα είναι μια όμορφη τέτοια αφορμή για να την τσακίζω...

    Αγαπώ κι εγω τα παιδικά μουτράκια που τραγουδούν μόνο για μένα και μάλιστα πολλές φορές με παρασύρουν στο τραγούδι τους.

    Αγαπώ τις φατσούλες των δικών μου παιδιών που μεγαλώνουν και διαφωνούν για την ύπαρξη ή όχι του Αγιου Βασίλη. Ο "μεγάλος" ξέρει ότι οι γονείς είναι ο Αγιος Βασίλης μα η "μικρή" επιμένει πως υπάρχει και ζητάει να της το επιβεβαιώσω...

    Τα πρώτα σου Χριστούγεννα πλάι στο μικρό σου διαμάντι...
    Ακουμπώ στο πλάι της τις πιο γλυκιές ευχές: να έχει υγεία και την δική σας αγάπη κι ύστερα να την συντροφεύουν φίλοι στη ζωή της και τύχη...
    Να είναι χαμογελαστή, να πέφτει 100φορές και να σηκώνεται 101.

    Να μαθαίνει απ΄τα λάθη της και να έχει πάντα την πολυτέλεια να κάνει ολόφρεσκα λάθη γιατί μέσα απ΄αυτά θα αποκτήσει εμπειρία και θα μπορεί να γίνεται καλύτερη, όπως η μανούλα της.

    Να αγκαλιάζεστε και να χαίρεστε την αγάπη σας!

    Το μήνυμα των Χριστουγέννων να μένει ολοζώντανο και τις 365 μέρες της χρονιάς που έρχεται...

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΚΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΔΗ!!
    βιαστικοτατο φιλι θα ξαναρθω!:)

    τα χριστουγεννα ξεκιναν απο μεσα μας
    και αυτο το "επειδη "το λεω κι εγω πολυ πολυ
    μου θυμισες δικο μου κατεβατο αλλα με καλυψες ΤΤΤΤΤΤΤΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απιστευτο σχολιασαμε η μια στην αλλη ταυτοχρονα??
    εγω για ενα γεια παντως περασα γιατι εχω μερες να σε δω
    για ευχες θα περασω επισημως με το μπορντο βελο!!!

    χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
    -και την κορωνα μη σου πω!
    χχχχχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. anima μου

    μα εμενα μου αρεσουν τα "επειδη" :)

    Καλες γιορτες φιλεναδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καναρινενια μου ευχομαι και σε εσενα υπεροχες γιορτες με αγαπη και υγεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και εγώ με τους υποστηρικτές Κατερινάκι μου πόσο δίκιο έχεις

    Μαγεία και νοσταλγία

    Καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αλεξανδρα μου

    ετσι ειμαι κι εγω, σε καθε πανηγυρι παιρνω μερος, αφορμι ζηταω :):):)

    Πολλες φορες δημιουργουμε δικες μας γιορτες, αυτες που υπαρχουν θα προσπαρασουμε;; :):)

    Ευχομαι και σε σενα και στην οικογενεια σου καλες γιορτες με υγεια, αγαπη και μαγεια!!!
    Να περασετε παραμυθενια!!!

    xxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ταλι μου

    ξερω οτι συμφωνουμε σ' αυτα εμεις :)

    Θα κανω νεα αναρτηση με φωτογραφιες και ευχες αλλα θα εχω κλειστα τα σχολια. Ξερω οτι οι αληθινες ευχες πιανουν οταν γινονται, ακομα κι αν δεν αποτυπωνονται γραπτως! Να μου ευχηθεις δυνατα λοιπον, οταν βαλεις την κορωνα, και ξερω οτι θα πιασει η ευχη :)

    Καλες γιορτες φιλεναδα μου!

    xxxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. artou μου

    αφου εχεις εσυ διαθεση για μαγεια με τοσα που περνας δεν επιτρεπεται να μην εχουμε εμεις :)

    Ευχομαι καλα ξεμπερδεματα κουκλιτσα μου και καλες γιορτες με υγεια, αγαπη και μαγεια ;)

    xxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ηρθα!!! Σαν τα χιόνια ένα πράγμα. Καλά τι μαγικές φωτογραφίες οι προηγούμενες! Σιχάθηκα αυτόν τον ήλιο λέμε. Εχω αρρωστήσει, δεν ένιωσα χειμώνα φετος. Είναι απίστευτο. Ουτε ένα κασκόλ ρε παιδί μου! Να σου ρθω; :)))

    Να ζήσετε γεμάτες από αγκαλιές λατρείας. Με ένα τεράστιο χαμόγελο στην ψυχή και το πρόσωπο. Ολα τα καλά του κόσμου.

    Σε φαντάζομαι. Κι αυθόρμητααμόγελο γεννιέται. Να μου την φιήσεις πολύ ακούς;

    Και τις χρωστάω λόγια, αλλά δεν ξεχνώ.

    Αγκαλιά σε όλους σας.

    Μοναδικά χαραγμένα για πάντα στην μνήμη, μαγικά Χριστούγεννα να έχεις. Ετσι κι ακόμα πιο πολύ. Να πνιγείς σε θάλασσες ευτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά Χριστούγεννα γλυκιά μανούλα!
    Τα πρώτα με το ζουζουνάκι σας. Τί όμορφα! Εύχομαι να σας μείνουν αξέχαστα και να είσαστε πάντα τόσο ευτυχείς όσο φέτος!

    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλά τα λές Ντιντίκα μου,και σε μένα αρέσουν τα Χριστούγεννα..

    Εύχομαι απο καρδιάς Καλά Χριστούγεννα σε σένα και την οικογένειά σου φιλενάδα!

    Καλές γιορτές και σε όλα τα παιδιά εδώ!

    Υ.γ. Είσαι ψυχούλα κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή