Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

υπομονη για τα ομορφα

"Μαμα πλεκις πολιορεα. Με αγαπι Ισμηνη" Αυτο ηταν το δικο μου ραβασακι. Τους τελευταιους μηνες με εχει δει τοσες φορες να πλεκω, που ισως να μη θυμαται οτι καποτε δεν επλεκα. "Μπαμπα εισαι ιδιοφυια. Με αγαπη Ισμηνη" (επεσε βοηθεια στην ορθογραφια και ναι, τον μαζευα με το κουταλακι τον μπαμπα μετα. Μα εφευρισκει απιθανα παιχνιδια ο ατιμος)

Μεχρι χθες θα σου απαντουσα οτι περασα ομορφα τις γιορτες. Οικογενειακα και ξεκουραστα. Κλισε εκφρασεις που δεν χανουν καθολου τη σπουδαιοτητα τους και την αληθεια τους για μενα.
Μα σημερα δεν ηθελα να ερθω στη δουλεια. Καθολου δεν ηθελα. Ηπια το καθιερωμενο πρωινο καφεδακι με την Β και την Ν και ημουν τοσο σφιγμενη που καθολου εορταστικο δεν το εζησα. Το πρωτο καφεδακι της χρονιας στο γραφειο. Γιατι εμενα μ'αρεσουν αυτες οι χαζομαρες. Και τις απολαμβανω συνηθως. Μα οταν εφυγαν τα κοριτσια, με πλακωσε η ΔΕΗ, το ταμειο μου, η forthnet, η cosmote, η ευαθ, το ενοικιο, οι προμηθευτες.
Τηλεφωνησα να ακουσω τη φωνη του Δ πριν φυγω το μεσημερι. Να θυμηθω λιγο τη ζεστασια των προηγουμενων ημερων. Πηρα τη μικρη, επιστρεψαμε σπιτι και κοιμηθηκα 2μιση ωρες για μεσημερι!!! Να μη σκεφτομαι. Κοιμηθηκε και η μικρη διπλα μου.
"Ευχομαι να μην ειχες δουλεια" μου ειπε οταν αποχωριστηκαμε το απογευμα.
Τι να της εξηγησω...

Ξεχασα να σου πω τα ευχαριστα. Ηρθε ο Αγιος Βασιλης. Στην Ισμηνη με το Lego Scooby Doo και σε μενα με το ρολογακι που ηθελα πολυ. Το φλουρι στη δικη μας βασιλοπιτα το κερδισε ο Δ. Η Ισμηνη ειπε πρωτη φορα καλαντα στο αυτι του καθε πολυ στενου συγγενη κι επαιρνε το χαρτζιλικακι της. Αργα αργα τα βηματα. Του χρονου ισως την καταφερουμε να τα πει σε εμας δυνατα.


Εχω στο μυαλο μου ομορφα πραγματα. Λιγο να οργανωσω το χαος που αφησα να με περιμενει εδω. Λιγο να οργανωσω τους ρολους μεσα μου. Ειμαι οποιο κομματι μου ξυπνησεις, διαβασα καπου και πολυ μου αρεσε. Με λυτρωσε για λιγο. Μετα ασχοληθηκα με αλλα. Γιατι με κουραζει να βλεπω ανθρωπους να ψαχνουν για δικαιολογιες λες κι εχουν ευθυνη για αλλονων ζωες.
Υπομονη για τα ομορφα. Προεχει το χαος.
Καλη χρονια φιλε μου

6 σχόλια:

  1. αυτά τα κλισέ .. τα οικογενειακά είναι που σώζουν την καθημερινότητά μας και αυτά που εν τέλει μας αρέσουν.. καλή χρονιά με υγεία και πολλές πολλές χαρούμενες μικρές στιγμές :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορίτσια! Αν η οικογένεια, η χαλάρωση και η ευτυχία είναι κλισέ, τότε ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΛΙΣΕ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΤΣΙ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΛΙΣΕ!
    Για μένα που ο καλός μου είναι ναυτικός, το "περάσαμε ήρεμα και οικογενειακά" αντιστοιχεί σε παράδεισο!

    Εύχομαι σε όλους να έχουν μια χρονιά γεμάτη με τέτοιες γλυκανάλατες οικογενειακές στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερεις, υπαρχουν Σαββατοκυριακα που το "ησυχα και οικογενειακα" μου μοιαζει λιγο. Αχαριστια, αλλα ετσι το νιωθω. Εχω την πολυτελεια να περναω τα Σ-Κ με τον αντρα μου και την μικρη μου (σχεδον ολα). Νομιζω καταλαβαινω ποσο πιο πολυτιμο ειναι για σενα αυτο που εγω περιγραφω ως "λιγο" πιο πανω.
      Ειναι ομως και καποιες φορες, που οταν λεω οτι περασα ησυχα και οικογενειακα νιωθω τη στιγμη που το λεω ευτυχισμενη. Και αυτο το "ησυχα και οικογενειακα" εχει την βαρυτητα της μνημης! Αν δηλαδη εχω την αναμνηση ενος φιλιου της Ισμηνης μου, αγκαλιες και χαμογελα με τον Δ, νιωθω γεματη. Αν υπηρξαν μουτρα και μικροεκνευρισμοι, μπορει να μου χαλασουν ολο το Σ-Κ :)
      Παντως ειναι δεν ειναι κλισε, σου ευχομαι να περασεις αμετρητες ησυχες και οικογενειακες στιγμες. Απο αυτες τις καλες, με αγκαλιες χαδια κτλ ;)

      Καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
  3. Καλή Χρονιά Dee Dee! Θα συμφωνήσω με την Hermine για τα κλισέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονια Αριστη μου! Καλη εβδομαδα γεματη ομορφες στιγμες :)
      Δες και την απαντηση που εδωσα στην Hermine παραπανω. Η τελευταια ευχη ισχυει και για σενα :)

      Διαγραφή