Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ομορφιες



Γεμισα! Περασα ωρες στην κουζινα, στους δρομους, σε καφεδες, σε παπιες και σε κουνιες, μοιραστηκα τις γιορτες με ανθρωπους που αγαπω πολυ. Ανοιξα και ρουφηξα ηλιο, χαμογελα, παιχνιδια, αγκαλιες.
Οι μερες επαιρναν παλι τις πραγματικες τους διαστασεις και δεν εφευγε ουτε δευτερολεπτο χαμενο.
 Ευκολες συνταγες να μην χασω πολυ χρονο στην κουζινα και πολυ πολυ χρονο με ανθρωπους.








Το βραδυ της Αναστασης πηγα μονη στην εκκλησια. Ο Δημητρης εμεινε με την μικρη που κοιμοταν. Πηγα εικοσι λεπτα πιο νωρις, ισα ισα για το Χριστος Ανεστη δηλαδη. Ετσι κανουμε συνηθως, δεν ειμαστε ανθρωποι της εκκλησιας θα ελεγα. Ευτυχως που ειχα παρει φαναρακι μαζι μου γιατι με  την λαμπαδα δεν θα καταφερνα να επιστρεψω το αγιο φως στο σπιτι ετσι οπως φυσουσε. Ουτε τα βεγγαλικα δεν καθισα να χαζεψω φετος. Ενιωθα γεματη απο ολα. Και απο παθη και απο χαρες.






 Το επομενο πρωι, απο τις 6:30 σχεδον στο ποδι, αρχισαμε τις ετοιμασιες. Μπανακι κι ετοιμος και ο υπαιθριος παιδοτοπος για τα μικρα μας. Οι αντρες ειχαν αναλαβει τις σουβλες και τα καρβουνα στις σχαρες. Πολυ οργανωση και κατα τις 11 αρχισαν να φτανουν οι πρωτοι φιλοι. Αυτα τα 2-3 παιχνιδακια κρατησαν απασχολημενα τα παιδακια μας απο τις 8 το πρωι που βγηκαν εξω, μεχρι τις 9 το βραδυ που μαζευτηκαν για μπανακι και υπνο. Πρωτη φορα ειδα την Ισμηνουλα τοσο χαρουμενη, τοσο υπερκινητικη, τοσο γεματη ενεργεια. Μαζευτηκαμε γυρω στα 20 ατομα. Καποτε ημασταν δεν ημασταν 6-8 ατομα, που καταφερναμε και κοιμομασταν ο ενας πανω στον αλλον για τριημερα και ψηστικες.  Τωρα ο καθενας με την οικογενεια του, διπλασιαστηκαμε και δεν χωραμε ουτε σε δυο σπιτια πια. Ειναι ευλογια να αντεχουν οι παρεες στον χρονο. Αφορμες για παρεξηγησεις παντα θα υπαρχουν, οταν υπαρχουν πολλα ατομα. Νιωθω περηφανη που κανενας δεν ενιωσε την αναγκη να χρησιμοποιησει καμια. Περασαμε υπεροχα!




Σαν να καθαρισε λιγο το τοπιο. Φαινεται στα χαμογελα μας. Δεν ειχα να ζητησω κατι παραπανω. Υγεια, ανθρωπους που αγαπω, χαμογελα, ορεξη για καλοπεραση και δυνατους καφεδες να τρεχουμε ολη μερα



Μακαρι να ειχα παρει την αδεια τους, να σας εδειχνα και τα προσωπα, τα γεματα λαμψη απο χαρα και καλοπεραση. Το ξεχασα αυτη τη φορα να ρωτησω κι ετσι βλεπετε μονο ποσοι φιλοι χωρεσαν σε μια μικρη αυλιτσα με ολα τα καλα .






Ευχαριστω ολους σας πολυ για τις ευχες! Σας ευχομαι Χρονια Πολλα και γεματα υγεια και εκτιμηση για ολα τα καλα που καταφερνουμε ακομη να εχουμε.
Απο αυριο θα τα λεμε και παλι πιο συχνα.

12 σχόλια:

  1. Πάντα τέτοια!! Ωραίο το ροζ καπελάκι χιχιχιιχ μου άρεσε όμως και το καπέλο του Δ. που έγραφε "think different" Σωστός!
    Και εγώ πέρασα υπέροχα, ηρέμησα, το είχα τόσο ανάγκη, φιλιά πολλάαααααααααα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι παρατηρητικοτητα ειναι αυτη!! Ουτε εγω δεν ειχα προσεξει τι εγραφε το καπελο του Δημητρη :):) Το ροζ καπελακι το ειχα παρει απο τη Κεφαλλονια το καλοκαιρι :)
      Χαιρομαι που περασες ομορφα αρτιστακι μου. Το χρειαζομαστε ολοι για να μπορεσουμε να συνεχισουμε την παλη με την δυσκολη καθημερινοτητα!

      Σε φιλω πολυ πολυ!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. περασες ωραια αυτο μετραει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περασα πααααρα πολυ ωραια Ιωαννα μου. Κι αυτο μετραει, εχεις δικιο :)
      καλημερααα

      Διαγραφή
  3. Μπράβο!!Πάντα τέτοια, μου αρέσουν πολύ αυτές οι μαζώξεις με καλούς φίλους!! και ειδικά όταν βλέπω ότι τα παιδάκια μας κάνουν όμορφη παρέα όπως οι μεγάλοι!! Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη κορίτσι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινα μου εντυπωσιαστικα με την μικρη ποσο συνεργασιμη ηταν για ομαδικα παιχνιδια. Δεν παιρνουμε χαμπαρι ποτε μεγαλωνουν :):)
      Χρονια πολλα!!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Βασικα ναι δειμο μου :)
      Το ιδιο ευχομαι και για εσας και τα ζουζουνια σας!

      καλημερααα

      Διαγραφή
  5. Όταν κρατάς έτσι τις παρέες σου είναι ευτυχία μεγάλη..Χρόνια Πολλά και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου, με την συγκλεκριμενη παρεα εχουμε πολλες μαζωξεις και αποδρασεις να θυμομαστε και χαιρομαι που αντεχει στον χρονο ακομα και τωρα που ολοι πια διπλασιαστηκαμε :)

      Χρονια πολλα:)

      Διαγραφή
  6. Γλυκιά μου τι χαρούμενη που είσαι.Φαίνεται να περάσατε υπέροχα.Και πως θα μπορούσε να μην ήταν έτσι με τόσους ανθρώπους γύρω...Μπράβο.Ο μίνι παιδότοπος φανταστικός...φαντάζομαι τη χαρά της μικρής...Και του χρόνου με υγεία λοιπόν.Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινα μου σε ευχαριστω. Περασα πολυ ομορφα και αυτο μου εδωσε δυναμη για τη συνεχεια :)
      Πολλα φιλια και μια ομορφη μερα ευχομαι :)

      Διαγραφή