Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Les Paradis

Θα νοικιαζαμε ενα μεγαλο μαγαζι στην Λεωφορο Νικης. Ισως να ειχε κι ενα δευτερο επιπεδο μεσα στο μαγαζι. Και τα δυο με ασπρομαυρα πατωματα, σαν σκακιερα. Σαν εκεινο στο σπιτι της θειας Φανης, που δεν μου αρεσε οταν ημουν μικρη. Το μπαρ θα ηταν μπροστα απο την εισοδο του μαγαζιου. Απο την μια μερια θα ειχε διαφορων ειδων γυαλες με κεικ, ταρτες και σπιτικες γλυκες πιτες καθως και περιτεχνα βαζα με γλυκα του κουταλιου και σπιτικες μαρμελαδες απο την Μαρια. Στην βιτρινα μπροστα, θα υπηρχαν σνακ, κυριως χορτοφαγικα με βιολογικα προιοντα, φτιαγμενα απο την Βικυ, καθως και αλμυρες πιτες. Σε ενα ειδικο stand στην αλλη μερια θα ειχε σοκολατες με παραξενες γευσεις και vintage κουτια μπισκοτων. Θα ειχαμε μεγαλη ποικιλια σε καφε και τσαι, καθως και ροφηματα βοτανων. Σπιτικη σαντυγι, οπως εκεινη που θυμαμαι να μας σερβιρουν με τον καπουτσινο στο Epava στην Constanta. Ο καφες θα ηταν φρεσκοκομμενος και τον ελληνικο θα τον σερβιραμε παντα με λουκουμακι ή λιγο γλυκο του κουταλιου. Θα σερβιραμε και βανιλια υποβρυχιο σε διαφορες γευσεις. Σε διαφορα σημεια του μαγαζιου θα υπηρχαν βιβλιοθηκες, γεματες λογιων λογιων βιβλια για να διαβαζουν οι πελατες.
 Μπροστα στο τζακι θα υπηρχε τραπεζακι με μεγαλα υφασματινα σκαμπω και δυο μπερζερες. Τον χειμωνα θα ηταν παντα αναμμενο.
Στο δευτερο επιπεδο θα ειχε μια μεγαλη τηλεοραση που θα επαιζε συνηθως diy network και τα τραπεζακια θα ειχαν ραφακι απο κατω. Ισως χρησιμευε να ακουμπησει καποια την κουκλα(κουβαρι) με το νημα αν ηθελε να πλεκει καθως πινει τον καφε της. Ισως ερχοταν η Faraona κι εκανε μαθηματα μικρουφαντικης και χρειαζοταν επιπλεον χωρος για χαντρες και κλωστες. Φυσικα θα ηταν φιλικο προς τα ζωα το μαγαζι και οποιος ερχοταν με το ζωακι του, θα ειχε κι εξτρα σνακ για τον τετραποδο φιλο καθως και μπολακι με νερο. Στα ηχεια θα επαιζαν μελωδιες που σε ταξιδευουν. Ιταλικα, γαλλικα, Lorreena McKennitt, Ευανθια Ρεμπουτσικα, Piaf, Sinatra. Θα ηταν ψηλοταβανο με γυψινες κορνιζες γυρω απο τους πολυελαιους καθως και κρυφους φωτισμους περιμετρικα. Ανα διαστηματα θα διοργανωναμε βραδιες βιβλιου, ισως και παρουσιασεις νεων συγγραφεων, live μικρες μπαντες με μια ακουστικη κιθαρα και μια φωνη, ισως ενα βιολι κι ενα πιανο καπου να διακοσμουσαν μονιμα το καφε μας. Θα οργανωναμε ημερα για ενημερωση γονεων, μια μερα για ενημερωση των πολιτων για τα δικαιωματα των ζωων, μια μερα αφιερωμενη σε διαφορες χωρες καθε φορα με σνακ και καφε απο εκεινη την χωρα.
Ονειρευομαι την μπροστινη τζαμαρια γεματη μαγικα φωτακια για τα χριστουγεννα, πολυχρωμα λουλουδια σε ολα τα βαζα την ανοιξη, χαρουμενες γιρλαντες το καλοκαιρι και χρυσοκαφε χρωματα της μοκας το φθινοπωρο.
Λες να τα καταφερναμε αν ειχαμε την ευκαιρια;


















.....φαντασου να ακουγεται κατι τετοιο στο βαθος ...

4 σχόλια:

  1. Γεια σου Κατερίνα μου! Δε χάθηκα, ακολουθώ τα όνειρά μου. Και αυτό ακριβώς θέλω να σου πω να κάνεις κι εσύ. Να ακολουθήσεις τα δικά σου όνειρα. Γιατί δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις; Αν το βάλεις στόχο και δεν το αφήσεις στο μπλογκ τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μία είναι η ορθή πορεία για 'σένα, αυτή που περιέγραψες με τόση αγάπη.
    AnD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AnD μου τι κανεις;!!! Ποσο χαιρομαι που ακολουθεις το ονειρο σου. Το σκυλακι σου καλα ειναι;; Χαρηκα πολυ που ειδα σχολιο σου.
      Δειλιαζω πολυ εγω σ'αυτα. Ονειρα του καναπε κανω. Δεν ξεσηκωνομαι ευκολα για ρισκα :) Κι ετσι οπως ειναι τα πραγματα, ουτε την κλειδαρια του καφε δεν εχω χρηματα να παρω για αρχη :) :)

      Ευχομαι να εισαι καλα και να ζεις παντα τα ονειρα σου!

      Διαγραφή
  2. Αν το κάνεις, θα έρχομαι....:) Το χειμώνα θα πίνω καφέ ελληνικό με μια σταλιά ούζο για άρωμα. Το καλοκαίρι, σόδα με λεμόνι και κλασσικό φραπέ. Να έχεις και μπισκοτάκια λεμονιού που τρελαίνομαι, παρακαλώ!
    Καλήμέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουζο στον ελληνικο;;;; Δεν το εχω δοκιμασει. Θα το δοκιμασω στον αυριανο πρωινο μου ελληνικο :)
      Με λεμονι θα εχωμε πολλα βρωσιμα, λογω προσωπικης αδυναμιας :)

      Καλη σου μερα :)

      Διαγραφή