Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

με κοβω και με ραβω στις αλλαγες της ζωης μου

Για πολλους, οπως διαβαζω και παρατηρω, αυτο το φθινοπωρο επιφυλασσε ουσιαστηκες αλλαγες. Και ειναι πολυ ενδιαφερον να βλεπεις ενα παιδι πεντε χρονων να μπορει να προσαρμοστει σε ενα καινουριο περιβαλλον στο σχολειο, με νεους συμμαθητες και νεες δασκαλες. Και να βρισκεις τον εαυτο σου τοσο απροετοιμαστο να δεχτει καποιες αλλαγες. Μα τοσα χρονια εμπειριας δεν βοηθανε πουθενα; Ονειρα που ναυαγησαν, νεες προοπτικες, νεα δεδομενα, μετακινησεις και ταξιδια του Δ. Τουτο τον Σεπτεμβρη ενιωσα την αναγκη να συγκεντρωθω πολυ στην οικογενεια μου. Ο Δ και η μικρη μου εχουν την δυναμη να με κανουν να νιωθω ασφαλεια και δυναμη. Ειμαστε μια ομαδα οι 3 μας που, κυριως οσο μεγαλωνει η Ισμηνη, νιωθω να ειναι ολο και πιο σαφη τα ορια της. Να καταφερνει να γεμιζει και να αδειαζει πιο οργανωμενα πια. Γιατι, να σου πω την αληθεια, αργησα λιγακι να οριοθετηθω. Για καποιο λογο μου παιρνει πολυ χρονο να ερμηνευσω με διαυγεια τις σχεσεις στη ζωη μου.
Δεν ειναι η πρωτη φορα που παρατηρω οτι τελικα ειμαι πολυ κλειστο ατομο. Οταν τα βρω αληθινα σκουρα, ουτε στον εαυτο μου δεν ανοιγομαι. Απο ντροπη. Ντρεπομαι πολυ. Ετσι κι εγω, τα εβαψα ολα μπλε-καφε-μπεζ-χρυσο και απλωνομαι μεσα στον μικροκοσμο μου για να καταφερω να επαναπροσδιοριστω. Να θυμαμαι οτι οταν απογοητευομαι απο κατι, σημαινει οτι ειχα γοητευτει απο αυτο καποτε. Κι αυτο ειναι απο μονο του υπεροχο. Κλεινω για λιγο τον κυκλο, οπως λεει και η αγαπημενη μου Κατερινα. Ζοριζομαι πολυ και μονο με κλειστες τις πορτες νιωθω οικεια και ασφαλης.
Ο Σεπτεμβρης μου φευγει. Χθες εκανα τον πρωτο γαλλικο φουντουκι στη δουλεια. Μου ειχε λειψει τοσο το αρωμα του. Δεν πηρα ακομη τις φετινες μου κουπες. Ηθελα και μια καινουρια ομπρελα φετος. Κουπες και ομπρελα ο στοχος για σημερα.  Ειδα αυτη χθες. Μα δεν δινω 10 € για μια κουπα. Η ερευνα συνεχιζεται. Μικρε μικρες αλλαγες καθε Σεπτεμβρη για να ειμαστε εν μερει προετοιμασμενοι για τυχον μεγαλες. Πιανει αραγε;


4 σχόλια:

  1. Να θυμαμαι οτι οταν απογοητευομαι απο κατι, σημαινει οτι ειχα γοητευτει απο αυτο καποτε.

    ποσο μαγικα σοφο !!!

    καλημερα dee dee
    τι ομορφα που τα γραφεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φεγγαρενια μου σ'ευχαριστω.

      Ενα ομορφο Σ-Κ ευχομαι!!!

      Διαγραφή
  2. ...Μπλε-καφέ-μπεζ-χρυσό, απίθανος συνδυασμός!
    Κάποιοι θα βρουν το αποτέλεσμα μουντό αλλά είναι που δεν θα΄ χουν προσέξει τις μικρές φωτεινές πιτσιλιές σου..
    Κάθε Σεπτέμβρης, μια καινούρια αρχή για όλους μας...
    Φέτος δεν πήρα ακόμη ομπρέλα, όσο κι αν την χρειάζομαι, γιατί αυτή που έχω αργοπεθαίνει...
    Προηγείται η μικρή μου και οι δικές της ανάγκες...Ρούχα, παπούτσια, σχολικά...
    Λίγο αργότερα... θα αποκτήσω μια ολοκαίνουρια ομπρέλα, θα κάνω πρωινές βόλτες μες στη βροχή και θα φωτογραφίζω το φθινόπωρο...
    Καλό Σαββατοκύριακο Kατερινιώ μου
    ΄Ενα γλυκό φιλί σου στέλνω♥
    **Aννιώ**

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτες οι αναγκες των παιδιων. Σαν να μην τελειωνουν ποτε ειναι. Ομπρελα θα παρω οπωσδηποτε φετος. Εχω 2-3 παμπαλαιες και ολες σπασμενες σε σημεια. Θελω μια μεγαλη, να χωραει ανετα και η μικρη μου απο κατω αν χρειαστει.
      Καλη εβδομαδα Αννιω μου!

      Διαγραφή