Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ποσο θαρρος θελει;

Η αληθεια ειναι οτι η τουρτα παραηταν τραγανη για να αποκαλειται τουρτα. Ξεχασα να ραντισω τα μπισκοτα με γαλα και χυμο. Σε γευση ηταν πολυ νοστιμη. Τα σχολια δεν ηταν πολυ ενθαρρυντικα. Σε γευση υπεροχη, αλλά.....και υπηρχαν διαφορα "αλλά". Ενταξει, δεν θα κανω εγω την τουρτα για τα γενεθλια της μικρης. Θα παραγγειλω μια με σχεδιο και για τους υπολοιπους θα παραγγειλω άλλη μια σε κομματια. Το ειχα αποφασισει το Σαββατο το βραδυ.
Κι εκει που επινα τον καφε μου την Κυριακη πρωι και τσιμπησα αλλο ενα κομματι τουρτιτσα, μου ηρθε μια ιδεα. Τι θα γινοταν αν μια φορα γινομουν τολμηρη και ρισκαρα να κανω εγω την δευτερη τουρτα για τα γενεθλια της μικρης μου; Τι πιο τραγικο απο το να μην βγει νοστιμη; Ποτε δεν μου εχω εμπιστοσυνη οταν εχει να κανει με κοσμο. Αυτοεκτιμηση στο πατωμα.
Ετσι αλλαξα γνωμη. Φετος θα ρισκαρω. Θα την φτιαξω την τουρτα. Κι ας ειναι πιο σιγουρο και ξεκουραστο να παραγγειλω απο αλλον. Θα το χαρω πολυ αν τελικα πετυχει. Κι αν δεν πετυχει, τι ειχαμε τι χασαμε. Θα την κανω. Και μακαρι να τολμησω ξανα και ξανα. Τα 37 ειναι καλη ηλικια να αρχισω να πιστευω λιγο παραπανω σε μενα. Τι; Αργησα; Γιατι, εσυ απο ποτε πιστεψες στον εαυτο σου;....Μη μου πεις!....Εμενα γιατι μου παιρνει τοσο χρονο; Ελα, κοψε τα σαχλα σχολια. Δεν εχω ορεξη σημερα. Θα την κανω σου ειπα. Παει και τελειωσε, οπως λεει και η Ισμηνη.



η τουρτα γενεθλιων του αγοριου μου απο προχθες

κι ωραιες μπριζολιτσες λαιμου με πατατες, ντοματα-πιπεριες στη γαστρα 




σου ανοιξα την ορεξη ετσι;; Μη φας. Ειναι αργα. Καλο σου βραδυ




14 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Μια που σου ανοιξα την ορεξη δηλαδη και μια που σου την εκοψα. Δεν καναμε καμια ζημια.

      Καλημερα

      Διαγραφή
  2. Η τουρτα δειχνει πανεμορφη. Οπότε αφου ξερεις τα αλλά θα τα διορθώσεις και την επόμενη φορά ολοι θα λενε καλά λογια. Εμενα παντως μου ανοιξες την ορεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μωρε, ετσι πιστευω κι εγω. Λιγο μουλιασμα τα μπισκοτα που ξεχασα να κανω και λιγοτερες στρωσεις για να εχει περισσοτερη κρεμα ενδιαμεσα. Ευκολο ακουγεται ε; ε; ε; :) :) :)

      Καλημερα

      Διαγραφή
  3. Επιλέγεις να ξεβολευτείς,ε; Ωραία. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκετο ξεβολεμα φιλεναδα εδω και λιγους μηνες. Λογω περιστασεων και λογω αποφασεων. Ισως γι'αυτο να αποφασιζω τωρα κι αυτο. Καταφερα άλλα πιο δυσκολα, χωρις "συνταγη"....σε μια τουρτα θα κολλησουμε; :)

      καλημερα
      xxxx

      Διαγραφή
  4. Έλα να δοκιμάσουμε μαζί και αν δεν πετύχουν, θα τις φάμε μόνες μας!
    Εγώ στα 30 πάντως ακόμα δεν μου έχω την τρελή εμπιστοσύνη, οπότε έχω καιρό μπροστά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθα μου, δεν θελω να σε απογοητευσω, αλλα εγω ειμαι 37 :) Παρα-αργησα :) :) Χαζομαρα ειναι να μην εχουμε εμπιστοσυνη στον εαυτο μας. Στο κατω κατω, ακομη κι αν δεν πετυχουν πολυ, σιγα την μεγαλη ζημια. Το πολυ να μας σχολιασουν 5-10 μαμαδες ως "μη-καλες-νοικοκυρες" :) Φανταζεσαι ομως να πετυχει και να λεει ολο καμαρι η Ισμηνη "η μαμα μου την εκανε!" :) :) :)
      Καλη επιτυχια σου ευχομαι αν εχεις κι εσυ την ιδια αποστολη με μενα συντομα :) :)
      Εγω θα κανω την ριγωτη τουρτα του Παρλιαρου. Σε γευση βγαινει σουπερ, την δοκιμασα αυτο το Σ-Κ οπως ειδες. Ξεχασα να μουλιασω τα μπισκοτα πριν τα βαλω και μαλλον την επομενη φορα θα κανω λιγοτερες στρωσεις απο μπισκοτα.

      Που μενεις να σου στειλω κομματι αν περισσεψει χαχαχαχαχαχα :)

      Καλο μεσημερακι!

      Διαγραφή
  5. Χρόνια Πολλά στον Δ. σου! Να τον χαίρεσαι!! Να είναι γερός και γελαστός!!
    Δεν ξέρω τι είπαν οι άλλοι, πάντως εγώ έτσι όπως είδα την τούρτα στη φωτογραφία τη ζήλεψα...Είναι που έχω κι αδυναμία στην σοκολάτα....
    Την τούρτα της Ισμήνης να την φτιάξεις και να είσαι σίγουρη πως θα πετύχει και θα γίνει πεντανόστιμη...
    Τώρα ξέρεις το λάθος και δεν θα την ξαναπατήσεις... Μην δοκιμάσεις καινούρια συνταγή, πήγαινε στα σίγουρα.
    Καλό είναι σε σημαντικές εκδηλώσεις να ακολουθούμε την πεπατημένη οδό για να μην έχουμε "εκπλήξεις".
    Θα σου πω ένα μυστικό για τη συνταγή σου...Βάλε την τούρτα από κάτω κι όχι πάνω από εσένα...

    Περιμένω κι εγώ τα γενέθλιά της μαζί σου και θέλω να δω το κουκλόσπιτο που θα της φτιάξεις...(Θα ξετρελαθεί, είμαι σίγουρη..!) Το καλοκαίρι με ανακυκλώσιμα υλικά (κουτιά και ρολά από χαρτί υγείας) έφτιαξα για την κόρη μου και τον ανιψιό μου, "πάρκινγκ- βενζινάδικο- πλυντήριο αυτοκινήτων"...΄Επαιζαν με τις ώωωωωρες....

    Πολλά φιλιά γλυκό μου Κατερινιώ...
    **Αννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη τη συνταγη θα κανω. Δεν εχω τοσο θαρρος να τολμησω καποια άλλη :) Τουλαχιστον το γευστικο αποτελεσμα θα ειναι δεδομενο :) Θα προσπαθησω να ακολουθησω και το μυστικο της συνταγης σου για να μου πετυχει ;)
      Το κουκλοσπιτο ελπιζω να ειναι ετοιμο μεχρι την Δευτερα. Θα το βγαλω φωτογραφια να στο στειλω οταν τελειωσει :) Στειλε μου κι εσυ αν υπαρχουν φωτογραφιες απο το παρκινγκ-βενζιναδικο-πλυντηριο αυτοκινωτων". Ακουγεται πολυ καλη ιδεα για κλεψιμο :) :) :)

      Ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου για το αγορι μου!! Σου ευχομαι κι εσενα τα καλυτερα

      Πολλα φιλακια ομορφη Αννιω μου

      Διαγραφή
    2. Κατερινιώ, δεν έχω φωτογραφίες από την κατασκευή και αυτή τη στιγμή έχει κατέβει στο υπόγειο μαζί με άλλα καλοκαιρινά παιχνίδια γιατί έπρεπε να κάνουμε χώρο στο δωμάτιο για τα σχολικά μας...
      Θα σου εξηγήσω όμως πως το έφτιαξα...
      Πήρα ένα ξύλινο ρηχό κασόνι (από αυτά που πετάνε στη λαική) κόλλησα τους κυλίνδρους (αυτές ήταν οι θέσεις πάρκινγκ) και άφησα χώρους που φιλοξένησαν μικρά κουτιά που τα ζωγράφισα στο εσωτερικό τους...
      Στο ένα έφτιαξα ένα μεγάλο ντους και σταγόνες νερού (πλυντήριο) και κρέμασα ένα κουδουνάκι...(χτυπούν το κουδούνι τα αυτοκίνητα για να ξεκινήσει το πλύσιμο...) και στο άλλο μια κάνουλα ( βενζινάδικο) κι έβαλα δύο ματάκια (...εδώ είχαμε αυτοματοποίηση...χαχαχα! τα μάτια έβλεπαν τα αυτοκίνητα που χρειάζονταν βενζίνη και φούλαραν!!...) Για ντεκόρ, κόλλησα περιμετρικά χρωματιστά γλωσσοπίεστρα και χάρτινα αστεράκια.
      Είναι εύκολη κατασκευή και δέχεται άπειρες τροποποιήσεις...
      Καλή επιτυχία με το κουκλόσπιτο!!
      ...........♥
      **Aννιώ**

      Διαγραφή
    3. Εισαι απιστευτη. Καθισες και μου εξηγησες ολη την κατασκευη :) Ευχαριστω για τις ιδεες Αννιω μου!!!!
      Πανω εβαλα μια φωτογραφια απο δυο δωματια του κουκλοσπιτου. Ακομη δεν ειναι τελειωμενα. Θα γινουν παραθυρακια και ψαχνω να βρω μια σιελ ταινια να βαλω στις γωνιες, να μη φαινονται τα κενα που αφηνουν τα χαρτονια.

      Καλο Σαββατοκυριακο!!!!!!

      Διαγραφή
  6. καταρχας να χαιρεσαι να κανεις πραγματα εσυ μονο και μονο για σενα μετα να χαιρεσαι τον δ. και το παιδί σου θα ειναι τυχερο να φαει τραγανη τουρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωαννα μου

      ειναι απολαυστικο ποσο καθαρα τα βλεπεις παντα ολα :)

      Καλο μεσημερακι!

      Διαγραφή