Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ξεχασαμε να περπαταμε...

Βγηκα βιαστικα απο το γραφειο να παρω κατι απο το φαρμακειο. Κλειστο. Το επομενο φαρμακειο ειναι 100 μετρα πιο κατω. Διπλα απο το σουπερ μαρκετ που χρησιμοποιω. Ξεκινησα να περπαταω. Αυτη την αποσταση την κανω παντα με το αυτοκινητο. Ποτε με τα ποδια. Εστριψα στον κεντρικο και κατηφορισα. Η ωρα που σουρουπωνει. Αναψαν τα φωτα στο παρκο και στο πολυ βαθος ο ουρανος γινεται λιγακι κιτρινο-ροζ. Τι απιστευτη ομορφια. Και ολο αυτο θα το εχανα αν η διαδρομη αυτη γινοταν με το αυτοκινητο. Με παρακαλαει η Νικολ να παμε για περπατημα το πρωι. Και ειναι τοσες διαδρομες που μπορω να τις κανω με τα ποδια καθημερινα. Ξεχασα να περπαταω. Πρεπει να παρω παπουτσια για περπατημα. Κατι ημιαθλιτικο.
Εφτασα στο φαρμακειο και νομιζω φαινοταν η αλλαγη στη διαθεση μου. Επειδη περπατησα 100 μετρα. Κι επειδη θα περπατουσα άλλα εκατο για να επιστρεψω στο γραφειο. Ειμαι βεβαιη οτι και η Φροσω παρατηρησε τη χαρουμενη διαθεση μου. Και στον γυρισμο περπατουσα ακομη πιο συχνα. Σαν να μην ειχα δουλεια σε λιγακι, σαν να μην βιαζομουν, σαν να ηταν Κυριακη απογευμα στην Ρουμανια, σαν να ειχα ακουστικα στα αφτια μου και ακουγα Nat King Cole...

6 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρίσκω!!! Είναι υπεροχο να περπατας!!!! Σε γεμίζει θετική ενεργεια και καλή διαθεση η επαφή μας με τη φυση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ενω με κανει να νιωθω τοσο ομορφα γιατι το παιρνω τοσο δυσκολα αποφαση να περπατησω;;

      Καλως ηρθες και καλο βραδακι :)

      Διαγραφή
  2. Κατερίνα μου,
    είναι υπέροχο το περπάτημα, αναζωογονεί. Εγώ έχω κατεβάσει και σχετική εφαρμογή στο κινητό (βηματομετρητή), για να με κινητοποιεί και να βάζω κίνηση στη ζωή μου κάθε μέρα.

    Φιλιά και καλό μήνα!
    Νατάσσα Μαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπαρχει τετοια εφαρμογη;;; Τοσο ασχετη ειμαι με το σπορ.
      Πολυ δυσκολα ξεκουνιεμαι δυστυχως! Φετος σαν να μη μπορω να βαλω ενα προγραμμα στη ζωη μου.

      Καλο βραδακι Νατασσα μου

      Διαγραφή
  3. Οταν περπατάς όλα σου φαίνονται καινούργια και πιο όμορφα. Έχω εκτιμήσει την πόλη μου, έχω μάθει την ιστορία της, άσε που κάνοντας την ίδια διαδρομή κάθε μέρα γνώρισα τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους των μαγαζιών που προσπερνάω. Πες-πες καλημέρες, στο τέλος το πιστεύω θέλω-δε θέλω :)))
    Το καλύτερο είναι όμως οταν έχω χρόνο για βόλτα. Αλλάζω διαδρομή κάθε φορά και βλέπω πάντα κάτι καινούργιο. Κατάστημα, αφίσα, μπαλκόνι...
    Να περπατάς όσο μπορείς.... Άσε που μερικές φορές φτάνεις γρηγορότερα και με λιγότερη ταλαιπωρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη μενω λιγο εξω απο Θεσσαλονικη, σε ενα χωριο, πιο γρηγορα φτανω με το αυτοκινητο, οχι με τα ποδια. Σε μικρη αποσταση εχει υπεροχα μερη για περπατημα, που δυστυχως δεν εχω περπατησει ποτε!! Οταν εχω κεφια, παω απο διαφορετικη διαδρομη στο σπιτι :) Το εχει μαθει και η μικρη και καθε μερα μου λεει....μαμα θα παμε απο πανω πανω;; ή ... μαμα θα παμε απο την Αγια Αιακτερινη;; κανουμε γυρες μεσα στο χωριο μας :) Αλλα κιλα δεν χανουμε με την οδηγηση δυστυχως!

      Καλο βραδακι

      Διαγραφή