Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

πυροβολειο

Περασε ο Χ. με την Π. απο την Καρυανη λιγο πριν φυγουμε και μου εδωσαν αυτο το τετραδιο. Εχει λευκες σελιδες και μυριζει φρεσκοκομμενο χαρτι. Το πηγαινοφερνω απο τον καναπε στο τραπεζι κι απο εκει στον παγκο. Προσπαθω να αποφασισω τι να το κανω. Ημερολογιο;  Να το κανω ενα λευκωμα που θα σημειωνω ατακες και στιγμες της Ισμηνης; Να κανω λιστες με στοχους και ονειρα; Και τελικα το βρηκα.
Ολα μαζι!









Εχει μια εβδομαδα που επιστρεψαμε. Η Αννα φευγει στον Swansea και η Μ στην Ολλανδια. Ξερεις, μαζι με την χαρα μου γι'αυτες, κρυβεται και μια ζηλια ναααααα απο πισω. Η Χριστινα μου εξηγουσε οτι και στο Χιουστον πληρωνει αυτο κι εκεινο και το αλλο. Ακομη κι ετσι, μου φαινονται πιο κατανοητα οσα πληρωνει εκει. Ειμαι πολυ ποτισμενη ισως. Μη με παιρνεις στα σοβαρα. Ειναι που δεν φευγω και μουτρωνω.

Η τελευταια βολτα στην θαλασσα, στο πυροβολειο, μια μερα πριν φυγουμε απο τις διακοπες ηταν η πιο ομορφη εικονα που κρατησα. Αυτη κι εκεινη στο απογευματινο μπανιο με τα παιδια να τρεχουν μεχρι τα βραχακια, να παιζει μια ομορφη μουσικουλα και η θαλασσα να μοιαζει με ασημενια. Ενα αερακι μυριζε ανεμελια.

Σε μια εβδομαδα ξεκιναμε σχολειο. Αλλα ωραρια, διαβασμα, τρεξιμο περα δωθε. Και αγωνιω. Και ειμαι ετοιμη γι'αυτο το σουρσιμο. Να πηγαινορχομαι με ενα σακιδιο στο χερι ειτε για σχολειο, ειτε για τεννις και να ξαπλωνω κουρασμενη το βραδυ στο κρεβατι μου. Αυτη η διαδρομη απο την πρωτη Σεπτεμβρη μεχρι τα χριστουγεννα ειναι απο τις απολαυστικοτερες. Εχει γιορτες, γενεθλια αγαπημενων, εχει την ρομπαλια, που ενω χρωσταω ακομη την περσινη και φετος ειμαι ταπι, παλι την περιμενω, εχει πουλοβερ, ισως να εχει και αναμμα τζακιου φετος, καστανα, κολοκυθες, καλαμποκια, λαμπιονια, στολιδια, κατασκευες και πολλες κρυφες ελπιδες για μια νεα υπεροχη χρονια.

Χαλασε η φωτογραφικη στις διακοπες. Σε ολες τις διακοπες εβγαλα καμια δεκαρια θολες φωτογραφιες με το κινητο μου. Και σχεδον ολες αυτο το τελευταιο απογευμα στη θαλασσα που σου ελεγα. Διαβασα κι ενα βιβλιο. Τον Προφητη του Χαλιλ Γκιμπραν. Και μου αρεσε πολυ. Και μειωσε την πικρα μου για την χαλασμενη φωτογραφικη.






4 σχόλια:

  1. Καλώς επέστρεψες Dee Dee ! Ευχομαι καλη αρχη στην νεα σχολική χρονια , οι φωτογραφίες σου υπέροχες. Όσο για το τετράδιο ειμαι σίγουρη οτι εχεις πολλα να του " πεις" τα φιλια μου καλη συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστη μου επεστρεψα με γεματες μπαταριες. Την περιμενω με μεγαλη λαχταρα καθε χρονο αυτη την εποχη. Με γεμιζει χαρα ακομη κι αν ολα πανε ασχημα :)
      Ευχομαι να ειστε ολοι σας καλα γιατι ειχα δει οτι ησουν εδω στο Διαβαλκανικο πριν λιγες μερες. Ολα να ειναι περαστικα και να βρεις τροπο να ξεκουραστεις πριν τα νεα τρεξιματα :)

      Τα φιλια μου και τις ευχες μου για μια ομορφη μερα!

      Διαγραφή
  2. Καλώστην!!!! Καλη επιστροφή στην ρουτίνα σου !!!
    Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου και συμφωνω απόλυτα με την εποχή. Ειναι μια μικρή ανανεωση. Να μου φιλησεις την μικρουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια μου καλημερα και καλο φθινοπωρο να εχουμε :)

      Διαγραφή