Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Χριστουγεννα 2020!

 




Η αληθεια ειναι οτι φετος στολισαμε πιο νωρις απο καθε αλλη φορα. Περσι μετακομισαμε Δεκεμβρη στο καινουριο σπιτι και ο στολισμος μας περιοριστηκε μονο σε ενα δεντρο και για στολιδια λιγες χριστουγεννιατικες καρτες. Φετος βγαλαμε ο,τι χριστουγεννιατικο υπηρχε στις κουτες. Η Ισμηνη ειχε καλη διαθεση, οι λιγες μερες που καταφεραμε να παμε Ελλαδα μας εκαναν πολυ καλο. Κι ετσι, αρχες Νοεμβρη το σπιτι γεμισε χρυσοσκονη και λαμπιονια. Ακομη και για μενα, που αγαπω τα Χριστουγεννα, μου φανηκε λιγο ακαιρο. Πολυ νωρις βρε παιδι μου. Χαλαλι ομως. Οσο περνουν οι μερες τα χαιρομαι τα φωτακια. 

Οι Τριτες εχουν γινει οι αγαπημενες μου μερες. Εχει αναλαβει μια αλλη μαμα να πηγαινοφερνει την Ισμηνη τις Τριτες στο σχολειο, ο Δημητρης παιρνει το αυτοκινητο και πηγαινει στη δουλεια και μενω μονη στο σπιτι. Τις τελευταιες Τριτες ειχα πολλες δουλειες στο σπιτι. Αυριο ομως θα φαω πατατακια και θα δω χριστουγεννιατικη ταινια στο Hallmark. Οπως καποια Χριστουγεννα καποτε στο ιατρειο. Χαζομαρες θα μου πεις. Ναι ειναι. Υπεροχες χαζομαρες που με κανουν να ζω σε παραμυθι. Τα δικα μου "αρλεκιν". Ανυπομωνω...

Ως τοτε ομως εχω αποβλακωθει με σημειωσεις γερμανικων. Ολη μερα σημερα παλευω να θυμαμαι τα ομαλα και ανωμαλα ρηματα. Τα συνθετα χωριζομενα και μη χωριζομενα και καποια ανωμαλα. Πολυ με δυσκολευουν. Νιωθω οτι μαθαινω γραμματικα φαινομενα, γινονται ολα ενα κουβαρι στο μυαλο μου και δεν χρησιμοποιω τιποτα. Εχω μεινει στις μικρες προτασεις με υποκειμενο+ρημα+αντικειμενο. Συχνα απογοητευομαι με τα γερμανικα. Ως το βραδυ θα τα μαθω. Ξανα και ξανα, ως το σημειο που απο την κουραση αρχιζουν να μοιαζουν με κινεζικα.

Στη Γερμανια το κλεισιμο το ειναι μερικο. Πηγαινοφερνω την Ισμηνη σχολειο και ο Δημητρης εξακολουθει να πηγαινει δυο φορες την εβδομαδα στο γραφειο. Φοβαμαι λιγακι. Οχι τοσο για τον ιο, επειδη προσεχουμε αρκετα. Οσο για τις συνεπειες. Αυτη η κατασταση τα κανει ολα να φαινονται μακρυνα. Τους γονεις, συγγενεις και φιλους στην Ελλαδα, καποιο ταξιδι, την περιπτωση να βρω δουλεια, το να ξεκινησω εντατικα γερμανικα μαθηματα. Ολα μοιαζουν απιαστα. 

Καλο μου εκαναν λοιπον τα λαμπιονια. Φωτιζουν τις σωστες γωνιες να μη πεφτω στα σκοταδια μου. Καθολου δε θελω να σταματησω να σου γραφω και να ξαναδιαβασω γερμανικα. Πρεπει ομως. Για να ειμαι ελευθερη αυριο να δω την ταινιουλα μου.

Bis bald 

4 σχόλια:

  1. Κι εγω στόλισα για πρωτη φορά τον Νοέμβριο...βασικα στολισε ο μεγαλυτερος γιος μου γιατι σαν φοιτητης εβλεπε για λιγο το δεντρο και τωρα που κανει μαθηματα απο το διαδικτυο λογω καραντινας εφτιαξε το δεντρο μόνος του...τα διδυμα δεν σηκώθηκαν να βαλουν ουτε μια μπάλα 😭καλά κάνατε κι εσείς !Νομιζω πως ακομα και σε οσους δεν αρεσουν οι στολισμοί φετος θα στολισουν γιατι πραγματι ξεφευγουμε λιγο απο αυτην την κατάσταση...σε ακεφτομαι με τα γερμανικα αλλά σκεψου όταν τα μάθεις που θα γελάς όταν βασανιζοσουν να τα μαθεις ή οταν θα γνωρισεις καποιον άλλον ελληνα που θα προσπαθει να τα μαθει και θα του λες"μα τα γερμανικά ειναι η πιο εύκολη γλώσσα "🤣😂🤣😂πολλά φιλιά 😗😗❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω να πω σε καποιον οτι τα γερμανικα ειναι ευκολα;; Nein! Nie! (Οχι! Ποτέ!) :)

    Βρηκα τροπο και βαζω μεσω bluetooth απο το κινητο στο αυτοκινητο και ακουω easy fm που παιζει χριστουγεννιατικα ολη μερα! Το προσπαθουσα μερες αλλα τελικα σημερα το πρωι το καταφερα και χαρηκα σαν μικρο παιδι. Πηγαινοερχομαι με christmas backround πλεον :) :)

    Ο μεγαλος σου γιος στολισε μονος το δεντρο;! Πολυ ομορφο μου φανηκε. Νομιζω ολο και πιο συχνα η νεοι δε δινουν πολυ σημασια σε αυτα τα πραγματα και μου αρεσε που ο γιος σκεφτηκε οτι θελει να το ζησει και το εκανε! Οσο για τα διδυμα, ισως ξεσηκωθουν εν καιρω :) :) :)

    Με ενοχλει πολυ Νασια ολη αυτη η κατασταση. Ειμαι απο αυτους τους "ψεκασμενους" που πιστευουν σ'αυτη την πανδημια και ξερω οτι δε θα τελειωσει συντομα ως δια μαγειας ολο αυτο. Στις πιο αισιοδοξες στιγμες μου σκεφτομαι οτι οι ανθρωποι ειμαστε ευρηματικοι (και με καλο και με ασχημο τροπο), σε δυσκολες συνθηκες ακομη περισσοτερο και θα βρουμε τροπους να γινονται μετακινησεις και να δουλεψουν τα καταστηματα και να αγκαλιαζομαστε μεχρι να βρεθει η μονιμη λυση (Καποιου εμβολιου ισως που να εγκριθει στην ωρα του και οχι με συνοπτικες διαδικασιες). Ισως να βγουν ολοσωμες στολες και να κυκλοφορουμε με αυτες. Το προτιμω απο αυτο που γινεται τωρα.
    Τελοσπαντων. Ευτυχως το ζω ολο αυτο στην ασφαλεια του σπιτιου μου με σχετικη ανεση.
    Να προσεχετε πολυ και να εκμεταλλευτειτε τον χρονο αυτο για οσα δεν ειχατε χρονο να κανετε πριν, με τους τρελλους ρυθμους της καθημερινοτητας :)
    - Θεωρω τοσο φυσιολογικο που τοσος κοσμος βγαινει για τρεξιμο και περπατημα τωρα, ενω πριν δεν εβγαινε. Μα πριν, επρεπε να βρει χρονο να στριμωξει μια τετοια δραστηριοτητα. Δεν απολαμβανεις το ιδιο οταν "στριμωχνεις" κατι στο προγραμμα σου, οσο οταν νιωθεις οτι εχει αληθινα ελευθερο χρονο να το κανεις-

    Σαν να σου γραφω γραμμα νιωθω. Μου εισαι κατι σαν penpal :) :) :)

    Σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα.

    Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν έχουμε καταλάβει οτι σε ένα μήνα θα έχουμε Χριστούγεννα.
    Είναι τόσο χάλια όλα με αυτή την πανδημία που όλα φαίνονται ίδια.
    Πέρυσι δεν στολίσαμε το σπίτι μας επειδή είχα πένθος.Έφυγε απο την ζωή η μητέρα μου.
    Φέτος δεν έχουμε διάθεση λόγω της κατάστασης.
    Είδα όμως τις φωτογραφίες σου και μου άρεσαν πάρα πολύ.
    Σου στέλνω και 2 ακόμα ραδιόφωνα που μπορείς να ακούς απο το ίντερνετ και έχουν christmas music.

    https://www.jazzradio.com/holidayjazz
    https://www.jazzradio.com/holidaysmoothjazz

    Καλές γιορτές να έχουμε με υγεία!!!!
    Μάριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαριε λυπαμαι πολυ για τη μαμα σου. Συλλυπητηρια!
    Η αληθεια ειναι οτι αγαπω τα χριστουγεννα και θα στολιζα ακομη κι αν δεν ειχα την μικρη. Οχι τοσο νωρις βεβαια, αλλα σιγουρα θα στολιζα. Να κανεις οπως νιωθεις. Ειναι σημαντικο να μην κανουμε αγγαριες. Δεν ειναι υποχρεωτικοι οι στολισμοι. Βαλε σε μια γωνια λιγα φωτακια ή 2-3 κερακια, ενα καλο κρασι και απολαυσε τις ωραιες μουσικες σου :)
    Ευχομαι υγεια και να περασεις ομορφα τις γιορτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή