Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ανωριμη ανωριμη ανωριμη

Με εκνευριζει πολυ η ανωριμοτητα μου σε καποια πραγματα. Ειχα να πληρωσω 3 λογαριασμους της ΔΕΗ και το μυαλο μου ηταν πως θα παρω τη φωτογραφικη που ονειρευομαι. Μεχρι που χθες το μεσημερακι, ηρθαν απο τη ΔΕΗ, μου εκοψαν το ρευμα κι ετρεχα μετα. Ευτυχως μεσα σε μιαμιση ωρα ειχα ξεχρεωσει (με την οικονομικη στηριξη του Δ) και μου το ειχαν επανασυνδεσει. Χαλασε ολη η ψυχολογια μου. Το απογευμα εβαλα DVD στην μικρη μου να δει γιατι δεν ειχα διαθεση για ΤΙΠΟΤΑ.
Νωρις το βραδακι παιρνω την πεθερα μου να δω τι κανουν και μου λεει "Χρονια σας πολλα!!!!!! Εχετε επετειο γαμου σημερα!!"
Το ειχα ξεχασει εντελως. Τηλεφωνω στον αντρα μου να του το θυμησω και να ευχηθω κι εκεινος μου λεει οτι μου ευχηθηκε το πρωι, αλλα μαλλον δεν τον ακουσα. Ηρθε και μια φιλη σπιτι το βραδακι κι εφερε φαγητο απο εξω ο Δ για να το γιορτασουμε. Ημουν εντελως ξυνη χθες. Τιποτα δεν μπορουσε να μου φτιαξει τη διαθεση. Φαινοταν στη φατσα μου, στα πικροχολα σχολια μου, στην γκρινια μου. Στενοχωρεθηκα και που ξεχασα την επετειο. Μα εγω ως επετειο μετραω οταν ξεκινησε η σχεση μας. Ειναι δυνατον να ζουμε 7 χρονια μαζι και να γιορταζω τα δυο του γαμου; Δεν επρεπε να το ξεχασω οπως και να 'χει.
Ειχα φτασει να πιστεψω τοσο οτι θα την παρω τη φωτογραφικη. Και τωρα διαλυθηκαν ολα. Και σκεφτομαι και ολα αυτα που χρωσταω, που, ουτε για καφε δεν πρεπει να ξαναβγω ποτε κανονικα. Αλλα εχω μια δυσκολια να ερμηνευσω τις λεξεις "κανονικα", "λογικα" και "φυσιολογικα" πλεον. Φοβαμαι πολυ για ολα. Κι αυτο το ονειρο, να σηκωθουμε να φυγουμε απο εδω, δεν το βλεπω να πλησιαζει.
Με ασχημη διαθεση ειμαι και σημερα. Μου εφυγε η γκρινια. Ειμαι μονο λυπημενη. Λυπνημενη για τοσα πολλα.

31 σχόλια:

  1. Ντιντίκα πάρε βαθειές ανάσες. Δεν έκανες δα και κάτι τραγικό. Μέσα στην τρέλα που ζούμε, επέτρεψες στο μυαλό σου να χαλαρώσει. Αυτό χρειάζεται για να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε όλα αυτά. Μπορεί να νιώθεις ασυγχώρητη τώρα και η λύπη να σε κυριεύει, αλλά ανάσανε βαθειά και θα περάσει κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περασει κι αυτο Λενα μου, ναι. Επιτρεπω συχνα το μυαλο μου να χαλαρωνει, αυτο ειναι που με στενοχωρει και ολο λεω να αλλαξω και ολο αποτυγχανω.
      Μια ασχημη μερα ειναι, θα περασει :)
      Αχ ποσο θα θελα να σου'ρθω !

      Διαγραφή
  2. μη χανεις το χαμογελο σου για τιποτα.. θα πω το κλασσικο αλλα ουσιαστικο.. απο υγεια ολοι καλα? και το παιδι καλα? ολοι γινομαστε αχαριστοι καποιες στιγμες.. και ειναι φυσικο! παρτο αλλιώς λοιπον.. και απόλαυσε αυτά που σου προσφέροντε περιμένωντας καρτερικά για το καλύτερο αύριο ειτε εδω ειτε αλλου αλλα παντα με τους ανθρωπους που αγαπας διπλα σου και γερούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλεναδα να πω οτι εχεις αδικο; Θα μεγαλωσει η μυτη μου και θα ειμαι ασχημη μετα :):):)

      Σε ευχαριστω για ολα!!

      Διαγραφή
  3. DeeDee μου, τα 7, είναι δύσκολος αριθμός. Το είχα ακούσει αλλά δεν με έπειθε. Μάλλον όμως αφορά πολύ κόσμο. Το νου σου ε; :))
    Κι είναι και δύσκολες οι εποχές. Πολύ γκρίνια στα σπίτια μας...
    Οι φόβοι σου, είναι φόβοι ολονών μας. Αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να μας βάλουν κάτω. Εστίασε στην όμορφη οικογένειά σου. Δεν πειράζει που ξέχασες μιαν επέτειο, μπορείς να γιορτάζεις χωρίς φανερό λόγο άλλωστε. Επανασύνδεση στη ΔΕΗ, αξία μερικά ευρώ.
    Οικογένεια αξία ανεκτίμητη!
    ;)
    Σε γλυκοφιλώ, πάντα χαρές στο γάμο σας, πάντα αγαπημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7 χρονια φαγουρα ε; :) Ζορικος αριθμος :)
      Μου αρεσε η αξια της ΔΕΗ συγκριτικα με αυτη της οικογενειας :) Χαμογελασα οχι επειδη ειναι αστειο, αλλα επειδη ειναι αληθεια :)
      Σε ευχαριστω!

      Διαγραφή
  4. μην αυτομαστιγωνεσαι δεν αξιζει - τωρα εγινε :) το να ξεχνας επετειους γινεται και στις καλυτερες οικογενειες, αν εχεις καποιο reminder στο ημερολογιο σου ή το κινητο σου, ίσως βοηθησει για του χρονου :) για τα υπολοιπα μηδενισες ετσι και αλλιως μια και εχασες τα χρηματα οποτε ειναι νεα αρχη και μπορει να ειναι δυναμικη :) οσο για την αρχη καπου αλλου αυτο εξαρταται μονο απο εσας..ειναι μια αποφαση και το παιδι ειναι ακομα μικρο :) αν το θελετε τοτε καντε το συντομα xx

    http://froghall-jewelleries.blogspot.co.uk/2012/10/giveaway.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φετος εχω ξεχασει πολλες σημαντικες ημερομηνιες. Ολους τους φιλους 2-3 μερες μετα τα γεννεθλια τους τηλεφωνω για ευχες. Εγω που καποτε θυμομουν τα παντα!
      Δεν με στενοχωρει τοσο πλεον αυτο. Η κακη οικονομικη μου διαχειριστικη ικανοτητα με απελπιζει. Πως αλλαζει ο ανθρωπος; Αναρωτιεμαι....Αν το θελει πολυ...μου απανταω..... και που καταλληγουμε;; Οτι δεν το θελω πολυ;;;

      Μονολογω, μη μου δινεις σημασια :)
      Καλο απογευμα!

      Διαγραφή
    2. καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος...βλεπεις παππουδια με καμια μορφωση και ειναι μερικοι ασσοι στα χρηματα και τη διαχειριση τους...και παιδια νεα σπουδαζουν χρηματοοικονομικα και τα κανουν σκατα αν δεν εχουν excel για τους υπολογισμους...προσπαθησε να ενταξεις αυτην την κακη σου ικανοτητα με κατι που μπορει να συνδιαστει και να ειναι θετικο...π.χ. αν εισαι πολυ οργανωτικη βαλε καταλληλες ημερομηνιες πληρωμων στο προγραμμα σου 5 μερες πριν ληξουν για να εχεις και το χρονο να κανεις τα κουμαντα σου...αν εισαι αποταμιευτικος ανθρωπος φτιαξε εναν εξτρα κουμπαρα και ονομασε τον ''κρισεις'' - για να εχει παντα λεφτακια μεσα για τετοιες κρισεις :) μικροπραγματα δλδ ωστε να τα φερεις βολτα :) κανενας μας δεν ειναι τελειος Dee Dee χχ

      Διαγραφή
    3. Ετσι ειναι, δικιο εχεις. Πρεπει να βαλω ενα προγραμμα. Μονο που το εχω πει πολλες φορες και ξανα μανα τα ιδια λαθη κανω :(
      Κανεις δεν ειναι τελειος, το ξερω:) Σε ευχαριστω για την υποστηριξη :)

      Διαγραφή
  5. Ξέρω εγώ άτομα που χρωστάνε χιλιάδες ευρώ και δεν ιδρώνει το αφτάκι τους. Και να σου πω κάτι; Από τη μία υπάρχουν τα γαϊδούρια που βρήκαν ευκαιρία στην κρίση να συνεχίσουν να μην πληρώνουν και τώρα πια με δικαιολογία, από την άλλη όμως έχουμε ανθρώπους που πάντα νοικοκυρεμένα κανόνιζαν να μη χρωστάνε πουθενά και τώρα βρέθηκαν να χρωστούν κι εκείνοι. Όσο προσωπικό κι αν είναι το πρόβλημα, να θυμάσαι οτι είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση αλλά και οτι η ζωή συνεχίζεται. Ποιό είναι το χειρότερο σενάριο σ'αυτή την περίοδο της κρίσης που μπορείς να φανταστείς; Να πεινάσεις; Είναι δύσκολο νομίζω να πεινάσεις. Πρώτα θα κόψουμε τα πάντα, θα πάμε στα χωριά να μένουμε σε ένα σπίτι 2 και 3 οικογένειες όπως παλιά και θα δουλεύουμε τη γη αλλά να πεινάσουμε μου φαίνεται δύσκολο. Για 'μένα λοιπόν το χειρότερο σενάριο είναι να χάσεις την υγεία σου από το άγχος αυτό. Γιατί ούτε λεγτά υπάρχουν τώρα για νοσηλείες ούτε και κουράγιο. Οπότε προσοχή και χαλαρά. Όλα θα γίνουν.
    Παρασύρθηκα. Είναι που χθες κι εγώ έμεινα άυπνη να σκέφτομαι πώς θα αντιμετωπίσω τους φόβους μου.
    Και μετά ήρθε η όμορφη αυτή μέρα και σκέφτηκα "ένα-ένα, όταν έρθουν όλα, τώρα έχουμε λιακάδα".

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικιο σε ολα εχεις. Αυτο με το σεναριο της πεινας το εχω σκεφτει κι εγω. Πολλες φορες. Περισσοτερο με τρομαζει να μην εχω οσα χρειαζονται για τις αναγκες της μικρης (πολυ Ξανθοπουλεικο ακουστηκε αυτο, ξερω).
      Να, εδω διαφερουμε. Αν εβρεχε σημερα, ισως ενιωθα καλυτερα :)

      Σ'ευχαριστω για την αισιοδοξη προοπτικη σου:)

      Διαγραφή
  6. Αχ βρε κορίτσι, έτσι είναι, γιατί να πάψεις να κάνεις όνειρα; Η φωτογραφική είναι το όνειρό σου, η επιθυμία σου, που προφανώς θυσιάζεις συνεχώς. Δεν φταις. Και μέσα στο χάος της καθημερινότητάς μας, ξεχνάμε και τα βασικά, τα σημαντικά. Πάλι δεν φταις.
    Έχουμε πολλά κοινά, το ξέρεις; Στις 23 εγώ και ο Ανδρέας κλείσαμε 7 χρόνια μαζί. Και επίσης θέλω μια καλή φωτογραφική για υπέροχες φωτό, αλλά είναι πανάκριβη..., οπότε φτιάχνω γλυκά και πνίγω τον πόνο μου... κατάλαβες;
    Φιλιά κορίτσι, όλα θα φτιάξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω 11 Δεκεμβριου "γιορταζω", φετος κλεινουμε τα 8 χρονια :) Στις 23 Οκτωβρη κλεισαμε 2 χρονια θρησκευτικου γαμου. Και στις 12 Ιουνιου 3 χρονια πολιτικο γαμο. Καταμπερδευτηκαμε δηλαδη χαχα. Εγω κραταω την αρχικη ημερομηνια...ολα τα αλλα ηρθαν με τον καιρο ως φυσικη εξελιξη. Το αρχικο θαυμα εγινε 11 Δεκεμβρη 2004 και το επομενο μεγαλυτερο στις 6 Οκτωβρη 2009 (γεννεθλια μικρης) :)

      Αυτη τη φωτογραφικη δεν μπορω να τη βγαλω απο το μυαλο μου ουτε με χειρουργικη επεμβαση κι αυτο με κανει να νιωθω ακομη πιο αχαριστη :) Μεχρι τοτε ομως δεν εχω καμια...αυτο με ενοχλει πιο πολυ.

      Ολα θα φτιαξουν Λιτσα μου, ναι. Την υγεια μας να εχουμε!

      Διαγραφή
  7. Στο ίδιο mood κι εγώ, εδώ και μέρες... Θα περάσουν όλα όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υγεια να εχουμε και ολα θα περασουν. Κλισε ακουγεται το ξερω, αλλα κι εσυ ξερεις οτι ισχυει οντως ;)

      Διαγραφή
  8. ειχα καιρο να σε επισκεφθω!! τωρα μετα απ αυτα που διαβασα εκτιμω περισσοτερο το γεγονος οτι ασχολιοσουν μαζι μου σημερα!! να ειστε γεροι δυνατοι κι αγαπημενοι και να γιορταζετε καθε μερα για τα επομενα χρονια!!αν σε παρηγορει κατερινα μου ολοι καπως ετσι ειμαστε!!κι εγω νοιωθω για πρωτη φορα στην ζωη μου φοβο!!παρ ολο που εγω ειμαι μεγαλυτερη απο εσενα και μεγαλωσα σε πιο δυσκολα χρονια ειλικρινα πρωτη φορα φοβαμαι.και δεν φοβαμαι τοσο για μενα οσο για τα παιδια μου που ειναι σε ηλικια που θα πρεπει τωρα να δημιουργηθουν!!προσπαθω ομως να το ξεπερνω και να μην το σκεφτομαι.αρχισα πλεον να μπαινω στην λογικη του -ζησε το σημερα και για αυριο βλεπουμε-οπως νομιζω και οι περισσοτεροι!!παρ ολα αυτα εγω ακομη βαθεια μεσα μου κατερινα μου πιστευω οτι καποια στιγμη κατι θα γινει οτι δεν μπορει αυτο να παει ετσι!!φιλια και καλο βραδυ!!




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελλιτσα μου, ειναι μερες που με παρηγορει η σκεψη "ολοι στα ιδια χαλια κολυμπαμε". Ειναι αλλες ομως, οι περισσοτερες που θυμωνω πολυ. Μου φευγει η ζωη μεσα απο τα χερια. Δεν θελω πολλα λεφτα, θελω να μην χρωσταω!!

      Μακαρι να βγουμε απο αυτο που ζουμε!!!

      Διαγραφή
  9. "Κι αυτο το ονειρο, να σηκωθουμε να φυγουμε απο εδω, δεν το βλεπω να πλησιαζει."
    Μου έκανε εντύπωση όταν το διάβασα... Εμένα ο άνδρας μου με παρακαλάει να φύγουμε και εγώ φοβάμαι να το τολμήσω..
    Πες μου την γνώμη σου..Αυτή η ανάρτηση σου είναι μια αντιγραφή της δικιά μου ζωής....

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια μου
      απο που να αρχισω;; :):):)
      Θα σου πω το πιο βασικο. Αν φυγεις απο την Ελλαδα δεν σημαινει οτι θα πας σε μια παραδεισενια αλλη χωρα. Καθε χωρα εχει τα ομορφα και τα ασχημα της. Και θα ειναι δυσκολα στην αρχη, οπου κι αν πατε. Αλλα σκεψου οτι συγκριτικα θα ειναι καλυτερα. Φευγεις για κατι καλυτερο. Εξαρταται και απο την χωρα που θα επιλεξεις να πας. Δυσκολα θα βρεις την ασχημια της Ελλαδας σε καποια αλλη χωρα της Ευρωπης. Και δεν μιλαω για την φυσικη ομορφια της. Μιλαω για εμας που την καταστρεφουμε με καθε δυνατο τροπο.
      1. Στη Σουηδια οταν τα παιδακια πανε εκδρομουλα φορανε φωσφορουχα γιλεκακια με το ονομα του σχολειου για να μην χαθουν!!!
      2. Στη Σουηδια επισης, αν μεινεις εγκυος και εισαι ελευθερος επαγγελματιας η χωρα σε στηριζει και δεν σου χρεωνει ως τεκμηριο το παιδι.
      3. Στην Ελβετια πληρωνει το ταμειο σου το 90% των θεραπειων που μπορει να χρειαστεις.
      4. Στην Ελβετια πληρωνεις για τα κιλα τα σκουπιδια που πετας και ειναι εξαιρετικα δυσκολο να γλιτωσεις αν πετασεις σκουπιδι κατω.
      5. Στην Ολλανδια δεν επιτρεπεται το παρανομο παρκαρισμα. Και οταν λεμε δεν επιτρεπεται, εννοουμε οτι ΔΕΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

      Σε ολες αυτες τις χωρες θα βρεις κι ελαττωματα. Εδω ομως πρεπει να ψαξεις πολυ για να βρεις προτερηματα. Τι ποιοτητα ζωης εχεις εδω και δυσκολευεσαι να την παζαρεψεις; Ξερω ειναι δυσκολο να αποχωριστεις κοντινους σου ανθρωπους, αλλα αυτοι ειναι η προτεραιοτητα σου; Σκεψου τι εχεις αναγκη και διεκδικησε το.
      Μακαρι να με παρακαλουσε κι εμενα ο αντρας μου να φυγουμε :):):)

      Διαγραφή
  10. Μήπως φταίει το νούμερο "7" ;;;
    Για πρόσεξέ το λίγο.

    Και γενικά μην το βάζεις κάτω. Δύσκολες σιγμές, μέρες, εβδομάδες, έχουμε όλοι μας. Αλλά μπόρες είναι και περνάνε. Για αυτό, μην ανησυχείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dee Dee, γεια σου και πάλι:)
    Αυτή τη φορά ήρθα για να σε καλέσω στην παρέα μας.
    Θα σε περιμένω :)

    http://my-lovable-baby.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρθα κι εγινα μελος :) Γιατι χρειαζεται αυτο; Δεν το καταλαβα τοσο καιρο :)

      Ολοι περναμε δυσκολα, ξερω. Θα συνελθω που θα μου παει. Ελπιζω να αλλαξω και σε καποια σημεια με τον χρονο.

      καλο απογευματακι :)

      Διαγραφή
  12. Είναι αλήθεια ότι 2-3 κακές να σου'ρθουν και να στριμωχτείς..τα χάνεις, αποδιοργανώνεσαι. Μην είσαι αυστηρή, αυτά συμβαίνουν, όλοι ξεχνάμε μέσα στην καθημερινότητα και τα βρωμοπροβλήματα στο κεφάλι μας.. Μέρα είναι θα περάσει! Να είστε καλά οι 3 σας, υγιείς κι αγαπημένοι και καμμιά σημασία δεν έχουν οι ημερομηνίες..
    Άντε.. και το ρεύμα μην σου ξανακοπεί! Το νού σου!
    Φιλιά*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νου μου να εχω Βερα, εχεις δικιο :) Γιατι ολο αφηνα στην ακρη τη ΔΕΗ για να μπαλωσω αλλα και μετα ξεχαστηκε και λιγουρευομουν φωτογραφικες :):)

      Καλημερααα

      Διαγραφή
  13. Όλοι την πατάμε και όλοι ξεχνάμε..αυτό είναι το μόνο σίγουρο..
    Σου εύχομαι χρόνια πολλά για την επέτειο..
    Και να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι τη φωτογραφική..έχουμε το ίδιο όνειρο..κάποια στιγμή θα το πραγματοποιήσουμε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη η φωτογραφικη δε μου βγαινει απο το μυαλο οσο κι αν προσπαθησα :)

      Καλη εβδομαδα

      Διαγραφή
  14. Λες για την φωτογραφική ε? Κι εγώ το ίδιο κάνω Dee Dee μου, ενώ ξέρω ότι τον Δεκέμβρη μετακομίζουμε για 6η φορά σε άδειο σπίτι και δεν θα έχουμε έπιπλα, κουρτίνες και άλλα πολλά!! Τι να κάνω? Θα βρεθούν τα χρήματα ξαφνικά? υπομονή λοιπόν!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη επιτυχια με την μετακομιση και ευχομαι γρηγορα να καταφερεις και την φωτογραφικη. Ξερω οτι τη θελεις κι εσυ οσο εγω :)

      xxx

      Διαγραφή
    2. ευχαριστώ!!Μεγάλος μας πόθος!

      Διαγραφή