Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

στροφη

Ποση ζωη χωραει μεσα σε μια μερα. Το Σαββατο, πηγαινοντας στον γαμο του Αρη εζησα συγκινηση για τοσα διαφρετικα πραγματα ταυτοχρονα. Οπως τα παιδια που αντιδρουν σε αμετρητα ερεθισματα μεσα σε μια μερα και μεγαλωνοντας το χανουμε. Και ζουμε αφηρημενα. Και ξεχναμε ποση χαρα μπορουμε να αντεξουμε μαζεμμενη.
Περασα μοναδικα. Επειδη ενιωθα μοναδικη. Μοναδικες αναμνησεις με τον Αρη, μοναδικες αναμνησεις με την Ευγενια. Μοναδικη ενιωσα και σε καθε στροφη που δεν εστριψα περνωντας ξυστα απο το χωριο μου. Μοναδικη και για πολλους ανθρωπους εκει. Ακομη και για την ιδια την Αρναια. Λες και ειναι γυναικα ζωντανη και της λειπω. Εχει το χαμογελο της γιαγιας Κατινας και μου τραγουδαει καθισμενη σε ενα βραχο κατω απο τον προφητη Ηλια σαν τη γιαγια Σταματουλα.
Ανεκτιμητο να δημιουργουμε μοναδικες σχεσεις. Σχεσεις ζωης. Σχεσεις που ο χρονος μονο αξια τους προσθετει.
Σε εκεινο το μπαλκονι στην Ν. Μαρμαρα, με το ανυπαρκτο μπανιο, θα θελα να περασω ενα βραδυ ακομη τελικα. Ισως στο γυρισμο εστριβα αριστερα μετα το Παλιοχωρι.

2 σχόλια:

  1. Μοναδικές οι λέξεις σου σήμερα, Κατερίνα.
    Να νιώθεις έτσι (και να νιώθουμε) πολλές- πολλές μέρες του χρόνου.

    Φιλιά πολλά
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νατασσα μου σε ευχαριστω! Ειναι ευλογια να εχεις ανθρωπους στη ζωη σου που σε κανουν να νιωθεις ξεχωριστη. Οι φιλιες που ειχα στη ζωη μου ελαχιστα με εχουν απογοητευσει και νιωθω μεγαλη χαρα γι'αυτο Και περηφανη για τους φιλους μου :)

      Καλη σου μερα Νατασσα μου
      Ευχομαι να ξεκουραζεσαι και να περνας ενα ομορφο καλοκαιρι!

      Διαγραφή