Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

σκεψεις πριν το Πασχα

εκλεψα αυτες τις πασχαλιες και ομορφυνε το σπιτι :)



Εφυγε ο παππους μας και τον αποχαιρετισαμε με ανακουφιση που δεν προλαβε να ταλαιπωρηθει και να ταλαιπωρησει πολυ καιρο. Πληρης ημερων, στα 93. Εκλεισε ενας κυκλος. Σαν να αρχισε να γυριζει αναποδα ο τροχος κι αρχισαν τα ομορφα. Ενα ακομη ευχαριστο νεο χθες. Μια γιορτη οσονουπω με καλους φιλους, γεμιζουν τις σκεψεις μου με χαμογελο και τις μπαταριες να εχω ορεξη για δημιουργιες. Αυριο θα μεινω σπιτι. Θα βαψω αυγα και ισως κανω και τσουρεκια. Θα χωθω παλι στην πορτοκαλι ποδια μου με την κουνελιτσα μπροστα και θα ειμαι βασιλισσα της κουζινας μου.
Κι εσυ εισαι καλυτερα. Το καταλαβαινω οταν ψαχνεις πιο συχνα τα ματια μου και με αγγιζεις τακτικα. Εχεις γεμισει κι εσυ με ελπιδα τις σκεψεις σου. Ατοπα ισως το καναμε. Σημασια εχει που το πιστεψαμε. Που βγαινει στις πραξεις μας. Εχουν ηρεμησει τα ματια μας.  Παιζει ρολο και η πιεση που νιωθαμε εμεις για την γκρινια της μικρης τελευταια. Εχω αποφασισει να ειμαι συνεπης. Συνεπης στα λογια μου, στις κινησεις μου, στα θελω μου, στις πρωινες μου σκεψεις.
 Συνεπης και δικαιη. Τις υπολοιπες μερες θα ελαφροπατω στις μυτες πανω σε παθη και αναστησεις. Ολοδικα μου δικαιωματικα και περηφανα. Ενα Πασχα διαφορετικο, οπως το καθε Πασχα και η καθε στιγμη. Με φιλους και με την Ισμηνη μεγαλη πια να μπορει να με ακολουθει οπου πεταω.
Να περασουμε οπως ακριβως εχουμε αναγκη αυτες τις ημερες. Ειμαι σιγουρη οτι θα επιστρεψουμε ολοι πλουσιοτεροι. Δινουμε χωρο σε ο,τι και οποιους εχουμε αναγκη. Τις φορες που περιμενα να ανοιξει αλλος την πορτα, εχασα χρονο πισω της παρατηρωντας την κλειστη. Σηκωνο το χερι, γυριζω το χερουλι και διαπιστωνω οτι καμια πορτα δεν ηταν κλειδωμενη στη ζωη μου. Ο σωστος χρονος ανοιγει ολα τα μυστικα. Δεν μου αρεσουν οι μυστικοπαθεις, στο εχω ξαναπει αλλα δεν ακους.

21 σχόλια:

  1. Έφυγε πλήρης ημερών και αυτό είναι μία ανακούφιση. Να τον θυμάστε χαρούμενοι στις χαρούμενες στιγμές του... Συλληπητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δειμο μου

      σ'ευχαριστω για την ομορφη ευχη :)

      Καλο Πασχα!

      Διαγραφή
  2. Όμορφα τα σχέδια για ένα διαφορετικό Πάσχα.
    Εύχομαι οι μέρες που θα έρθουν να είναι καλύτερες από τις προσδοκίες τους.
    Μια μεγάλη υποστηρικτική αγκαλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ Βασω μου. Ευχομαι και σε σενα τα καλυτερα :)

      Καλο Πασχα!

      Διαγραφή
  3. κουκλα μου ολοι θα φυγουμε απο εδω ηρεμησε
    τωρα σειρα σου να μας δειξεις τι εκανες στην κουζινα σου αλλα και μεσα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην κουζινα θα χωθω απο αυριο :) Θα σας βαλω σε λιγο κατι υπεροχες πασχαλιες που εκλεψα απο καπου :)

      Καλο Πασχα!

      Διαγραφή
  4. Οι άνθρωποι που φεύγουν ζουν παντοτινά μες στην ψυχή μας, μες στις συνήθειες που μας χάρισε η επαφή μαζί τους! Καλή ανάπαυση στον Παππού σου...

    Μακάρι οι μέρες που θα έρθούν να είναι καλύτερος κ κοντύτερες σε εκείνες που έχεις φανταστεί ή προσδοκάς.

    Καλή Ανάσταση Κατερινούλα μου!
    Σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σειριακι μου σε ευχαριστω πολυ για τα ομορφα λογια. Ηταν παππους του αντρα μου αλλα ειχε γινει και δικος μου, μια και εγω πετυχα μονο εναν παππου που εφυγε οταν ημουν 2 χρονων και δεν προλαβα να τον ζησω.

      Καλο Πασχα φιλε μου! Να περασεις υπεροχα!

      Διαγραφή
  5. Λυπάμαι για τον Παππού σου, να είστε καλά και να τον θυμάστε πάντα. Βάλε και φώτο από τις δημιουργίες στην κουζίνας σου!! Αύριο κι εγώ αυγουλάκια θα βάψω, κουλουράκια έφτιαξα χθες. Υπομονή με την γκρίνια...εδώ να δεις τι γίνεται...Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση Dee Dee μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστινα μου σε ευχαριστω (ηταν παππους του αντρα μου, δες το σχολιο που εγραψα στον Σειριο).
      Αυριο εχω τοσα πολλα στο μυαλο μου να κανω, που χρειαζομαι 48 ωρες να εχει η μερα για να προλαβω :):) Το σιγουρο ειναι βαψιμο αυγα και κουλουρακια. Ηθελα και τσουρεκια, αλλα ειναι πολυ χρονοβορα. Αναλογως τα αυριανα κεφια :)

      Να περασεις υπεροχα ευχομαι. Καλο Πασχα!!

      Διαγραφή
    2. Υπέροχες οι Πασχαλιές σου!! Κι ο σκυλάκος σου στήθηκε για φώτο!!

      Διαγραφή
  6. Χαίρομαι τόσο πολύ που άδειασες και ξαναγύρισες με διάθεση ανοιξιάτικη, ανοιχτή! Κάνε κουλουράκια και γλύκανε τους όλους! Φιλάκι στην Ισμήνη, χαρείτε τις μέρες όλοι μαζί με λίγη ξεγνοιασιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βερα μου, το μεσημερι πηγα καπου εδω κοντα που εχει καποιες υπεροχες πασχαλιες κι εκλεψα λιγα κλωναρια. Πως σου φτιαχνουν τη διαθεση λιγα λουλουδια στο βαζο ε; :)

      Καλο Πασχα γλυκια μου, να περασετε υπεροχα!!

      Διαγραφή
  7. Ζωή σε σας, Dee Dee μου..

    Να φροντίζεις να γελάς συχνά!

    Καλό Πάσχα, με ωραία αρώματα και πολλά χαμόγελα!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι για τον παππούλη.Να είστε όλοι καλά και να περάσετε όμορφα και ήρεμα τις γιορτές.Πολλές ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό ταξίδι στον παππού Δημητράκη. Είμαι σίγουρη ότι είναι καλά...
    Έφτιαξες όσα είχες σκοπό; Ωραία τ' αυγουλάκια σου; Με τα τσουρέκια τι έγινε τελικά;
    'Οπως και να 'χει να περάσετε όμορφα αυτές τις μέρες. Ξεκουράσου μπας και γεμίσουν οι μπαταρίες!
    Καλό Πάσχα Dee Dee
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να περασεις καλα και να χαρεις την ζουζουνα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λυπάμαι πολύ για τον παππού, αλλά να σκέφτεστε οτι ήσασταν τυχεροί που τον είχατε μέχρι τώρα κοντά σας... Να περάσετε πολύ όμορφα αυτές τις μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω χάσει και τους δύο παππούδες μου εδώ και χρόνια και ξέρω πως νιώθεις. Τους είχα πολύ κοντά μου και τους δυο. Υπάρχουν στιγμές που μου λείπουν ακόμη. Όμως ξέρω πως έζησαν ευτυχισμένοι, και έφυγαν σε μια ηλικία που είχανε ζήσει μια 'ωραία' ζωή, γεμάτη αγάπη και ομορφιά, κοντά στα παιδιά και στα εγγόνια τους. Ότι καλύτερο δηλαδή. Είναι καλά εκεί ψηλά, με βλέπουν και με νιώθουν. Το ξέρω. Όπως και ο δικός σου. Σε φιλώ, χρόνια πολλά και καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. έφυγε ο παππούλης;.. έστω κι εξ αγχιστίας.. ειχες την τύχη να τον ζήσεις.. να θυμάστε τις ωραίες στιγμές.. κι ότι προλάβετε να μάθετε.. εμένα η τελευταία γιαγιά έφυγε στα 96.. και πάλι δε πρόλαβα να καταγράψω την τεχνογνωσία της πάνω στη ζωή χωρίς ηλκτρισμό και χωρίς σκουπίδια.. :) :)
    χρόνια πολλαααα να χαίρεσαι την οικογένεια :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χριστός Ανέστη κορίτσι μου και να χαίρεσαι την οικογένεια σου.Όσο για τον παππού να θυμάσαι τον χρόνο που περάσατε μαζί.Βοηθάει πολύ.Ρώτα με κι εμένα που έχω χάσει πατέρα και τα 2 αδέλφια μου σε 6 χρόνια.Ζούν στις καρδιές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή