Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Συμμαζευοντας την απογοητευση μου

Η αληθεια ειναι οτι το πρωι ξυπνησα λιγακι θλιμενη. Ανοιξα τα ματια, κοιταξα την Ισμηνη που ειχε τρυπωσει το βραδυ διπλα μου, επειδη λειπει ο Δ και σκεφτομουν τι θα κανει αυτο το πλασματακι σ'αυτη την τοσο απολιτιστη χωρα που την μεγαλωνω. Το απολιτιστη, δεν ειναι συμπερασμα απο το αποτελεσμα του δημοψηφισματος. Αλλα απο την συμπεριφορα των περισσοτερων μας τις τελευταιες 10 μερες. Η θλιψη ναι, γεννηθηκε χθες το απογευμα, με τα πρωτα αποτελεσματα. Και να φανταστεις, το περιμενα το αποτελεσμα αυτο. Ηταν που ελειπε και ο Δ. Ειχα τους δικους μου ανθρωπους κοντα, αλλα προτιμησα να μεινω μονη. Να κανω ενα ντουζακι στην μικρη, να την κοιμησω και να καθισω στον κηπακο πισω. Τον καθαρισα το Σαββατο. Καθαρισμα με κεφαλαια γραμματα ομως. Μπορουσες και να γλυψεις κατω. Αλλαξα και λαμπα που ηταν καμμενη εδω και 1-2 μηνες. Ελεγα να βαλω κι ενα κρασακι να χαλαρωσω. Αλλά τσιγκουνευτηκα να ανοιξω καινουριο μπουκαλι για ενα-δυο ποτηρακια που θα επινα, ασε που νυσταξα νωρις και μετα απο λιγη συζητηση με τον Δ στο skype ανεβηκα και κοιμηθηκα.

Σημερα ξεκιναει μια καινουρια εβδομαδα. Και καπου πρεπει να βρω ελπιδα να ξεκινησω. Πηρα τη μικρη στη δουλεια μαζι μου για λιγες ωρες.
"Μαμα κερδισε το οχι. Εσυ τι ψηφισες;"
"Ναι ψηφισα γλυκια μου"
"Και τι κερδιζεις εσυ τωρα που βγηκε το οχι;" :)
"Την ελπιδα να εχουν δικιο αυτοι που ψηφισαν οχι"
"Εγω οχι θα ψηφιζα"
"Μπραβο αγαπη μου. Θα ησουν με τους κερδισμενους σημερα"

Αυτο κραταω. Την ελπιδα να ειχαν δικιο οσοι ψηφισαν οχι. Και την ελπιδα, οσοι ψηφισαν ναι και ακυρο να συμπεριφερθουν πολιτισμενα και να μην αρχισουν οι κοντρες παλι στις πρωτες δυσκολιες. Να μην την εχουμε στημενη στη γωνια κοινως, στους νικητες. Η νικη ηταν ξεκαθαρη. Ας σεβαστουμε ολοι το αποτελεσμα και ας ελπισουμε στο καλυτερο.

Ευχομαι να ειναι η τελευταια πολιτικη μου αναρτηση. Δεν μου παει καθολου ολη αυτη η κατηφεια, δεν νομιζεις;

4 σχόλια:

  1. ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1981! ΛΑΟΣ ΠΙΛΙΤΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΛΕΦΤΕΣ! ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ, ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΩΣ ΜΑΓΚΙΑ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝ-ΤΡΟΦΟΙ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βροχερές καλημέρες και χαλαρωτικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή