Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

σκεψεις Δευτερας

Ξερεις ποσο μου αρεσουν οι αλλαγες. Αλλαξαμε διαρρυθμιση στην κρεββατοκαμαρα και ανοιξε ο χωρος. Ολα μου φαινονται πιο λειτουργικα και ο υπνος πιο ξεκουραστος. Λες να ειναι επειδη κοιμομαστε προς την ανατολη πλεον ή με επηρεασαν αυτοι που μου το ειπαν και αυθυποβαλλομαι; Ελεγα να βολεψω και τα ντουλαπακια αλλα δεν προλαβα. Εφτιαξα ομως πολλα ντουλαπια της κουζινας. Τα κατεβασα ολα κατω , χαμος. Μπαχαρικα, καφεδες, μελια, κονσερβες, μακαρονια, οσπρια .... ολα κατω εδω κι εκει. Δεν ξερω ποσες ωρες ημουν ορθια και ανεβοκατεβαζα με το σκαμπο παργματα περα δωθε. Εκανα και ανακαταταξεις, οπως παντα. Στο τελος εκατσα απεναντι στον καναπε, με ενα κρυο νερο στο χερι και τα θαυμαζα, τα αφησα ολα ανοιχτα. Μπηκε ο Δημητρης «Γιατι αφησες ανοιχτα ολα τα ντουλαπια, θα χτυπησουμε κανενα κεφαλι. » Και μου εκλεισε την ομορφη θέα μου. Εβαλα και απανωτα πλυντηρια. Ειχε μαζευτει παλι ο Ολυμπος στον καδο με τα απλυτα. Αλλα το πλυντηριο για δευτερη φορα πεισμωσε και δεν επλενε. Τεσσερις φορες χρειαστηκε να βαλω απο την αρχη την πλυση για να παρει μπρος. Λες να μας αποχαιρετισει και να εχουμε εξοδα;; Ουφ, δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι αυτο.
Το μεσημερι της Κυριακης, ανεβασα στο δωματιο της μικρης τη σκηνη της, εβαλα μεσα ενα παπλωματακι και την μεγαλη μαξιλαρα του θηλασμου για μαξιλαρι και κοιμηθηκε εκει. Δεν φαντεζεσαι ποσο ευτυχισμενη ηταν. Ελαμπε ολοκληρη και χαζογελουσε απο χαρα. Διαβασαμε και παραμυθι εκει μεσα και καναμε και αγκαλιτσες. Οταν πηγα διπλα να ξαπλωσω, ηρθε και μου ειπε  «Να σου δωσω ενα φιλι θελω, επειδη εισαι πολυ καλη μαμα". Κοιμηθηκα κι εγω σαν πουλακι μετα.
Την προηγουμενη εβδομαδα μου ηρθε η ιδεα να ανοιξω μια νεα σελιδα στο facebook και να βαζω μεσα ολα αυτα που βλεπω κατα καιρους και θελω να μοιραστω, αλλα σκεφτομαι να μην "φορτωσω" το προσωπικο προφιλ μου. Ετσι δημιουργησα μια νεα σελιδα, την if only και βαζω μεσα τα παντα.



 Αφηνομαι ελευθερη να πεταω σε εικονες και ιδεες. Μου ρυθμισε και το μικρο μου λαπτοπ ο Δ στο σπιτι με το ιντερνετ. Η αληθεια ειναι οτι δεν με βολευει και πολυ, αλλα χαρηκα που θα μπορω να μπαινω απο δικο μου λαπτοπ. Στα κενα απο τη δουλεια εκει ειμαι, θελω να γεμισω αυτο τον χωρο με ολα οσα στριμοχνωντουσαν εδω κι εκει κατα καιρους. Ειναι αλλη η γλυκα να τα μοιραζεσαι. Να δεις που αυτη η σελιδα θα με χαρακτηριζει πιο πολυ απο την αλλη, την προσωπικη μου.
Μεσα σ'αυτη την εβδομαδα ισως βαλουμε και σομπα. Ο καιρος ζεστανε και μου λειπει το φθινοπωρο μου. Αυτη την εβδομαδα θα στρωσω και χαλια. Θα προσποιηθω αλλη μια φορα οτι δεν φοραω κοντομανικο στη δουλεια και αυριο θα φτιαξω γαλλικο φουντουκι και οχι φραπε.

αυτη τη σομπα θα παρουμε...ομορφη δεν ειναι;
Δευτερα σημερα. Αλλη μια νεα αρχη, μιας νεας εβδομαδας που μου δινει χωρο να διορθωσω οσα για λαθος βλεπω.

23 σχόλια:

  1. καλη εβδομαδα..
    οσο παραξενο κι αν ακουγεται τις αγαπω τις δευτερες, ειναι η αρχη της καινουριας εβδομαδας, η αρχη για κατι καινουριο, φωτεινο και γεματο ελπιδα!
    ευχομαι η καθε σου δευτερα να ειναι γεματη με νεα ξεκινηματα και φως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια, αλλα δεν ειμαι η μονη παλαβη που γουσταρω τις Δευτερες :):)

      Διαγραφή
  2. Καλή βδομάδα να χουμε!

    Εγώ ήπια χθες φραπέ φουντούκι, πολύ καλός. Πόσο ζήλευα αυτούς που πίνουν νες φουντούκι κι εγώ σιχαίνομαι τους ζεστούς καφέδες. Τώρα λοιπόν και σε φραπέ!

    Για το πλυντήριο μην ανησυχείς και τόσο. Αν τα έφαγε τα ψωμιά του ας γίνει η κηδεία του. Ένα οικονομικό ψυγείο μπορείς να πάρεις με 200 ευρώ και 24 άτοκες, δηλαδή περίπου με 8 ευρώ το μήνα. Θα είναι καινούριο οπότε θα πλένει καλύτερα και με την πρώτη και θα είναι ενεργειακής κλάσης Α, οπότε θα κάνεις οικονομία γενικότερα. Μόνο μην αγχώνεσαι για τέτοια χαζά.
    Ωραία δεν είναι να ανακατώνεσαι και μετά να τα ξαναοργανώνεις όλα; χιχιχι

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου αρεσουν οι δοσεις. Να φανταστεις δεν εχω πιστωτικη :) Εχει μια ο ανδρας μου και την εχουμε χρησιμοποιησει ελαχιστες φορες. Αν χρειαστει βεβαια θα κανουμε αυτο που ειπες, απλα το απευχομαι :):)

      Ο νες μου αρεσει σκετος, δεν ξερω αν θα τον επελεγα ποτε με γευση. Και τον φραπε επισης. αλλα στον γαλλικο το φουντουκι και το ρουμι ειναι οι αδυναμιες μου :)

      Διαγραφή
    2. Άντε... Δεν είναι να τις φοβάσαιτις δόσεις, όταν επιλέγεις άτοκες και επομένως δεν πληρώνεις παραπάνω. Ίσα-ίσα διευκολύνεσαι. Επίσης οι περισσότερες πιστωτικές αυτό τον καιρό έχουν μπόνους. Όλα αυτά φυσικά είναι καλά μόνο αν κάποιος μπορεί να χρησιμποιεί την κάρτα με σύνεση. Τότε κερδίζει. Δείτε το, εγώ έχω κάνει πολλή οικονομία αλλά όπως σου είπα πρέπει να την ελέγχεις και να τη χρησιμποιείς σωστά, όχι σαν δάνειο.

      Διαγραφή
    3. Εκει ειναι η διαφορα μας. Εμενα δεν μου εχω εμπιστοσυνη... ολο λιμπιζομαι πραγματακια και θα σκεφτομαι "ελά μωρε, τι ειναι 10 ευρω παραπανω το μηνα;" και φανταζεσαι τη συνεχεια :):)

      Διαγραφή
  3. Έεετσι! Αλλαγές και νέα διάθεση! Εγώ πάω κόντρα εδώ και βδομάδες και πίνω ζεστό καφέ! Και το αποφάσισα κι εγώ..ότι κι αν γίνεται, την άλλη βδομάδα χαλιά, τέλος!
    Σαν τις τρελές του χωριού μην καταντήσουμε στο τέλος..δεν βαριέσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα , μου αρεσε η τελευταια σκεψη σου. Θα βαλουμε χαλια κι ας λενε ο,τι θελουν :):):)

      Διαγραφή
  4. Α! Κι εδώ ξεκινήσαμε τον φουντουκάτο γαλλικό! Νομίζω είναι ότι καλύτερο για να ξεκινά μια φθινοπωρινή μέρα. Χαλιά, αναμένεται να στρώσουμε μέσα στη βδομάδα. Δεν μας παίρνει για καθυστέρηση, ήδη μας τρέχουν οι μύτες. Για θέρμανση, πρέπει να συμφωνήσει η πολυκατοικία- δεν το λες κι εύκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω ειχα λιγο συναχι. Απο χθες νομιζω μου εφυγε εντελως, ευτυχως.
      Σε πολυκατοικιες ειναι ζορικα τα πραγματα. Εδω διαφωνω εγω με τον Δ για τετοια θεματα, που να συννενοηθουν πολλα διαμερισματα μαζι υπο τετοιες οικονομικες συνθηκες. Ευχομαι καλα ξεμπερδεματα και εχε υποψιν σου και τα αεροθερμα-κονβεκτορ, κανουν πολυ καλη δουλεια. Εχω ενα στο δωματιο της μικρης και καποτε ζεσταινα ολο το γραφειο μου με αυτο!

      Φθινοπωρο και γαλλικος φουντουκι, ακριβως το ιδιο παντρεμα εχω κανει κι εγω :):)

      Διαγραφή
  5. Όλα καλά βρε μάτια μου, αλλά πως θα σε διαβάζω που δεν έχω facebook. Tο έχω πάρει από φόβο, όπως εσύ τις δόσεις. :))
    Ωραίες οι αλλαγές σου!
    Πόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν εχεις facebook, δεν μπορεις να δεις των αλλων; Δεν το ηξερα.
      Γιατι το φοβασαι; Εμενα με εχει βοηθησει πολυ.

      Αν σου αρεσουν τα ταξιδια μεσα απο τις εικονες μπορεις να ριξεις μια ματια εδω
      http://weheartit.com/deedeegr :)

      Διαγραφή
    2. Dee Dee μου κάποιος που δεν έχει facebook μπορεί να διαβάσει τη σελίδα σου αρκεί να έχεις τις αναρτήσεις σου δημόσιες.

      Κατά τα άλλα εγώ έχω ένα μήνα τώρα που πίνω ζεστό καφέ και γενικά ζεστά... το απολαμβάνω. Τώρα είμαι με μακριμάνικα και έναν υπέροχο ήλιο να με χτυπά μέσα από την τζαμαρία!

      Αλλαγές ε; Δεν έχω να κάνω και πολλές, μόνο πλέον να μαζέψω τα καλοκαιρινά ρούχα και να βγάλω στη φόρα τα μπουφάν. Αυτό δε χωράει αναβολή.
      Εύχομαι τώρα να ευχαριστιέσαι τις αλλαγές και τις ανακατατάξεις! Η σόμπα φαίνεται σούπερ. ;)

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω για την ενημερωση Λενα :) Θα κοιταξω ξανα, αλλα νομιζω αυτη την νεα σελιδα την εχω δημοσια για ολους ουτως η αλλως.

      Αυτο τον καιρο θελω κι εγω, να φοραω μακρυμανικο κι ας εχει και ηλιο. Τα βαρεθηκα τα κοντομανικα. Εμεις εδω ενα ελαφρυ μπουφανακι ή ζακετα βαζουμε κι αυτο μονο πολυ πρωι που βγαζω την Φλαππυ (07:30) μετα με το κοντομανικο ειμαστε. Αυτο το Σ-Κ ομως θα κατεβασω κι εγω τα χειμωνιατικα.... ε, ποσο να αργησουν ακομη τα κρυα;; Του Αη Δημητρη στρωνουμε χαλια συνηθως :):):)

      Μια υπεροχη μερα σου ευχομαι!!

      Διαγραφή
  6. Οι αλλαγές είναι ό,τι πρέπει. Εμείς κάθε εποχή στολίζουμε το παιδικό με ιδιόχειρες κατασκευές...

    Η σόμπα πόσο πάει; Έχει μπουρί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια αλλαγη αν γινεται με κατασκευες δικες σας. Φανταζομαι την χαρα των παιδιων :):)

      Οι ενεργειακες σομπες δεν κανει να εχουν μεγαλα μπουρια ή γωνιες. Τιμες ξερει ο αντρας μου. Αν θελεις δες εδω
      http://www.alfatherm.gr/
      εμεις απο εδω θα παρουμε.

      Διαγραφή
  7. Καλή εβδομάδα.. Μπράβο σου για όλα αυτά που έκανες. Ακούγονται κουραστικά αλλά συγχρόνως υπέροχα... Καλή δύναμη για όλα τα υπόλοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περισσοτερο κουραστηκαν αυτοι που μετεφεραν τα επιπλα για τις αλλαγες (μπαμπας-πεθερος). Εδειξε πιο μεγαλος ο χωρος τωρα και πιο βολικος!

      Διαγραφή
  8. Ωραίο πράγμα οι αλλαγές. Λέμε "κρίμα που φεύγει το καλοκαίρι" αλλά έρχεται η ώρα που η ψυχή σου ζητάει και την ψύχρα και την συννεφιά και το χουχούλιασμα.
    Ωραία η σόμπα, κι εμείς πήραμε μία και περιμένω να την ανάψω να βλέπω την φωτιά. Καφέ όμως ζεστό δεν μπορώ να πιω ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω ποτε δεν λεω κριμα που εφυγε το καλοκαιρι.... τρελλαινομαι για το φθινοπωρο :) Πριν κοιτουσα ενα βιντεακι απο το χωριο μου. Σαν χθες περσι χιονιζε!!!!!!!!! :)

      Διαγραφή
  9. "Σαν χθες περσι χιονιζε!!!!!!!!!"
    Μα τι γίνεται; Εδώ είναι σαν καλοκαίρι, το πρωί με το κοντομάνικο και είχα σκάσει. Αυτό και αν είναι ΥΠΕΡθέρμανση του πλανήτη. Από τη μια σου φτιάχνει τη διάθεση, δεν χρειάζεται ακόμη θέρμανση, αλλά από την άλλη καλό για το μέλλον. Ουφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "δεν είναι" καλό για το μέλλον

    ήθελα να γράψω. Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρτιστακι μου δικιο εχεις. Λενε απο την Κυριακη θα χαλασει ο καιρος, αλλα οχι για πολυ. Αντε να δουμε!

      καλημεραααα

      Διαγραφή