Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

μυριζουν χριστουγεννα στο μυαλο μου

Αυτομαστιγωθηκα για την "αταξια" μου και περασε η εβδομαδα. Σαββατοκυριακο πηγα στο χωριο μου. Κι εκει, να την παλι η Lumix στο μυαλο μου. Ηταν τοσο ωραια τα τοπια, ηταν τοσο υπεροχη η μικρη, που επαιζε στον παιδοτοπο σαν μεγαλο παιδακι πια. Και δεν μπορεσα να κανω κλικ να φυλακισω τις στιγμες. Ναι, καποιες στιγμες απαθανατιστηκαν μεσα μου. Μα πονουσα οταν σκεφτομουν να ειχα τη φωτογραφικουλα μου μαζι. Δεν ξερω τι θα κανω τελικα. Λεφτα δεν υπαρχουν. Απλα ηθελα να σου γκρινιαξω λιγο.
Δευτερα σημερα κι εγω εχω πολλα κεφια. Ειναι η βροχουλα που επεσε και ο συννεφιασμενος ουρανος που με φτιαχνουν πολυ. Το ξερεις πια κι εσυ. Εχω αρχισει να σκεφτομαι και εντονα τα χριστουγεννα. Φετος σκεφτομουν να στολισω μονο το καθιστικο κατω, αλλα εκει δεν χωραει δεντρο. Και ολο προσπαθω να σκεφτω ιδεες για να κανω το τοπιο μαγικο για την μικρη μου. Σιγουρα θα μπουν αυτοκολλητα στα τζαμια που της αρεσουν πολυ. Φωτακια εδω κι εκει να τα αναβουμε καθε βραδυ. Φετος θα στολισω και το δωματιο της. Θα στειλουμε και γραμμα στον Αγιο Βασιλη. Νομιζω στελνεις γραμμα προς "Αγιο Βασιλη" και υπαλληλοι του ΕΛΤΑ σου στελνουν απαντηση. Ετσι ακουσα και θα το δοκιμασω φετος. Θα παρω και παραμυθακια με τον Αγιο Βασιλη και τον Ρουντολφ και τα ξωτικα και θα βρεχει χρυσοσκονη καθε μερα στο μυαλουδακι της. Αυτη η μαγεια θα μας σωσει μονο. Ειναι τοσο ευκολο να κανεις παραμυθενιο τον κοσμο των παιδιων. Μονο να μη βαριεσαι χρειαζεται, τιποτα αλλο. Ανυπομωνω να στολισω και να παιζει ολη τη μερα η λιστα μου χριστουγεννιατικα τραγουδια.
-Θα την παρω τη φωτογραφικη. Μη με μαλωνεις καθολου. Μυαλο δε βαζω. Δυο χρονια με τρωει αυτο το σαρακι. Θα την παρω, θα την παρω.
Παρενθεση ηταν αυτο. Μα γινεται χριστουγεννα χωρις φωτογραφικη;-
Με ονειρα και στοχους αρχιζει η εβδομαδα μου. Βαζω γαλλικο φουντουκι στην καφετιερα και αρχιζει η ερευνα "μαγικος στολισμος χριστουγεννων για την Ισμηνη και την μαμα της" - νονα ακουςςς; θελουμε τη βοηθεια σου!- Τρελλα κεφια. Πως να κανουμε μαγικο τον κοσμο των παιδιων. Ακουω ιδεες. Αχ ποσο ομορφοι ανθρωποι θα γινουν με τοσο μαγικες παιδικες αναμνησεις τα μπαρμπαδελακια μας! Ενθουσιαστηκα τωρα. Δε θελω και πολυ τελικα.
Μια υπεροχη εβδομαδα ευχομαι! Και οποιος εχει αναγκη τα χριστουγεννα οσο εγω, ας ερχεται να τον κερναω καφε καθε πρωι.

18 σχόλια:

  1. Λοιπόν, ξέρεις κάτι; Αυτή τη φωτογραφική να την κάνεις χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό σου φέτος. Να την τυλίξεις με όμορφο χριστουγεννιάτικο χαρτί, να δέσεις πάνω και έναν όμορφο μεγάλο φιόγκο και να την βάλεις κάτω από το δέντρο. Δε σου αξίζει ένα τέτοιο δωράκι; Σου αξίζει! Να την πάρεις λοιπόν. Κάνε το για εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κοβεις για ανθρωπο που εχω τετοια υπομονη;;; Απο την πρωτη μερα που θα την εχω στα χερια μου θα φωτογραφισω καθε τριχα της μικρης μου :):):) Ωραια θα ηταν, αλλα δεν εχω την υπομονη να την βαλω κατω απο το δεντρο και να περιμενω. Κατσε να βρω χρηματα να την παρω και θα ζητησω απο το μαγαζι να μου την αμπαλαρει με κοκκινο φιογκο :):):)

      Διαγραφή
  2. Dee Dee, πες ότι την πήρες. Άρχισε να ξεφυλλίζεις περιοδικά φωτογραφίας, δες φωτογραφικά σάιτ, πάρε ιδέες, διάβασε οδηγίες χρήσης, φτιάξε ένα χειροποίητο άλμπουμ για τις πρώτες φωτογραφίες...
    Όταν ήταν στη σκέψη μας (αλλά η τσέπη μας δεν συνεργαζόταν), ένα σπιτάκι στο χωριό, ξεκίνησα πλέκοντας φοκλόρ κουρελούδες με παλιά μακό. Ο άντρας μου, παίρνοντας... μέτρο απ΄τις μαξιλάρες που κάναμε με τις κουρελούδες, έφτιαξε δυο παγκάκια με παλιά ξύλα. Τα βάψαμε με χρώματα ταιριαστά.
    Ένα χρόνο αργότερα ρίξαμε τα θεμέλια.
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τωρα εχετε σπιτακι στο χωριο με χειροποιητο παγκακι και κουρελουδες; Μπραβο!!!!
      Ε αν καταφερατε εσεις κατι τετοιο, φαινεται πολυ απλο να καταφερω κι εγω να αποκτησω την φωτογραφικη μου. Εχει γινει ηδη δικη μου στο μυαλο :)

      καλο απογευμα!

      Διαγραφή
  3. αλλη προταση.. παρε μια ποκετ ψηφιακη.. τις πιο ωραιες και αγαπημενες φωτος τις εβγαλα με τη μικρη μου sony
    κι αν νομιζεις οτι θα μπορεσεις να το δουλεψεις, παρε μια ποκετ που να εχει manual, οποτε θα κανεις και καποιες ρυθμισεις που θελεις εσυ..

    η μεγαλη μηχανη, ειναι μεν λαχταριστη αλλα δεν ειναι τοοσο βολικη

    φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου το εχουν πει πολλοι αυτο. Και η προηγουμενη που ειχα (που της εριξα μισο μπουκαλι ουισκι στον γαμο μου και την εκαψα) μεγαλη ηταν, σαν αυτη που θελω τωρα. Και σκεφτομουν να παρω καποια στιγμη και μια μικρη τσεπης να την εχω στην τσαντα μου. Ειναι αλλος ερωτας ομως να φωτογραφιζεις με μεγαλο ζουμ, μεγαλο ISO τα βραδυα, να βγαινει η οθονη πισω και να τραβας απο διαφορες γνωνιες..... ερωτας σου λεω παιδι μου. Ασε που εχω παθει ψυχωση με τους φακους των Lumix. Και μικρη αν καταφερω να παρω καποτε (γιατι ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ) παλι Lumix θα παρω :):):) Εχει πονεσει ο λαιμος μου να την κουβαλαω συνεχεια σε εκδρομες, αλλα δεν την αλλαζω :)

      καλο απογευμα:)

      Διαγραφή
  4. Αχ τι μου θύμησες! Είχα στείλει κι εγώ με τον αδερφό μου γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Ήμασταν σε ηλικία που ξέραμε ποιος φέρνει τα δώρα, αλλά είχε ρωτήσει ο αδερφός μου τη μαμά "Και τα γράμματα που στέλνουν τα παιδιά πού πάνε;" Η μαμά μου μας προέτρεψε να γράψουμε ένα γράμμα και να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Και όντως απάντησαν οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ. Και μάλιστα μας είχαν βάλει μέσα στο γράμμα και μια σειρά με γραμματόσημα.
    Εν αναμονή των Χριστουγέννων λοιπόν! Καλή εβδομάδα DeeDee!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ετσι ακουσα κι εγω, οτι σου βαζουν και το κατιτις μεσα (γραμματοσημα οπως ειπες). Θα το δοκιμασω, δεν εχω να χασω τιποτα :)

      Καλο απογευμα εκει στην ομορφη Ολλανδια!

      Διαγραφή
  5. Βάλε και για μένα ένα καφέ με φουντούκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετοιμος ο καφες δειμο μου, πιες οσο θελεις. Βαζω παντα πολυ στην κανατουλα να ειναι γεματη. Μοσχοβολαει ολο το γραφειο μου :)

      καλο απογευμα!

      Διαγραφή
  6. Μου θύμισες τον εαυτό μου πριν κάποια χρόνια, τις οικονομίες για να πάρω τη δική μου φωτογραφική, το πόσο πολύ λαχταρούσα και μάζευα ευρώ-ευρώ τα χρήματα... τις ώρες που χάζευα στο youtube (http://www.youtube.com/watch?v=WZJFOSFqHq0&feature=related) και όσο την έβλεπα τόσο περισσότερο την ήθελα. Λοιπόν, ήρθε η στιγμή που μπόρεσα να την πάρω... και μάλιστα μετρητοίς (!) δίχως δόσεις, πήγα στο μαγαζί, την παράγγειλα και όταν με ρώτησαν "με δόσεις;" είπα "όχι, μετρητοίς!" :)
    Βέβαια το laptop μου το πήρα με δόσεις γιατί λεφτά δεν υπάρχουν, μου έδωσε μια πρώτη ξαδέλφη τη πιστωτική της και κάθε μήνα βάζω τα χρήματα. Σκέψου το δεν είναι τόσο δύσκολο, ναι θα την πάρεις είμαι σίγουρη. Άσε που όσο το σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο θα τη χαρείς κ θα την αγαπήσεις. :) Για τα χριστούγεννα και τον άγιο βασίλη δε θα μιλήσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αααχχχ , ετσι ακριβως. Σαν να περιγραφεις εμενα. Το βιντεακι αυτο
      http://www.youtube.com/watch?v=eSWFIIaluVI
      το εχουν δει 74600 φορες. Οι 10000 ειναι δικες μου επισκεψεις :):) Ασε που εχω ερωτα με τον τυπο αυτον. Εχω δει πολλες κριτικες του για φωτογραφικες. Κι εγω ρωτησα τον γαμπρο μου να τη βαλω σε δοσεις στην καρτα του γιατι αν το πω στον αντρα μου θα μου τη φερει στο κεφαλι :) Δεν τα καταλαβαινει καθολου αυτα τα κολληματα μου (ειναι λογικος ανθρωπος). Αλλα προσπαθω απο την αρχη να μαζεψω τα χρηματα. Λες να βγω να πω τα καλαντα;;; :):):):) Ή θα μαζεψω καρυδια αντι για χρηματα πλεον; :):)
      Πολυ ωραια και η Nikon σου!!!

      καλο απογευματακι :)

      Διαγραφή
  7. ax deedee μου γλυκιά.. :) :)
    κι εγώ την περασμένη εβδομαδα έμεινα από μηχανή.. μου βγάζει ότι δεν είναι φορτισμένες οι καίνούργιες μπαταρίες.. θυμάμαι τη μέρα που την αγόρασα.. http://koulpaspot.blogspot.gr/2008/02/blog-post_14.html .. δεν είχε τίποτα από το χτυποκάρδι τότε το 82 όταν είχα αποκτήσει την nikon F3.. αλλά έκανε και λιγότερο από τις μπαταρίες της F3.. ενώ η F3 όσο ένα διαμέρισμα τότε.. μα τώρα ούτε την φθινή διεκπερεωτική ποκετ δε μπορώ να αντικαταστήσω.. :) :)
    σου εύχομαι να τα καταφέρεις σύντομα.. να φυλάξεις κάθε στιγμη της μικρούλας σου και κάθε όμορφη εικόνα και να μας κεράσεις κι εμάς.. όπως κάνει το roadartistaki μας τόσα χρόνια.. :) :)
    να σου πω.. ήμουν μεγάλο κέρατο μωρό.. δε πίστεψα ούτε σε αιβασίλη ούτε σε τίποτα μεταφυσικό.. αλλά χαιρόμουν να βλέπω τη μάνα μου σε αυτή τη παιδική διάθεση.. μου άρεσε να συμμετέχω.. να της αφιερώνω τις όποιες καλιτεχνικές δεξιώτητες.. να κάνω κατασκευές ζωγραφιές.. ότι χρειαζόταν.. για να επιτευχθεί η ατμόσφαιρα.. που ίσως δεν είχε την δυνατότητα να επιτύχει στα δικά της παιδικά χρόνια.. εν μέσω κατοχής και εμφιλίου.. λίγο τα έχω περιγράψει εδώ.. http://koulpaspot.blogspot.gr/2009/12/blog-post_24.html κι εδώ φωτογραφίες.. http://koulpaspot.blogspot.gr/2009/12/blog-post_30.html :) :)
    καλησπέρα καλή εβδομάδαααα :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουλπακι μου κι εγω δεν εχω καθολου φωτογραφικη εδω και μηνες. Να φανταστεις δανειστηκα φωτογραφικη για τα γεννεθλια της μικρης μου :) Μα με αυτη την Lumix εχω παθει μεγαλο ερωτα.... πως αλλιως εξηγειται να μου κοβουν το ρευμα κι εγω να σκεφτομαι φωτογραφικες;; :)
      Εγω δεν θελω καμια πανακριβη.... αλλα και φθηνη δεν τη λες τη ρημαδα :):)

      Οσο για τα χριστουγεννα, εχεις δικιο. Καποια πραγματα μας μενουν απο την παιδικη μας ηλικια. Εγω ειχα ολα τα στολιδια, ημουν απο τους τυχερους ανθρωπους που μεγαλωσαν στην αφθονια. Εχω ομως "παραπονο" οτι η μαμα μου δεν με αφηνε να βαλω στολιδια στο δεντρο επειδη δεν της αρεσε ετσι οπως τα εβαζα. Εχω σκεφτει πολλες φορες τη μερα που θα μεγαλωσει λιγο το Ισμηνακι και θα την αφησω να κανει το δεντρο οπως λαχταραει εκεινη κι ας μην αρεσει σε κανεναν αλλο περα απο εκεινη :) Απωθημενα χαχα

      καλο απογευματακι!!

      καλο απογευματακι!!

      Διαγραφή
  8. Στο εύχομαι να μπορέσεις να την πάρεις! Χριστούγεννα χωρίς μηχανή δεν γίνεται! Σκέψου και κάτι πιο απλό πάντως!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθυ μου

      ευχαριστω για την ευχη. Αν δω οτι δεν μαζευεται το ποσο, θα κοιταξω για μια πιο φθηνη, γιατι δεν γιενται να μην εχω καθολου φωτογραφικη. Αλλα θα προσπαθησω το "μακροβουτι" πρωτα κι ας ειναι αχαριστια. Εχω κολλημα με τις φωτογραφικες :)

      καλημεραα

      Διαγραφή
  9. Κι εγώ περιμένω τα Χριστούγεννα πώς και πώς..Έχω τρελαθεί και όλη την ώρα στο Pinterest είμαι..άστα..
    Γι'αυτό λοιπόν βάλε και για μένα καφέ! Για τη μαγεία που θέλουμε να δημιουργήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου δες κι εδω

      https://www.facebook.com/media/set/?set=a.290204187746842.53098.287515338015727&type=3


      εχω μαζεψει οσα βλεπω και μου αρεσουν :)

      καλημερααα....βαλε καφε, εχω καθημερινα ετοιμο γαλλικο φουντουκι ;)

      Διαγραφή