Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

christmas indeed

-Μαρινα κι εσυ στολισες;
-Οχι, αλλα επειδη δεν προλαβα. Πρωτη φορα αργησα τοσο. Αφου χαιρονται τοσο τα παιδια!!

Θυμαμαι καλα ποση εντυπωση μου εκανε η πρωτη βιτρινα με χριστουγεννιατικα, που ειχα δει αρχες Νοεμβρη (ή μηπως ηταν Οκτωβρης;) στο Brno το 1996. Εκεινη την εποχη στην Ελλαδα, αν δεν εμπαινε Δεκεμβρης δεν εβλεπες χριστουγεννιατικα πουθενα. Μετα εφυγα στην Constanta. Κι εκει τα ιδια. Αρχες Νοεμβρη ολα στολισμενα. Και μετα περνουσαν τα χρονια κι αυτο εγινε κατι φυσιολογικο για μενα. Και ηρθα Ελλαδα κι ενω κι εδω τα τελευταια χρονια απο Νοεμβρη ξεκινουν τα χριστουγεννιατικα, κατι σε κανει να νιωθεις οτι εισαι υπερβολικος αν στολισεις απο τωρα. Και μετα κοιτας τα ματια της Ισμηνης που σε παρακαλανε να βαλεις φωτακια, να κολλησουμε αυτοκολλητα, να στολισουμε δεντρο, να πλεξεις στεφανακι για την πορτα και λες....δε πα' να λενε....εμεις αυτο το Σαββατο θα στολισουμε. Εδω και δυο εβδομαδες εχουμε κανει πινακακι και σβηνει καθε μερα μια μερα μεχρι τον στολισμο του δεντρου.
Συμβαινουν πολλα στη ζωη μου τελευταια. Εχουν δικιο ομως ολες οι φιλες σημερα που μου ειπαν "Δεν στολισες;; Αφου το χαιρονται τοσο τα παιδια, τι περιμενεις;".
Το Σαββατο περιμενω και ειναι αφιερωμενο στην Ισμηνη και στα στολιδια. Ουτε σκουπα, ουτε σφουγγαρισμα. Στολισμος κι ας γεμισει το σπιτι σρυσοσκονες και ξεχασμενη σκονη.
Σημερα απο το πρωι παιζουν τα χριστουγεννιατικα του Michael Buble. Πλεκω αστερακια και ψαχνω τα χριστουγεννιατικα της Celine Dion.

Εντελως χριστουγεννα λοιπον. Εκανα βουτια μεσα σε εναν κοκκινο-πρασινο-λευκο πλανητη.
Care to join me?

4 σχόλια:

  1. Thank you, but I think I'll pass.... Αν και με τον Buble με έβαλες σε πειρασμό... Πειράζει αν απλώς βάλω ένα κρασάκι και κοιτάω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλω, βολεψου και απολαυσε το κρασακι σου :)
      Εβαλα 26393 στο σπιτι το Σαββατοκυριακο, λεω να κατσω κι εγω λιγο μαζι σου να χαλαρωσω :)

      Καλη εβδομαδα

      Διαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά Κατερινιώ!
    Χρόνια καλά με υγεία, χαρές κι όνειρα!!
    Σε φιλώ...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννιω μου αργησα λιγακι ε;
      Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις ευχες σου. Ευχομαι και σε σενα υγεια και ολα τα καλα!!!

      Καλες γιορτες χρυσοχερα :)

      Διαγραφή