Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αυτοι που πηραν τα βουνα

Αυτο ειναι!
Η ζωη που ονειρευομαστε οι περισσοτεροι απο εμας.
Μια πολυ ομορφη σκεψη.
Μια πολυ ομορφη εκπομπη!

Εχω δει μονο 2 επεισοδεια εως τωρα. Δεν τα πετυχαινω καν απο την αρχη, αρχιζουν στις 9 καθε βραδυ στην ΕΤ1.






Παρουσίαση: Γιούλη Επτακοίλη

Σκηνοθεσία: Πηνελόπη Κροντηροπούλου
Αρχισυντάκτρια: Τζίνα Ζορμπά
Παραγωγός: Νίκος Θεοδωράκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Άννα Σβύνου


Περιγραφή


Η εκπομπή “Αυτοί που Πήραν τα Βουνά”, στόχο της έχει να δείξει τη ζωή των ανθρώπων εκείνων που ενώ έζησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο, αποφάσισαν να αποκεντρωθούν και να αλλάξουν εντελώς το «μοντέλο» της ζωής και της εργασίας τους, μόνοι ή με την οικογένεια τους, τον σύντροφο, ή φίλους.

Πρόκειται για την αγαπημένη φαντασίωση όλων μας λίγο πολύ κάθε φορά που επιστρέφουμε από ένα Σαββατοκύριακο «απόδρασης» στην εξοχή, η μετά τη «δύσκολη» επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές στην καθημερινότητα της μεγάλης πόλης…


Η φυγή σε κάποιο μικρό χωριουδάκι, ή σε ένα απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου, η στροφή 180 μοιρων στη ζωή μας…


Μια διαφορετική δουλειά, ποιο ανθρώπινη, ποιο κοντά στη φύση - ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος ζωής. Είναι το κρυφό όνειρο σχεδόν κάθε κατοίκου μεγάλου αστικού κέντρου. Πόσοι όμως από εμάς που το ονειρευόμαστε, κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα;


Κι όμως υπάρχουν ανάμεσα μας εκείνοι που τελικά κατάφεραν να πάρουν τα βουνά! Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές της εκπομπής μας. Οι άνθρωποι εκείνοι που κατάφεραν να αλλάξουν τη ζωή τους, να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και να αφήσουν οριστικά τη ζωή στη μεγάλη πόλη, πίσω τους.


Σε αυτή την εκπομπή τους συναντούμε – αυτούς και τις οικογένειες τους - παρακολουθούμε την καθημερινότητα τους, τη δουλειά τους ,τους φίλους, τη ζωή τους...


Αυτά και άλλα πολλά θα παρουσιάζει αύτη η εκπομπή που ταυτόχρονα θα «ταξιδεύει» τον τηλεθεατή όχι μόνο στις ζωές και την τόσο διαφορική καθημερινότητα των πρωταγωνιστών της, άλλα, μέσω αυτών και στις ομορφιές του κάθε τόπου.


ert.gr


πηγη: livemovies.gr

18 σχόλια:

  1. Είδα μια φορά μισό επεισόδιο. Είχε πλάκα. Εξοράϊζε μια κατάσταση με τρόπο μοναδικό. Δεν έθετε ζητήματα ψυχαγωγίας (πχ θέατρα, κινηματογράφους, βιβλιοπωλείο και βιβλιοθήκες), ενώ ο ένας πρωταγωνιστής ήταν δημόσιος υπάλληλος (σχετικά δηλαδή επαναπαυμένος εργασιακά). Δεν έθετε σημαντικά ζητήματα σχετικά με την ποιότητα ζωής, το κόστος μετακινήσεων, την ανάγκη φροντιστηριακής εκπαίδευσης των τέκνων και τόσα άλλα.

    Δεν ξέρω πως είναι τα άλλα, αλλά εκείνο το μισό επεισόδιο που είδα με έκανε και γέλασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει δίκιο ο δείμος...
    Ναι μεν, αλλά...Ωραία είναι η σκέψη, όλοι μας το θέλουμε, η πράξη όμως και η καθημερινότητα όταν κάνεις πράξη μια τέτοια επιθυμία, θέλει κότσια και τύχη...Αν τα έχεις, διαβαίνεις...Και φυσικά μια τέτοια εκπομπή θα ήταν εξαιρετική αν τα έλεγε ΌΛΑ και όχι μόνο τα λουλουδάκια και την αύρα του πρωινού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δειμο μου

    εξαρταται απο ποια μερια καθεσαι και χαζευεις το θεμα :) Εγω δεν γελασα καθολου, με εκανε να ονειρευτω μια καλυτερη ζωη!

    Ο καθενας βαζει κατω τις αναγκες του και αποφασιζει! Σιγουρα εχει και ελαττωματα η επαρχια. Απλα ζυγιζεις τα υπερ και τα κατα και αποφασιζεις.... αν βρεις και την καταλληλη ευκαιρια :)



    Καλη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kovo voltes

    δεν εχω δει ακομη αρκετες περιπτωσεις για να αποφασισω αν τα λεει ολα.
    Εχει πει και αρκετα κατα. Μια παρεα φιλων που εφυγε και ζει στην βορεια Ευβοια σε ενα κτημα, ελεγαν ποσο φοβουνται τα καλοκαιρια τις φωτιες. Ισως να μη σου αναφερουν οτι δεν εχει σινεμα επειδη δεν τους λειπει. Ο καθενας μας ξερει τις αναγκες του και κρινει τι ζωη θελει να ζησει!
    Γιατι η πολη που ζουμε δεν εχει κατα; Δεν χρειαζεται να εχεις τυχη εδω;; :):):)

    Καλη εβδομαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρον και θα ψάξω μήπως μπορέσω να το βρω κάπου να το παρακολουθήσω.
    Πάντα έλεγα πως είμαι παιδί της πόλης, όμως πάντα η οικογένειά μου θα ήθελα να ζει στην ηρεμία και το πράσινο της επαρχίας! Λίγοι το καταφέρνουν δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Besixdouze

    λιγοι τα καταφερνουν γιατι δεν ειναι ευκολο :) Πρεπει να πληρουνται αρκετες προυποθεσεις για να παρεις την αποφαση. Αλλα ειναι ενα ομορφο ονειρο που ευχομαι καποια μερα να γινει πραγματικοτητα :)

    Καλη εβδομαδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα, Dee Dee μου, δεν ήταν ότι δεν το θέλω, ή ότι δεν ονειρεύομαι κάτι τέτοιο, αλλά το γέλιο μου το έφερε η λαϊκίστικη και μονοδιάστατη οπτική της -λίγης επαναλαμβάνω που είδα- εκπομπής. Δικό μου όνειρο είναι να πουλήσω το σπίτι που μένω (και αγόρασα τόσο δύσκολα) και να αποκτήσω ένα ανάλογης έκτασης εκτός αστικού ιστού (αν έχει κι ένα μικρό κήπο να τρέχει η κόρη μου καλά θα ήταν). Εκτός αστικού ιστού, αλλά δίπλα στην πόλη. Όχι χωριό με την κυριολεξία του όρου. Αλλά η εκπομπή δε μιλούσε για περίχωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή εβδομάδα Dee μου!

    Την έχω δει και εγώ την εκπομπή μια φορά μόνο, θυμάμαι αυτή την κοπέλα που έφτιαχνε κεριά στο πουθενά (κάτι υπέροχα κεριά) και ήταν μέλος μιας μικρής κοινότητας στο πουθενά, όπου ήταν όλοι φίλοι και αλήθεια σου λέω ονειρεύομαι τον τρόπο που ζουν αυτοί οι άνθρωποι! Έλεγα στον Σωτήρη μου, "μακάρι να μας ευλογήσει μια μέρα ο Θεός να κάνουμε και εμείς κάτι τέτοιο!!" Δεν είναι καθόλου εύκολο και το ξέρω, όμως σίγουρα είναι καλύτερο από αυτό που ζούμε τώρα..

    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κριμα για οσους γελασαν με κατι που δεν γνωριζουν.Ενοειται οτι υπαρχουν αρνητικα,αλλα μπορω να βρω αλλα τοσα για την ζωη στην πολη.Δεν την εχω δει την εκπομπη για να εχω αποψη αλλα απο προσωπικη εμπειρια πριν παρεις μια τετοια αποφαση ζυγιζεις τα υπερ κ τα κατα κ αποφασιζεις.Θα σεβομουν την γνωμη καποιου που εχει ζησει κ στην επαρχια κ εχει επιλεξει να ζει στην πολη.Φιλια γλυκεια μου Dee Dee.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επι του πρακταίου και όχι επι της θεωρίας απλά.

    Επειδή Ντι μου εγω το δοκίμασα και μάλιστα πολύ συνειδητά.
    6χρόνια στούς Χωροεπίσκοπους Κέρκυρας είναι όχι σκέτα μια εμπειρία αλλά μια δυνατή εμπειρία θα τολμούσα να πω.
    Η αρχή δεν είναι δύσκολη γιατι στα πρώτα βήματα υπάρχει ο ενθουσιασμός του νεοφώτιστου.
    Υπάρχουν τα σπιτάκια,τα δενδράκια,τα φρουτάκια,τα λαχανικούλια που καλλιεργείς ,οι καλοί και κακοί άνθρωποι του χωριού που ξέρεις οτι θα συναναστραφείς και ως άνθρωπος της πόλης ξέρεις να χειριστείς ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ (αλλήμονο σ όποιον δεν το κάνει) ...
    ΟΜΩΣ
    πέρα απο κάθε τι που αγγίζει ηδονικά την φαντασία ΥΠΑΡΧΕΙ μια σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα της ελληνικής επαρχίας που είναι πέρα απο κάθε φαντασία και που σε χτυπάει τόσο αλύπητα ,τόσο απάνθρωπα που πιστεύω οτι ακόμη κι άν προσπαθήσεις πολύ σκληρά είναι εξαιρετικά δύσκολο να την αντέξεις.
    Σ όλους όσους το σκέφτονται μόνο ένα πράγμα μπορώ να πω.
    Η ευτυχία που μπορεί να προσφέρει ενας απομακρυσμένος τόπος απο την πόλη είναι η ίδια που προσφέρει και η μεγαλή πόλη.
    Γιατι η ευτυχία δεν είναι εξω μας.
    Είναι μέσα μας.
    Κι όταν μας ενοχλεί ο τόπος καλύτερα είναι να ψάξουμε οχι να μετακομίσουμε αλλά να κατοικήσουμε πολύ περισσότερο μέσα μας.
    Οι εμπειρίες βεβαια δεν μεταφέρονται.
    Οι εμπειρίες βιώνονται.
    Κι αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις λένε...και πολύ σωστά.
    Στα 55 μου χρόνια και μετά απο μια περιπέτεια ζωής που είχε μαζί με τον σύντροφό μου πάνω απο 100 μετακομίσεις σε σπίτια ,τόπους διαμονής,αλλαγές απο το μηδέν επαγγελματικών προσανατολισμών,πολύχρονης διαβίωσης με διάφορα πρόσωπα ,διαφόρων χαρακτήρων και χρωμάτων κλπ κλπ αυτό μόνο μπορώ να μεταφέρω.
    Η ζέση για νέα ζωή και αλλαγές έχει σχέση με το μέσα μας μόνον και με τίποτε άλλο.
    Ολα τα άλλα είναι συμπληρωματικά σκηνικά που συνήθως χρησιμοποιούνται για δικαιολογίες.
    Η εμπειρία όμως ΑΞΙΖΕΙ.
    Το ρίσκο ΑΞΙΖΕΙ.
    Η δυσκολία ΑΞΙΖΕΙ.
    η ΑΠΟΜΌΝΟΣΗ ΑΞΊΖΕΙ.
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ.
    Γιατί σε φέρνει πιό κοντά στην καταλυτική αλήθεια του εαυτού που είναι ο θάνατος.
    Οι εμπειρία της ζωής μόνο αυτό φτιάχνει μέσα μας.
    Αφοβία.


    *
    επείτηδες το κάνεις αυτές τις μέρες κι ανοίγεις θέματα ε παλιοκόριτσο?
    μμμ καλά καλά δεν θα αποτελειώσω?θα δείς μετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δειμο μου

    για σενα θα ηταν ο,τι πρεπει να ερθεις εδω που μενω εγω, εξω απο Θερμη . Εχεις τις ανεσεις της πολης και τα καλα του χωριου. Κι ευχομαι να το καταφερετε καποια στιγμη! Αξιζει!

    Καλημερα :):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καιτη μου

    ναι, αυτη ηταν η παρεα που ειχε παει στην βορεια Ευβοια και ειχαν κανει μια μικρη κοινοτητα μεσα στο δασος. Αυτοι ειναι που φοβουνται τις φωτιες το καλοκαιρι, που ανεφερα πιο πανω :) Να σου πω την αληθεια, τοσο πολυ μεσα στο δασος δεν θα το ηθελα. Μου φαινεται ακατορθωτο. :)

    Καλημερααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρεβεκκα μου

    ετσι ειναι. Πριν παρεις μια τετοια αποφαση πρεπει να σκεφτεις παααααααρα πολυ και να ζυγισεις τα υπερ και τα κατα. Κανεις δεν λεει οτι ειναι ευκολο, αλλα οι περισσοτεροι λενε οτι αξιζει τον κοπο!
    Μακαρι να αξιωθουμε να τα καταφερουμε καποτε :)

    Καλημεραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φαραωνα μου

    ισως να εχεις σε ολα δικιο, ειναι πολυ νωρις για μενα ομως να το αποδεχτω :) Κι εξαλλου, ο καθενας αναζηταει κατι διαφορετικο στη ζωη του.
    Δεν θελω να φυγω μακρυα απο την τωρινη ζωη μου. Ως ενα σημειο εκανα αυτο που ονειρευομουν. Ζω σε ενα χωριο με εναν μικρο κηπο και ησυχια :)
    Ο Δημητρης μου ονειρευεται προβατακια και κοτουλες εκτος απο εναν μπαχτσε :) Αυτα δεν γινεται να τα ζησεις μεσα στην πολη.

    Ειναι αλλα τα πλεονεκτηματα της πολης και αλλα της επαρχιας. Και φυσικα υπαρχουν μειονεκτηματα παντου. Ειμαστε μαθημενοι στα μειονεκτηματα της πολης και ισως γι' αυτο δυσκολευομαστε να προσαρμοστουμε αλλου.

    Θελει γερα θεμελια μεσα σε μια σχεση για να ζησεις καπου μακρυα απο τον πολιτισμο που εχεις συνηθισει. Στη σχεση με τον ανθρωπο σου και με τον εαυτο σου. Λενε οτι ο ανθρωπος δεν αλλαζει. Εμενα η Κατερινα πριν την Ρουμανια με την Κατερινα μετα την Ρουμανια, μου φαινονται σχεδον δυο διαφορετικοι ανθρωποι . Ισως επειδη ηταν και πολυ μεταβατικη ηλικιακη περιοδος τοτε. Εφυγα κοριτσακι και γυρισα γυναικα. Εζησα πολλες ωρες σιωπης. Ισως γι' αυτο να αγριευομαι ευκολα, αν στερηθω τωρα, την ησυχια μου για πολλες μερες.

    Στα ονειρα μου ειναι καποια στιγμη να παω να ζησω στην Αρναια. Ειναι ενα υπεροχο μερος που εχει και πολλα πολλα μειονεκτηματα. Ζει σχεδον η αδερφη μου εκει και τα ξερω.
    Εξαρταται και σε ποια ηλικια τολμας μια αλλαγη και τι ονειρευεσαι να κερδισεις μεσα απο αυτο!

    Τα πραγματα πολλες φορες δεν ειναι οπως τα ονειρευομαστε. Αν δεν τα επιδιωξουμε ομως δεν θα μαθουμε ποτε :):)

    Κραταω τις συμβουλες σου στο σεντουκακι του μυαλου μου καλα φυλαγμενες!!

    Καλημερααααααααααα......θα σε δω σε λιγες ωρες :):):)

    xxxxxxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζεστή αγκαλιά Ντιντόνι μου!
    Σε ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νατασσα μου

    εγω ευχαριστω για ολα!!! Δεν μου εφτασε! Μετα τις γιορτες θα σε ψησω για καφεδακι στο φραγμα με ομορφη θεα :):)

    φιλακιαααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α, πουλάκι μου, έτσι κι εγώ παίρνω καλέ τα βουνά. Αυτό είναι ό,τι πρέπει. Τέτοια αναζητώ. Δίπλα στην πόλη (με λίγα χλμ διαφορά) να έχεις και κήπο και καθαρό αέρα. Δε μου λες, πόσο το πουλάς το σπίτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. δειμο μου

    με ενοικιο ειμαι :) Και ειναι πιο φθηνα απο ενα διαμεσρισμα σρην Χαριλαου σε μια παναρχαια πολυκατοικια που νοικιαζαμε πριν ερθουμε εδω :)
    Αν ενδιαφερεσαι για αγορα παντως, εχει πολλα απουλητα εδω κι εχουν πεσει πολυ και οι τιμες απο οτι ακουσα :)

    Κανε μια ερευνα :)

    Καλο απογευματακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή